A „Navigáció a gyors segítségért" elnevezésű segélyakció keretében ezúttal egy nagyszabású támogatásra nyílt lehetőség: a TELE System és a Nav N Go Kft. mintegy 3 millió forint értékben adott át GPS készülékeket a Magyar Tűzoltó Szövetségnek.

 

A „Navigáció a gyors segítségért" elnevezésű segélyakció keretében ezúttal egy nagyszabású támogatásra nyílt lehetőség: a TELE System és a Nav N Go Kft. mintegy 3 millió forint értékben adott át GPS készülékeket a Magyar Tűzoltó Szövetségnek.

Újra alkalom nyílt arra, hogy a „Navigáció a gyors segítségért" segélyakció keretében támogatásban részesüljenek az életmentést végző szervezetek. Ezúttal az olasz készülékgyártó TELE System és a magyar szoftverfejlesztő Nav N Go Kft. adományának köszönhetően kapott a Magyar Tűzoltó Szövetség 65 darab TS 8510 GPS készüléket 3D-s Nav N Go iGO 8 navigációs szoftverrel. Az eszközök beszerzése a Budapesti Tűzoltó Szövetség (BTSZ) által a piaci érték 30%-os önrészének kifizetésével és a felajánló két cég 70%-os támogatásával valósulhatott meg. A készülékeket Rétiné Bauer Izabella, a TELE System kelet-európai kereskedelmi vezetője, valamint Szombathelyi Péter, a Nav N Go operatív igazgatója adta át a Budapesti Tűzoltó Szövetség (BTSZ) elnökének, Cziva Oszkár tűzoltó ezredesnek.

„Örömünkre szolgál, hogy segítségünkkel egy ilyen nagyszabású támogatásban részesülhet a tűzoltóság, és ezáltal talán megkönnyíthetjük azt a felelősségteljes munkát, amit nap mint nap végeznek." – mondta a TELE System képviseletében Rétiné Bauer Izabella.

A korszerű navigációs berendezések közül mintegy 50 darabot a főváros tűzoltóságain osztanak szét, a maradék 15 darabot pedig a Budapest környéki önkéntes tűzoltóságok kapják, például Gyálon, Üllőn, Pilisszentivánon és Solymáron.

„A Budapesti Tűzoltó Szövetség már korábban felismerte, hogy milyen nagy segítséget jelentket a pontos kiérkezésben a GPS navigáció. Néhány autónkba épp ezért már beszereztünk navigációs berendezést, azonban a mostani támogatással a főváros 85 kivonuló tűzoltóautójának több mint a felébe állandóan ott lehetnek majd a navigációs készülékek. Ezáltal gyorsabb lesz a tűzoltók és a polgárőrök kiérkezése a különböző tűz- és káresetek, valamint bejelentések helyszíneire" – mondta Cziva Oszkár tűzoltó ezredes.

A jótékonysági akció nem ér véget a jelenlegi felajánlással, ugyanis a cégek egy többlépcsős támogatásban állapodtak meg. Második ütemben 110 darabra egészítik ki a felajánlott készülékek számát, így várhatóan még a nyár folyamán újabb 45 készüléket biztosítanak a tűzoltóságok részére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük