Itt a Godot filmklub heti filmlistája, aztán új évaddal a Férjem védelmében és végül a Bethlen Téri Színház 2 programmal.

 

Itt a Godot filmklub heti filmlistája, aztán új évaddal a Férjem védelmében és végül a Bethlen Téri Színház 2 programmal.

 

A Godot filmklubban Reményi Robi folytatja filmes sorozatát, heti három nap, 7 órai kezdéssel, és íme, a filmek:

02.19. kedd: Oltalmazó ég (olasz, Bernardo Bertolucci, 1990, 138')

Vajon megmenthet-e egy kiüresedett házasságot egy „egzotikus" észak-afrikai utazás? Némiképp Camus egzisztencialista pesszimizmusát idéző, mind reménytelenebb utolsó (?) út a végtelen homoktengeren, avagy idegenek a paradicsomnak vélt pokolban…

John Malkovich és Debra Winger páratlanpárosa! (angol nyelv, magyar felirat)) 

02.20. szerda: Minden vagy semmi (angol, Mike Leigh, 2002, 128')

Ezzel a remekművével köszöntik az épp e napon 70 éves rendezőt!

Utolérhetetlenül és utánozhatatlanul egyéni „körkapcsolásos élő közvetítés" egy londoni panel lakótelepen vegetáló három család sorsának alakulásáról, alig néhány napba sűrítve, avagy szeretet nélkül semmi értelme…

Szomszédok Mike Leigh-módra" (angol nyelv, magyar felirat) 

02.21. csütörtök: Lorna csendje (belga, Jean-Pierre és Luc Dardenne, 2008, 105')

A zseniális belga fivérek ezúttal is nagyfokú szociális érzékenységről és szigorú lényeglátásról tesznek tanúbizonyságot: adatik-e legalább egy talpalatnyi hely a (nyugat-európai) nap alatt a csupán emberhez méltó életre vágyó, ám kissé megtévedt albán lánynak, avagy vissza a természetbe..? (francia nyelv, magyar felirat) 

Belépő: 500 Ft – vagy bérlet is váltható (3.000 Ft / 10 tetszőleges alkalom).

A filmek előtt rövid bevezetőt mond, a végén a beszélgetést vezeti Reményi Róbert filmész További információ hétköznap 10 – 18 ó: +36 70 238 7583

Godot filmklub

Moha Kávéház és Kultúrtér

1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13.

godot.filmklub@gmail.com

 

Februártól újabb szereplőkkel és még több izgalommal jön a Férjem védelmében című sorozat negyedik évada. A Vészhelyzetből ismert Maure Tierney és Amanda Peet is feltűnik az Emmy- és Golden Globe díjas sorozat legújabb epizódjaiban.

Eddig sem panaszkodhattak a Férjem védelmében rajongói, hiszen jócskán tartogatott izgalmakat és fordulatokat a Universal Channel sikersorozata. A negyedik évad epizódjaival azonban ez csak fokozódik, amiről új szereplők is gondoskodnak. A Vészhelyzetből is ismert Maura Tierney egy milliomos bőrébe bújva bonyolítja majd a történetet, de Kalinda manipulatív ex-férjeként is új karakter tűnik fel, akit Marc Warren kelt életre. Amanda Peet pedig egy szexuális zaklatási ügybe keveredő katonaként bizonyít a képernyőn. Persze a középpontban továbbra is Alicia Florrick (Julianna Marguiles) áll, aki a Diane Lockhart (Christine Baranski) által vezetett cégnél ügyvédeskedik. A drámai fordulatok mellett persze szerelmi szálakból sem lesz hiány.

„A legutóbb, amikor a nézők belepillanthattak Diane szerelmi életébe, akkor épp két pasival beszélt meg randevút, az egyikkel péntekre, a másikkal szombatra. Szóval ő egy olyan nő, aki tudja, mit akar és nem fél megtenni. Szerintem a nők nagyon értékelik azt, hogy egy ilyen sorozatban van egy ilyen korú, határozott nő, aki nem patetikus. Diane nem megy haza magányosan és iszogat egyedül. Mindent megtesz azért, hogy sikeres legyen, van egyfajta humora és szereti az érdekes férfiakat, akik egy kicsit veszélyesek, férfiasak." – árulta el a Diane-t alakító Christine Baranski.

Érdemes tehát a Universal Channel-re kapcsolni február közepétől a Férjem védelmében legújabb évadáért.

A férjem védelmében 4. évad – hétfőnként 21:20-kor a Universal Channel-en!

http://www.universalchannel.hu/

 

A Bethlen Téri Színház heti programjából 2 előadást ajánlanék olvasóink figyelmébe, 1 felnőtt, a Varidance és 1 gyermek, a Farsangi zenebona.

2013. február 22., 23. 19:00

JÁTÉK? – Varidance előadása

Táncjáték 50 percben

Tessék, csak tessék!

Ilyet még nem látott a Tisztelt

Nagyérdemű! Különös figurák találkozása,

műfajok keveredése…

A rendkívül sokszínű magyar néptánchagyomány és -kultúra egyedülálló a világon.

A Varidance ebből a sajátos kincsestárból merít; a tradicionális motívumokat különböző táncok és műfajok – mint a sztepp, hiphop, kortárs és a cirkusz, színház – elemeivel ötvözi és jellegzetes, egyedi stílussá varázsolja.

Előadók:  Papp Éva, Vári Bertalan
Zene: montázs 
Fény: Balogh József
Koreográfia: Papp Éva, Vári Bertalan

http://test.varidance.com/index

2013. február 24. 10:00

MARICA BÁBSZÍNHÁZA – Hozd a kistesód is, mert lesz ölbeli- ringató Marival.

Családi vasárnap, gyerek és felnőtt foglalkoztató. Kézműves foglalkozás tematikusan a programokhoz.

Legutóbbi alkalommal jégvirág- tárgyjátékos animációt, interaktív játékokat láthattunk.

„Az ember rátapasztja az orrát az ablaküvegre és várja a csodát. Nem is unalmas a tél, talán még izgalmas is. Marica tarka tarisznyájából kevélyen ugrik elő a jégcsap, majd a veréb, a rigó, a farkas és más mese Kányádi Sándor írásaiból. Életre kel a a zsebkendő, a sál, az olló, a nagymama csipkés terítője. Persze nem maguktól, hanem Marica varázslatától, aki már számtalan gyereknek szerzett örömet, szakmai körökben „tárgyanimáció"-nak nevezett technikájával. Feketerigó, veréb, farkas és mennyi minden más népesíti be Marics tarkabarka tarisznyáját. A verseket Buda Gábor zenésítette meg."

A február 24-i előadás témája Farsangi zenebona – télűző harsogás.

Maszk és hangszerkészítés tárgyakból, újrafelhasznált anyagokból és termésekből.

Kerék Imre: Farsang

„Arcod rejtsed álarc mögé,

öltsél cifra maskarát,

szökjünk, tomboljunk.

Itt a farsang,

pönögjenek citerák!"

Bethlen Téri Színház

1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.

www.bethlenszinhaz.hu

www.facebook.com/bethlenszinhaz

www.twitter.com/bethlenszinhaz

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük