2022.június.25. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3D élmény szemüveg nélkül – Toshiba Qosmio F750 3D

4 perc olvasás
<p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/51947"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image4_120.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>A Toshiba bemutatta első olyan notebookját, amely szemüveg nélkül nyújt 3D élményt*. A Qosmio F750 3D ráadásul az első olyan kereskedelmi forgalomban kapható, szemüveg nélkül használható 3D laptop a világon, amely egyszerre képes megjeleníteni a kijelzőn a 2D és 3D tartalmakat.

 image4 120.thumbnailA Toshiba bemutatta első olyan notebookját, amely szemüveg nélkül nyújt 3D élményt*. A Qosmio F750 3D ráadásul az első olyan kereskedelmi forgalomban kapható, szemüveg nélkül használható 3D laptop a világon, amely egyszerre képes megjeleníteni a kijelzőn a 2D és 3D tartalmakat.

 image4 120.thumbnailA Toshiba bemutatta első olyan notebookját, amely szemüveg nélkül nyújt 3D élményt*. A Qosmio F750 3D ráadásul az első olyan kereskedelmi forgalomban kapható, szemüveg nélkül használható 3D laptop a világon, amely egyszerre képes megjeleníteni a kijelzőn a 2D és 3D tartalmakat. A teljesen új 3D élménynek köszönhetően, a felhasználó ezentúl úgy nézhet 3D filmet az egyik ablakban, hogy közben egy másikban – akár a filmhez kapcsolódó – információk után böngész az interneten. A kiváló minőségű, valós idejű 2D-3D DVD-konvertálást támogató Qosmio F750 3D páratlan lehetőségeket biztosít olyan szakemberek számára is, mint az építészek, kutatók, terméktervezők vagy orvosok. Mind a Qosmio F750 3D, mind pedig a 3D technológia nélküli verzió, a Qosmio F750 piros színben lesz kapható, és 2011 harmadik negyedévétől vásárolható meg Magyarországon.

A legkényelmesebb 3D élmény

„A Qosmio F750 3D tökéletesen illusztrálja, hogyan használja a Toshiba kiemelkedő kutatási és fejlesztési képességeit arra, hogy innovatív technológiákat és alkalmazásokat valódi termékekké alakítson" – mondta Szabó Tamás, a Toshiba magyarországi marketingvezetője. „Új, kiemelt modellünk biztosítja azt a csúcstechnológiát, amelyet minden multimédiás fejlesztésre és innovációra nyitott felhasználó keres" – tette hozzá Szabó Tamás.

Arckövetéssel, vakfoltok nélkül 3D módban

A Toshiba egy különleges aktív lencsével különíti el a két parallaxis képet, és továbbítja azokat a jobb, illetve bal szembe. Ahhoz, hogy a felhasználó szabadon mozoghasson a notebook kijelzője előtt, a Qosmio F750 3D egy arckövetési technológiával rendelkező HD webkamerával folyamatosan érzékeli a néző arcának helyét. Ez nagy, vakfoltok nélküli 3D betekintési zónát biztosít. A Qosmio F750 egy HDMI-kábellel egyszerűen csatlakoztatható bármilyen 3D TV-hez, így a kiváló 3D minőségnek egyszerre többen is részesei lehetnek.

 

2D és 3D tartalmak megjelenítése párhuzamosan

Tények és számok*

Qosmio F750

 • Intel® CoreTM i7 Quad-Core, CoreTM i5 processzor
 • Akár 8 GB DDR3 (1333 MHz) memória
 • 2,5" HDD, akár 750 GB tárkapacitású hibrid SSD 4G meghajtó (500 GB tárkapacitással, 7200 f/perc)
 • 39,6 cm-es (15,6 hüvelyk) képátlójú, 16:9 képarányú TruBrite® HD kijelző LED háttérvilágítással, 1366 x 768 képpontos felbontással, 200 cd/m2 fényerővel
 • NVIDIA®GeForce®GT 540M, NVIDIA® OptimusTM technológiával (2 GB)
 • 3 db USB 2.0 és 1 db USB 3.0 USB port Sleep-and-Charge funkcióval, HDMI-CEC, többkártyás kártyaolvasó
 • WLAN (802.11 b/g/n)*, Bluetooth® 3.0 + HS*, Gigabit LAN, Intel® Wireless Display
 • Blu-rayTM ROM meghajtó, Blu-rayTM meghajtó, a BD-XLTM többrétegű technológia támogatásával (támogatja a 100 GB kapacitású újraírható lemezeket)*
 • Toshiba Resolution+
 • HD webkamera Toshiba Face Recognition arcfelismeréssel
 • harman/kardon® sztereó hangszórók, Dolby® Advanced AudioTM, Sleep-and-Music funkció
 • 7 vezérlő érintőgomb
 • Toshiba LifeSpace, Toshiba Media Controller, Toshiba Eco Utility, Toshiba ConfigFreeTM, Toshiba PC Health Monitor
 • Méretek: 387,6 mm x 266,8 mm x 29,1 mm/34,8 mm
 • Tömeg: 2,9 kg vagy több
 • Színváltozatok: piros
 • Microsoft® Windows 7 Home Premium (64 bites)

* A konfigurációtól és a helyi elérhetőségtől
függően

 

A különleges aktív lencse lehetővé teszi 2D és 3D tartalmak egyidejű megjelenítését is; ez olyan 3D élményt nyújt, ami csak szemüveg nélküli 3D technológiával lehetséges. A felhasználók így megtehetik például azt is, hogy egy 3D film megtekintése közben az interneten (2D-ben megjelenő weboldalon) olvasgatnak arról háttérinformációkat.

3D technológia a filmeken és a játékokon túl

A beépített harman kardon® sztereó hangszórókkal és a Dolby® Advanced Audio technológiával a felhasználóknak valódi moziélményben lehet részük – mind 2D, mind 3D módban. A laptopon elérhető, szemüveg nélkül használható 3D azonban a filmeken és a játékokon túl is izgalmas lehetőségeket tartogat. Képzeljük csak el, ahogy például az idegenforgalomban olyan innovatív online szolgáltatások jelennek meg, amelyek élethűen, 3D-ben jelenítik meg a szállodaszobákat, a múzeumokat vagy a városok látképét. De a 3D technológia más szakemberek mindennapi munkáját is segítheti. Az építészek, lakberendezők és terméktervezők valóban életre kelthetik ötleteiket, a tudományos kutatásokban pedig a 3D modellezésre használhatják ezt a technológiát. A kifinomult 2D-3D konverziónak köszönhetően – amely valós időben adja hozzá a harmadik dimenziót a 2D képanyagokhoz – a sebészek is kihasználhatják a technológiában rejlő lehetőségeket a hatékonyabb vizsgálatok és a komolyabb sebészeti beavatkozások negatív hatásainak csökkentése érdekében.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.