2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

39 ország 326 csapata, köztük 34 magyar csapat verseng a Telekom idei innovációs pályázatán

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/41658"><img class="image image-preview" src="/files/images/magyar_telekom_logo.jpg" border="0" width="190" height="159" /></a></span>Négy kontinens csapatai szállnak versenybe a nemzetközi ötletversenyen, a legtöbben Németországból, Macedóniából és Magyarországról pályáztak. A legtöbb ötlet a „Felhő alapú szolgáltatások" és „Média és kommunikáció a jövőben" kategóriában érkezett. A magyar elődöntő május 28-án lesz, helyszíne a Kitchen Budapest.</p> <p> 

Négy kontinens csapatai szállnak versenybe a nemzetközi ötletversenyen, a legtöbben Németországból, Macedóniából és Magyarországról pályáztak. A legtöbb ötlet a „Felhő alapú szolgáltatások" és „Média és kommunikáció a jövőben" kategóriában érkezett. A magyar elődöntő május 28-án lesz, helyszíne a Kitchen Budapest.

 

Négy kontinens csapatai szállnak versenybe a nemzetközi ötletversenyen, a legtöbben Németországból, Macedóniából és Magyarországról pályáztak. A legtöbb ötlet a „Felhő alapú szolgáltatások" és „Média és kommunikáció a jövőben" kategóriában érkezett. A magyar elődöntő május 28-án lesz, helyszíne a Kitchen Budapest.

 

Immár második alkalommal hirdette meg a Magyar Telekom a legjobb magyar ötletek börzéjét a Deutsche Telekom Csoport nemzetközi innovációs versenye keretében. Április 15-ig 46 ország 326 csapata pályázott ötletekkel hat kategóriában, ebből 34-et magyarok nyújtottak be. A legtöbb pályázat  Németországból, Macedóniából, Magyarországról és Romániából érkezett. Minden negyedik ötletet Európán kívüli csapat nyújtott be, például Kanadából, Indonéziából, Hong Kong-ból és Dél-Afrikából. A 2014-es verseny fókuszába a "Felhő-alapú szolgáltatások" és a „Média és kommunikáció a jövőben" témakörök kerültek, az összes beérkezett pályamű 60 százalékát ebben a kategóriában nevezték.

 

A háromhetes jelentkezési időszak elteltével a versenyt szervező partnerek nagyon elégedettek a pozitív visszajelzések láttán. A 2014. évi versenyt a Telekom inkubátor programja, a hub:raum, a Kitchen Budapest, a UQBATE (a Deutsche Telekom dolgozói számára létrehozott különleges program), valamint a Deutsche Telekom hét közép-kelet európai leányvállalata támogatja.

 

"Mind a 326 ötletnek van esélye arra, hogy bekerüljön a Deutsche Telekom termékportfóliójába, és a jövőben ügyfeleink milliói számára elérhetővé váljon" – mondta Dr. Heinrich Arnold, a Telekom Innovation Laboratories nemzetközi vezetője, az egyik verseny kezdeményezője. Június 27-én a zsűri kiválasztja az összes benyújtott pályamű közül azt a projektet, amelyet a Deutsche Telekom és az inkubátorok együttműködésében megvalósítanak.

 

Az elődöntők során 12 csapat juthat be a Champions Pitch eseményre

 

A 12 döntős közül egy szakértőkből álló zsűri választja ki a nyertest a krakkói Champions Pitch eseményen. A Krakkóba utazó döntősöket a partner országok fővárosaiban rendezett elődöntők során választják ki, Magyarországon május 28-án kerül sor a megmérettetésre a Kitchen Budapest laborjában.

A döntősök felkészítésének céljából, a csapatok négynapos startup oktatási programon vesznek részt, ahol szakértőktől kapnak tanácsokat és betekintést nyernek a Deutsche Telekom kutatási projektjeibe. A verseny fődíja  többek között potenciális befektetés akár 150.000 Euro összegig, részvételi lehetőség a DT nemzetközi startup akszelerációs programjaiban, hardver és szoftver csomagok, továbbá közvetlen konzultációs lehetőség a Deutsche Telekom Csoport döntéshozóival.

 

 „Egy ilyen verseny már csak azért is hasznos, mert a projektgazdák itt megtapasztalhatják, milyen eladni, prezentálni egy ötletet, és emellett persze érdemi sikereket is elérhetnek. Ezt jól jelzi a tavalyi második helyezettnek, a magyar Cubilognak az esete. Egy olyan felhő alapú adatgyűjtő és ellenőrző rendszert dolgoztak ki, amelyet a mezőgazdaságban lehet használni. El is indítottunk velük egy partneri kapcsolatot: a T-City Szolnok projekt keretében adunk nekik lehetőséget a továbbfejlesztésre" – nyilatkozta Pataki Róbert, a Magyar Telekom üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese.

 

További információ az elődöntőkről a verseny weblapján olvasható: http://www.telekom-innovation-contest.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.