Indul a hétvégi Jam Session a BJC-ben, a Bethlen Téri Színházban 3 kihagyhatatlan előadás és bemutató, végül az MTV dokureality, találhatunk-e a neten párt magunknak.

 

Indul a hétvégi Jam Session a BJC-ben, a Bethlen Téri Színházban 3 kihagyhatatlan előadás és bemutató, végül az MTV dokureality, találhatunk-e a neten párt magunknak.

 

Ingyenes koncertek és Jam Session a BJC-ben!

2013. február 15-től újraindul a BJC legkedveltebb hétvégi sorozata.

A hétvégenként este tízkor kezdődő ingyenes koncertek és Jam Session estek újra biztos pontot jelentenek azoknak, akik többre vágynak a romkocsmák és konzervzenés szórakozóhelyek mára egyhangúvá vált világánál, és valami újat keresnek a budapesti éjszakában. Az amerikai jazz klubok vibráló hangulatát péntek és szombat éjjelenként a stílus legnevesebb képviselői idézik meg. A rezidensek között találkozhatunk a Balázs és Szakcsi fivérekkel, Egri Jánossal, Rozsnyói Péterrel és zenészbarátaikkal. A BJC JAM több mint hároméves történetének során egy-egy est alkalmával olyan kiemelkedő egyéniségek tűntek fel váratlanul és ragadtak mikrofont, mint Emilio, Charlie és Fábián Juli, a hűségesebb vendégek pedig több ízben láthatták Szakcsi Lakatos Bélát, Tony Lakatost és más nemzetközi jazz nobilitásokat is.

A hagyományt folytatva vérbeli bebop muzsikát, beatbox-szal összeölelkező swinget és dobhártya perzselő szólókat ígérnek a sorozat szervezői.  A spontán örömzenélés rajongóinak állandó hétvégi zarándokhelyévé vált BJC későesti koncertjeire a belépés ingyenes.

Budapest Jazz Club

1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7. 

www.bjc.hu
https://www.facebook.com/events/350263088419754/

 

A Bethlen Téri Színház új élettel telíti a helyet a kortárs alkotóművészet területein aktív fiatal művészekkel. Három aktuális programjukra szeretném felhívni Olvasóink figyelmét.

2013. február 15., 16. 19:30

BARTÓKODÁLY  – A BaDora Társulat előadása
1920 körül felmerült Bartókban a kivándorlás gondolata. Berlinből írja Busitiának:

„Nálunk otthon nagyon sivárak az állapotok; idejöttem szétnézni, mit lehetne tenni. Örömmel láttam, hogy itt már nagyon megbecsülnek. Mindenesetre lehetséges volna itt is megtelepednem. De – amint jól tudja – a népdalok nehezen engednek engem Nyugatra; hiába minden, Kelet felé húznak." Bartók Béla

Előadók: Balássy Szilvia, Horváth Zita, Katonka Zoltán, Kun Attila, Zachár Lóránd
Dramaturg: Réczei Tamás
Jelmez: Kiss Julcsi
Koreográfusok: Kun Attila, Barta Dóra
www.badora.hu

2013. február 17. 10:00

BUMBA (bemutató) – Bábjáték, élőzene és mese

Tatabányai Jászai Mari Színház és az Apró Színház közös produkciója

Afrikai népmese motívumok alapján írta: Góczán Judit 

„Bumba, Bumba merre jártál?

A homokkal bírkóztál?….." 

Minden egy lyukas pólóval kezdődött… akarom mondani, egy törött tűvel… vagyis dehogy, minden a vízzel kezdődött… s úgy folytatódott, hogy egy afrikai kisfiúnak, akit Bumbának, hívtak, el kellett indulnia egy veszélyes utazásra Bilalival, a kiskutyával. Át kellett vágniuk a nappal forró-éjjel hideg sivatagon, hogy kalandok és különös találkozások után hazatérve megmentsék a falut, ahol élnek… így végződött. 

Ajánlott korosztály: 4-12 év

Szereplők: Bisztricsány Linda, Császár Réka, Csík Andrea, Dely Dávid, Mogyoró Kornél, Horváth Kristóf, Tarján Veronika, Bumba és Bilali 

Látvány, díszlet, jelmez: Mészáros Gábor

Ütőhangszerek, zenei munkatárs: Mogyoró Kornél

Bábszakértő: Veres András

Konzultáns: Tóth Miklós

Dramaturg: Góczán Judit

Rendező: az Apró Színház társulata

Következő előadás: 2013. február 19. 10:00

www.aproszinhaz.hu

2013. február 21. 19:30

VALIKA VILÁGA, avagy nyisd ki az ajtót balogjancsi

A Pulzus Társulás- Manna Kulturális Egyesület előadása – FÜGE Produkció.

Történetünk szerint Való Valéria ötvenhat éves, hithű katolikus, keresztény-konzervatív lambada-pedagógus, tánctanár, férjes asszony, két felnőtt gyermek édesanyja, és fiatal nagymama. Istenien süt, főz, takarít és egyhelyben fut a konyhájában nyitott ablaknál. Látszólag úgy él, ahogy kell, ahogy az meg van írva a Nők Lapjában. Mégis furcsa dolgok történnek vele: folyamatosan meghalnak körülötte az emberek, ráadásul a „Lélekluk" című, Isten igéjét hirdető műsor élő adásában átkozott gonosz boszorkánynak nyilvánítják. Miért történik mindez? Milyen lehet Valika világa? Kicsoda Való Valéria, 56 éves Galamb u 11. földszint egyes számú lakos? Miben hisz? Min járhat az agya?! Milyen 56 évesen egy folyamatosan változó korban létezni? Hogyan látja Való Valéria önmagát, szeretteit, a környezetét, a körülötte lévő világot? És kicsoda az az átkozott „balogjancsi"?! Isten tudja….

http://www.youtube.com/watch?v=PRcRnMm71rY

Szereplők: Bakos Éva, Guary Szandra, Kroó Balázs

Díszlet/jelmez: Erdei Ildikó Virág

Világítás: Kiss Rudolf Péter

Mozgás: Simányi Zsuzsanna e.h.

Zene: Bartók György

Dramaturg: Bíró Dénes

Asszisztens: Mikó Bea

Írta és rendezte: Kiss Márton

http://www.bethlenszinhaz.hu/

 

Kamuregesek és kettétört szívek az MTV új dokurealityjében.  

Átütő felismerések, megrázó fordulatok és hollywoodi szuperprodukciókba illő romantikus végkifejletek – a Kamureg napjaink egyik legérdekesebb kérdését boncolgatja, avagy találhatunk-e a neten párt magunknak. Lehetséges elkerülni az internet ragadozóit? Veszélyesebb a Facebookon randizni, mint a való életben? Nev Schulman, a Catfish című, 2010-es film készítője és barátja, Max Joseph a sorozatban lerántja a leplet arról, mire érdemes figyelni, ha kiválasztottunkkal öt éves chatelés után találkozunk először!

Minden epizódban összehozunk két olyan embert, akik korábban élőben még sosem találkoztak, így járunk utána, hogy a kapcsolatuk átverésen alapszik-e." – mondja Nev Schulman, aki amellett, hogy kvázi idegeneknek szervez randikat az MTV legújabb sorozatában, a valóságshow legfrissebb újításának azt tartja, hogy csontig hatoló őszinteségével a Kamureg képes a téma iránt szkeptikus nézőket is megnyerni magának.

Az egyik rész szőke naíváját, Sunny Cross-t, akit netes partnere csúnyán átvert, nemrégiben letartóztatták ittas vezetés miatt. Elmondása szerint ember legyen a talpán, akinek magassarkúban nem csúszkál a lába a pedálon. Mindez persze nem ésszerű magyarázat arra, hogy a nő szembe haladt a forgalommal és kis híján letarolt egy másik járművet.

A mai napig sem tudtam feldolgozni a velem történteket, talán ennek is köszönhető, hogy ekkorát botlottam." – nyilatkozta egy amerikai bulvárlapnak.

Max Josephet, a Kamureg társproducerét először csak a műsorral járó utazási lehetőségek csábították, ahogy azonban szinte összebarátkoztak műsoruk főhőseivel, szívügyének kezdte érezni, hogy nyakon csípje a kamuregeseket. Így szívből dühítette, amikor például a levakarhatatlan Mhissy bosszúszomjától elvakulva mindent megtett azért, hogy ex-barátja hozzá hasonlóan magába zuhanjon és egyedül maradjon.

Az interneten való ismerkedés Nev és Max szerint semmivel sem veszélyesebb, mint klubokban és bárokban vadászni, viszont ha az ember észben tartja, hogy a virtuális valóságban is hasonló szabályok érvényesek, mint az éjszakai életben, akkor elkerülhetőek a lehangoló élmények, ráadásul a műsorban megismerkedhetünk olyan alapvető fogásokkal, amik lebuktathatják a kamuregeseket.

A dokureality üzenete univerzális, ugyanakkor a fiatalos vonalon haladva a Kamureg rávilágít, nem számít, hol vagyunk, milyen nyelvet beszélünk, milyen iskolákat végeztünk el, a torokszorító magánnyal megküzdve akár az internet is lehet az a hely, ahol virtuálisan, de végre kitörünk a négy fal közül.

Kamureg – 2013. február 17-től minden vasárnap 19:25-től az MTV műsorán.

http://www.mtv.co.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük