Divat a fashionistáknak a Design Terminálban, Sena koncert az Akváriumban és folytatódik a Budafoki Dohnányi Zenekar jubileumi sorozata.

 

Divat a fashionistáknak a Design Terminálban, Sena koncert az Akváriumban és folytatódik a Budafoki Dohnányi Zenekar jubileumi sorozata.

 

„Kifutóról az üzletekbe." Keller Gabriella, brand manager és Mácsai Mariann, buyer (Capsula multibrand store) előadása 2013. március 14-én a Design Terminálban.

Hogyan kerülhet egy kollekció az üzletek polcaira? Ki dönt a kínálatról? Melyek lesznek a jövő szezon trendjei? – csak néhány kérdés azok közül, melyekre Keller Gabriella és Mácsai Mariann, az Andrássy úti Capsula multibrand store brand managere, illetve buyere válaszol majd a 18 órakor kezdődő előadáson a Design Terminálban.

A szervezők elsősorban a „Gombold újra! Közép-Európa" pályázóit várják az eseményre, de a program minden olyan divatrajongó számára nyitott, aki szeretne betekinteni a luxusmárkák kulisszái mögé, és kíváncsi arra, hogyan is működik a divatipar, mint sokmilliárd dolláros üzletág. Az izgalmas előadás során a fiatal tervezők és fashionisták gyakorlati képet kaphatnak a divat piaci oldaláról, a kereslet-kínálat összefüggéseiről is. Keller Gabriella brand managertől megtudhatjuk, hogy működik egy globális márka, milyen szigorú határidőknek és szabályoknak kell megfelelni a professzionális divatiparban, vagy hogy hogyan határozható meg egy márka célcsoportja. Mácsai Mariann pedig – aki egyike Magyarország néhány buyerének, vagyis hivatásos vásárlójának – elmeséli majd, milyen érzés főállásban vásárolni, mely szempontok alapján választja ki, hogy mi kerüljön az említett üzlet polcaira, valamint hogy az elmúlt időszakban rendezett divathetek és vásárok alapján mely trendek lesznek meghatározóak a következő szezonokban.

Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel vár a Design Terminál csapata.

A program ingyenes.

2013. március 14. 18h

Design Terminál

1051 Budapest, Erzsébet tér 13.

http://designterminal.hu/

 

2013. március 15-én Sena Dagadu lemezbemutató koncert az Akváriumban.

Közel tíz év különböző zenei világokban szerzett tapasztalattal a háta mögött jelentkezik új szólóalbummal Sena Dagadu, akit itthon elsősorban az Irie Maffia frontembereként ismer a közönség. Az elsőnél érettebb és színesebb Lots Of Trees, melyen Sena dalszerzőként is bemutatkozik, azoknak is tartogat meglepetéseket, akik a zenekar által képviselt lendületes stadionhangzás mellett a bensőségesebb, soul vagy r'n'b hatású popzene iránt is nyitottak.

A Lots Of Trees február végi "listening party"-járól korábban már olvashattak.

(lásd: http://euroastra.hu/node/68765)

A Magyarországon március 5-én megjelent 13 számos albumon olyan nemzetközi közreműködőket hallunk, mint a Nigériából a világ zenei színpadaira eljutott Nneka, a ghánai popzene különc kultuszfiguráiként is ismert FOKN Bois tagjai, M3NSA és Wanlov The Kubolor, vagy az orosz származású brit DJ-fenomén Vadim.

Sena kísérőzenekara (az Irie Maffiából ismert Dési Tamás dobos, Havas Miklós basszusgitáros, Szekér Ádám gitáros, Meggyes Ádám trombitás, Élő Márton harsonás, sampleres kiegészítve Premecz Mátyás billentyűssel, Kovács Gergely szaxofonossal és Ibro djembe játékával) lázasan dolgozik azon, hogy élőben is visszaadja a változatos és gazdag hangzású album dalait. Az albumon közreműködők közül több hazai zenekarban is játszó Sabák Péter és a ghánai Fokn Bois tagjai is beugranak néhány dal erejéig.

2013. március 15. 21:00

Akvárium Klub

Erzsébet tér, 1051 Budapest

Jegy elővételben 1.800 HUF, a helyszínen 2.200 HUF

Közreműködik: M3NSA, Wanlov The Kubolor, Sabák Péter

https://www.facebook.com/events/393734594057017/

http://youtu.be/iA32dYaYBKU

http://www.facebook.com/senadagadu

http://www.facebook.com/akvariumklub

 

A Budafoki Dohnányi Zenekar ebben az évben ünnepli alapításának 20. évfordulóját.

A jubileumi év tiszteletére a zenekar négy koncertet ad a Művészetek Palotájában.

(lásd: http://euroastra.hu/node/68928) A sorozat február 27-én egy látványos hangversennyel indult, és most március folyamán két koncert következik.

2013. március 17. (vasárnap), 19:30

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Zene plusz tánc

Sztravinszkij: Les noces

Rossini: Kis ünnepi mise

Budapesti Akadémiai Kórustársaság

Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar

Forte Társulat

Talamba Ütőegyüttes

Vezényel: Hollerung Gábor

Ezen az estén egy igazán izgalmas és látványos produkció részesei lehetnek, melyben többek között közreműködik az ország egyik legkiválóbb énekkara és tánckara. A Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar számos nemzetközi verseny nagydíjasa, a Forte Társulat pedig egy Horváth Csaba által alapított formáció, mely egy új formanyelv, a „fizikai színház" létrehozásával kísérletezik. A két együttes a Budapesti Akadémiai Kórustársasággal és a Dohnányi Zenekarral közösen adja elő Sztravinszkij: Les noces (A menyegző), valamint Rossini Kismise című műveit. Az előadás érdekessége, hogy a Menyegzőhöz, mely eredetileg is egy táncjáték, Horváth Csaba készített koreográfiát, míg a Rossini-mű a Talamba Ütőegyüttes átiratában és közreműködésével fog megszólalni.

2013. március 24. (vasárnap), 19:30

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A XIV. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny nyitókoncertje

Orbán: Rorate coeli

Gyöngyösi: I. szimfónia

Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Tőry Csaba)

Budapesti Ifjúsági Kórus (karigazgató: Gerenday Ágnes)

Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar (karigazgató: Szabó Soma)

Vezényel: Hollerung Gábor

A Budapesti Nemzetközi Kórusverseny egyik legrangosabb eseménye a nyitóhangverseny, melyen a hagyományosan mindig kortárs magyar művek csendülnek fel. Ez alkalommal a kortárs magyar zeneirodalom két generációjának műveiből válogatnak. Bár Orbán György Rorate coeli című műve az adventi zsoltár címét viseli, a szerző emellé a legszebb zsoltárokat válogatta össze, hogy egy monumentális, ám mégis ünnepélyes zeneműben forrassza őket egybe. A zsoltárszövegek a komponista nagyon eredeti zenei nyelvén kelnek életre, melyben jelen van a blues-os hangvétel komorsága és bensőségessége, a szerzőtől megszokott pimasz virtuozitás és az oly jellegzetes pasztell, áttetsző szín.

Gyöngyösi Levente a XXI. század egyik legnagyobb hatású zeneszerzője. Sajátos zenei nyelve virtuóz, mégis érthető, ugyanakkor sziporkázó és rendkívül kifejező. I. szimfóniáját Hollerung Gábor felkérésére írta. Az önéletrajzi ihletésű zenemű egy szerelem elmúlása felett érzett fájdalmat és az új szerelem megszületésének pillanatát mutatja be, amely egy csodálatos kórustételben teljesedik ki.

http://www.bdz.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük