Folytatódik „a sokszínűség és a minőség fesztiválja" Óriási érdeklődés kísérte a május 8-án indult 41. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivált, amelynek programja az elkövetkezendő két hétben is nagyon sok érdekes és különleges programmal várja a szórakozni vágyókat.

 

Folytatódik „a sokszínűség és a minőség fesztiválja" Óriási érdeklődés kísérte a május 8-án indult 41. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivált, amelynek programja az elkövetkezendő két hétben is nagyon sok érdekes és különleges programmal várja a szórakozni vágyókat.

 

A Muzsikás együttes teltházas koncertet adott a Klauzál-házban, annak ellenére, hogy ezen a helyszínen először léptek fel.  Az eseménysorozat mindegyik helyszíne hasonlóan látogatott és népszerű volt, különös tekintettel a Vanmocsello koncertjére.

 

Ezen a héten is igazi csemegéket ígért a fesztivál. Ilyen volt többek között május 15-én az Irie Maffiából ismert Sena Dagadu koncertje Lots of Trees című albumának dalaival a Klauzál Ház szabadtéri színpadán. Gájer Bálint koncertje lesz 16-án, szombaton a Héleman pincében, Berecz András estjét pedig vasárnap élvezhetjük a Seybold-Garab pincében. Vasárnap este az Art Quarter Budapest Cirkusz előadásán szórakozhatnak a látogatók, ahol a kortárs cirkuszművészet találkozik a modern technikával és vertikális tánccal.

 

A programok jövő héten is ígéretesek lesznek, hiszen a koncerteken kívül  rengeteg gyerek és felnőtt program – operett, mese, balett, kiállítás – várja az arra látogatókat több, mint két héten keresztül. A fesztivál utolsó hétvégéjén Jazz+Mi+Ti Special koncert várja majd a vendégeket, valamint Hunyady Sándor: „Feketeszárú cseresznye" című színházi előadása.

 

A rendezvénysorozat szervezője a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ. A programok több helyszínen zajlanak majd: a Klauzál Házban, a Cziffra Központban, a Rózsavölgyi Közösségi Házban, a Szent Lipót templomban, a  Seybold-Garab pincében, a Héleman Borpincében, a Szelmann Házban, a Nagytétényi Könyvtárban,  a Vojnovich-Huszár Villában, az AQB-ben, a Nagytétényi Kastélymúzeumban, a Rózsakerti Közösségi Ház-Rózsakert Baptista Gyülekezetében, valamint a Radóczy Mária Galériában.

 

A részletes programokat a helyszínek honlapjain olvashatják.

 

2015. május 16., szombat 16.00 – Radóczy Mária Galéria

„Virágének" című kiállítás és koncert

 

Május 16., szombat 17.00 – Cziffra Központ

Pillanatképek az önálló Nagytétényről – a Cziffra Ház legújabb időszaki kiállításának megnyitója.

 

2015. május 16., szombat 19.00 – Héleman Pince

Gájer Bálint nagykoncert – fülbemászó Bublé-dalok, swing- és jazz örökzöldek

 

2015. május 17., vasárnap 16.00 – Baross Gábor Telepi Jézus Szíve Templom

MKM férfikar koncertje. Karnagy Stibló Anna

 

2015. május 17., vasárnap 18.00 – Seybold-Garab pince

Berecz András felnőtteknek szóló estje: Szívderítő mesék

 

2015. május 17., vasárnap 20.30 – Art Quarter Budapest

Mixdoor – kortárs cirkuszművészet: a modern technika és a vertikális tánc találkozása

 

2015. május 8-24.

41. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál

 

www.klauzalhaz.hu

www.cziffrakozpont.hu

www.facebook.com/klauzalhaz

www.facebook.com/cziffrakozpont

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük