2023.szeptember.23. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben és benne elsőként Galambos Erzsi születésnapi köszöntése, gálaműsor a József Attila Színházban.

8 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56371"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/s_4.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="89" /></a></span>Ezt követi a számvetés a <a name="_GoBack" title="_GoBack"></a>Jobb velünk a világ! koncertről, a mérleg hatmillió forint és végül egy divatszenzáció, magyar ruhamárka, a Sugarbird már Olaszországban, Riminiben van.</p> <p> 

s 4.thumbnailEzt követi a számvetés a Jobb velünk a világ! koncertről, a mérleg hatmillió forint és végül egy divatszenzáció, magyar ruhamárka, a Sugarbird már Olaszországban, Riminiben van.

 

s 4.thumbnailEzt követi a számvetés a Jobb velünk a világ! koncertről, a mérleg hatmillió forint és végül egy divatszenzáció, magyar ruhamárka, a Sugarbird már Olaszországban, Riminiben van.

 

A 80 éves Galambos Erzsit köszöntötték a József Attila Színházban

Pályatársai gálaműsorral kedveskedtek Galambos Erzsi színművésznek 80. születésnapja alkalmából kedd este a József Attila Színházban. A programban szavalatok, énekes és táncos produkciók szerepeltek, de bejátszások is láthatóak voltak az ünnepelt korábbi szerepeiből.

Vastaps és hatalmas virágcsokrok jelezték már az est elején: a 60 éve a pályán lévő színművész népszerűsége mit sem kopott az eltelt évtizedek alatt. A zenés és prózai darabokban egyaránt sikeres Galambos Erzsi munkásságát méltatva köszöntőjében Csomós Miklós oktatásért és kultúráért felelős főpolgármester-helyettes kiemelte: a már karrierje elején is tehetségesnek mutatkozó művész kezdőként is olyan nagyságokkal állhatott egy színpadon, mint Somlay Artúr, Szirtes Ádám, Básti Lajos, Honthy Hanna vagy Gombaszögi Ella. A politikus szerint, bár Galambos Erzsi karrierjében is akadtak buktatók és keserű pillanatok, művészi kvalitása, embersége, mindig vidám lénye mindig átsegítette őt a nehézségeken.

A gálaműsort írta és rendezte: az ÉLET

A gálaesten többek között Huszti Péter és Piros Ildikó a Hulló falevelek című dallal, Bencze Ilona, mint konferanszié, Felföldi Anikó egy történet elmesélésével és egy dallal, Fehér Anna egy Babits-verssel, Bodrogi Gyula pedig a Potyautas című darab egyik betétszámával szerzett örömet Galambos Erzsinek, akinek azonban leginkább unokája, Zsófi csalt könnyeket a szemébe, amikor egy szál rózsával a kezében nagymamájához szaladt. Természetesen a születésnapos művész is kedveskedett közönségének, amikor hihetetlen vitalitásról tanúbizonyságot téve, több ízben is táncra perdült és dalra fakadt.

Galambos Erzsi 1931. december 5-én született Budapesten. Édesapja az egykori Arizonában volt portás, így lányát hamar megfertőzte a világot jelentő deszkák világa. Színművészeti tanulmányai befejeztével 1955-től a Miskolci Nemzeti Színház tagja lett. 1958-tól a Kecskeméti Katona József Színházban, majd a Petőfi Színházban játszott, végül a Fővárosi Operettszínházhoz szerződött. 1984-ben a József Attila Színház tagja lett, ahol napjainkban is játszik. Bár jelentős prózai szerepekben is láthatta őt a publikum, főként modern zenés darabok főszereplőjeként aratta sikereit, amelyekben kiváló tánctudását is csillogtathatta. Egyebek mellett Elizaként a My Fair Ladyben, mint Kocsma Jenny a Koldusoperában és Dulcinea a La Mancha lovagjában. Az említettek mellett emlékezetes sikere volt az Irma, te édes címszerepe, de több népszerű zenés tévéfilmben is játszott, így a Maya, az Osztrigás Mici, a Lola Blau és A canterville-i kísértet című alkotásokban. A nyolcvanas évek kiemelkedő sikerfilmjében, a Szerelem első vérigben ő volt a főhős, Füge anyukája.

Munkásságáért Kossuth-díjjal és Jászai Mari-díjjal tüntették ki. Ezenkívül a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze és Kiváló Művésze, valamint a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Neve összefonódott a mellrák elleni küzdelemmel, hiszen öt évig ő volt az Egészség Hídja mozgalom – Összefogás az egészségért, a mellrák ellen – kampányarca is.

 

Több mint hatmillió forint az idei Jobb velünk a világ! koncert bevétele. Igazi összefogás: támogatói szövetség alakult a lakóotthon felépítésében résztvevő vállalatok között.

Közel ötezer ember és több mint hatmillió forint adomány az idei év novemberében megrendezett Jobb velünk a világ! koncert mérlege, melyet Magyarország első passzívházként működő közintézményének, egy lakóotthonnak a megépítésére fordít a szervező Nem Adom Fel Alapítvány. A befolyt összeggel és jelentős támogatói segítséggel a megépíteni kívánt ház költségeinek közel fele összegyűlt, így megindulhat az építkezés 2012 tavaszán. Noha az előző évben megvalósult koncert résztvevői számát és bevételét nem sikerült elérni, mégis sikeresnek mondható a Papp László Sportarénában immáron negyedszer megrendezésre került Jobb velünk a világ! koncert, hiszen több mint hatmillió forint adomány gyűlt össze az idei évben is.

A koncert most novemberben is fergeteges volt: a hangulatról az idei évben Hobo és Bandája, az Ismerős Arcok, a Misztrál, Krizbai Teca és a Nemadomfel Együttes gondoskodott számos tánccsoport kíséretében" – ismertette a koncert eredményeit Papp Szabolcs szóvivő. „Szerettük volna az elmúlt év koncertsikerét elérni mind nézőszámban, mind adományban, sajnos ez nem sikerült. Azonban nem csüggedünk, hiszen egyfelől így is komoly összeg gyűlt össze a lakóotthon felépítésére, másfelől nem véletlenül választottuk a Nemadomfel nevet, hiszen ez mindannyiunk lelkületében, hozzáállásában meg kell, hogy mutatkozzon. Szeretnénk az elkövetkezendő időszakban még több támogatót, még több jóérzésű embert megnyerni és ügyünk mellé állítani, hiszen ne felejtsük, hogy ez a ház igazi társadalmi összefogással fog megépülni. E lakóotthon a mi elképzelésünk szerint nem csak Magyarország első passzívházként megépülő közintézménye lesz, hanem az „összefogás háza" is, mely e tekintetben is kivételes"

A Nem Adom Fel Alapítvány céljainak elérését már több éve segíti a Rotary Hungary szervezete is, akik az idei évben közel kétszáz állami gondozott gyermeket vittek el a Jobb velünk a világ! koncertre. „A Rotary legfőbb célja az önkéntes szolgálat, a barátság és a szolidaritás erősítése" – mondta el Kercsmár András, a Rotary Hungary kormányzótanácsának jelenlegi elnöke. „Úgy véljük, hogy a Nemadomfel közösség és az általuk képviselt lelkesedés példaértékű mindenki számára. Szeretnénk bemutatni az általunk segített állami gondozottaknak azt, hogy azok a fiatalok, akik jelentős hátránnyal indulnak az életben, minden esetben fel tudnak állni, szorgalommal, kitartással, küzdeni akarással komoly célokat tudnak megvalósítani szűkebb és tágabb környezetükben, meg tudják változtatni nem csak a saját, hanem mások életét is" – fűzte hozzá a kormányzótanács elnöke. A Rotary Hungary szervezete a közösségi célok támogatásában élen jár, hiszen az állami gondozott fiatalok segítése mellett, több éves harcot folytat világszinten a gyermekbénulási járvány teljes felszámolásáért, szerepet vállal az ország határain túl élő szívbeteg gyerekek megsegítésében és megmentésében, vagy a vörösiszap katasztrófában sújtott Devecseren közösségi intézmény létrehozásában.

A több mint hatmillió forintos idei koncertbevétel mellett komoly támogatói segítséggel az Óbudán megépülő lakóotthon közel ötven százaléka rendelkezésre áll, így minden akadály elhárult az elől, hogy 2012 tavaszán megkezdődjön a passzívház megépítése. Békásmegyer-Óbuda Önkormányzata a telket, az Aktív Passzív Stúdió a teljes tervezését, a Tondach Magyarország Zrt. a tetőcserepet, a Rockwool Hungary Kft.a hőszigetelést biztosítja a felépíteni kívánt lakóotthon számára, és még számos együttműködő partnerrel folytat egyeztetéseket az alapítvány.

 

Nemzetközi babérokra tör Olaszországban a Sugarbird. Magyar ruhamárka a divat hazájában. A Sugarbird több sikeres hazai és Szlovákiában található üzlete mellett néhány hete betört az olaszországi piacra is: Riminiben megnyitotta első márkaképviseletét.

Hatalmas lehetőség előtt áll a hazai Sugarbird divatmárka: nemzetközi viszonylatban is kivívhatja magának az elismerést. Több magyarországi, illetve a határon túli, dunaszerdahelyi üzlet mellett néhány hete már az olasz piacon is kaphatók a Horváth Éva, Dukai Regina, Bódi Sylvi, Debreczeni Zita és Zimány Linda nevével fémjelzett ruhadarabok. A Rimini történelmi belvárosában található márkaboltban a sztárdivattervezők minden egyes kollekciójából megtalálható néhány darab.

„Röviddel ezelőtt a Sugarbird egyik nagy rajongója keresett meg az itáliai bolt megnyitásának ötletével. A fiatal lány idén nyáron költözött a gyönyörű tengerparti városba, ahol a hűvösebb idő beköszöntével is pezseg az élet. Az üzlet csak néhány hete nyílt, és már most rengeteg a pozitív visszajelzés, ezért úgy gondoljuk, hogy hiába Olaszország a divat bölcsője, abszolút versenyképesek lehetünk a kinti piacon is" – mondta Jagasics V. Csonka Hedvig a márka vezető divattervezője, aki a közeljövőben személyes is ellátogat a helyszínre, hogy még inkább feltérképezze a lehetőségeket.

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.