A kampány kezdete óta már 12 iskolában került sor felolvasásra. Eddig több mint 3000 gyermek vett részt az iskolai eseményeken. 2015-ben a kampány fókuszában a kortárs magyar gyermekirodalom áll.

 

A kampány kezdete óta már 12 iskolában került sor felolvasásra. Eddig több mint 3000 gyermek vett részt az iskolai eseményeken. 2015-ben a kampány fókuszában a kortárs magyar gyermekirodalom áll.

 

Már harmadik éve tart az OMV olvasást népszerűsítő kampánya, amelynek keretében a vállalat a vásárlók könyvadományait juttatja el általános iskolákba. Az indulás óta rendkívüli népszerűségre tett szert a program: Lola és Puskás Péter, a program nagyköveteinek közreműködésével már 12 iskolában került sor zenés felolvasásra.

A 2013-ban indított program célja, hogy a gyerekek kedvet kapjanak az olvasáshoz, hiszen ezáltal fejlődik kifejezőkészségük, a könyvek ösztönzik őket a tanulásra, új dolgok megismerésére. Az olvasni szerető embernek erősebb az önbizalma, jobban kommunikál, könnyebben boldogul a mindennapokban.

 

2013-ban és 2014-ben is rengeteg vásárló járult hozzá a program sikeréhez azzal, hogy a töltőállomásokon található gyűjtődobozokba elhelyezte adománykönyveit. Az akció során eddig több mint 30.000 könyv gyűlt össze. Külön öröm, hogy rendkívül sok színvonalas gyermek- és ifjúsági irodalmi mű, valamint számos lexikon és ismeretterjesztő könyv került az adományok közé.

Az olvasás népszerűsítését olyan nagykövetek bevonásával teszi izgalmasabbá az OMV, akik elismert, a gyerekek körében is népszerű előadóművészek. Lola és Puskás Péter a zenés felolvasó délutánok során felolvasnak kedvenc verseikből, beszélnek az olvasáshoz, irodalomhoz fűződő viszonyukról, zenéjükkel pedig fergeteges hangulatot varázsolnak az iskolákba. 2015-ben a kortárs gyermekirodalom kerül a középpontba: minden iskolai felolvasáson egy-egy kortárs magyar író műveiből olvasnak fel a program nagykövetei.

A felolvasásokon az OMV munkatársai is részt vesznek, Lolához és Puskás Péterhez hasonlóan kedvenc könyvükből olvasnak fel egy-egy rövid részletet.

Az énekeseket Füstös Bálint kíséri gitáron, aki tavaly elnyerte a Hangszeresek Országos Szövetségének „Az év felfedezettje" díját.

A felolvasást követően az OMV átadja könyvadományait az iskolának, általában 500-1000 könyvvel gazdagítva annak könyvtárát.

Tapasztalatok

„Tudjuk, hogy milyen fontos az olvasóvá nevelés folyamata, ehhez elengedhetetlen, hogy a gyerekek örömet találjanak az olvasásban." – mondta el Nagy Zsolt István, az OMV Hungária Kft. marketing igazgatója. „A programot azért hoztuk létre, hogy megadjuk a gyerekeknek azt a kezdőlökést, amely reményeink szerint segíti őket abban, hogy olvasni kezdjenek. Ebben nagy segítségünkre van Lola és Puskás Péter, hiszen ők valóban képesek hatni a fiatal generációra azzal, hogy elmondják az olvasással kapcsolatos élményeiket, és felhívják a figyelmet az olvasás fontosságára."

 

A program számokban

2014 végéig 12 általános iskolába jutott el a program, valamint olyan kiemelt eseményekre, mint a Bóbita Családi Filmfesztivál, az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban rendezett közös felolvasás az Olvasás Világnapja alkalmából, vagy a csepeli Mészáros Jenő Speciális Iskola év végi ünnepsége.

 

Az olvasást népszerűsítő iskolai eseményeken eddig több mint 3000 gyerek vett részt.

 

Az adományozók mintegy 30.000 könyvvel járultak hozzá a program sikeréhez.

 

Az eddig felkeresett általános iskolák:

 

 • Gárdonyi Géza Általános Iskola, Kaposvár
 • Bocskai István Általános Iskola, Hajdúnánás
 • Herman Ottó Általános Iskola, Miskolc
 • dr. Hepp Ferenc Általános Iskola, Békés
 • Kodály Zoltán Általános Iskola, Tatabánya
 • Rózsa Úti Általános Iskola, Veszprém
 • Megyeri Úti Általános Iskola, Budapest
 • Móricz Zsigmond Általános Iskola, Dunaújváros
 • Német Nemzetiségi Általános Iskola, Pilisvörösvár
 • Arany János Általános Iskola, Bag
 • II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Paks
 • Debreceni Egyetem Kossuth LajosGyakorló ÁltalánosIskolája, Debrecen

 

Természetesen 2015-ben is folytatódik a program, amely során további 9 általános iskola gazdagodik az OMV vásárlói által adományozott könyvekkel.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük