2024.május.18. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

6,5 milliárddal többre pályázhatnak a kulturális intézmények tanórán kívüli nevelési feladatokra

2 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/46864"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_335.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="66" /></a></span>Csaknem 6,5 milliárd forinttal nőtt az a keret, amelyre kulturális intézmények pályázhatnak tanórán kívüli nevelési feladatok ellátására. Az így már összesen 8,58 milliárd forint az eddigi 136 projekt mellett további közel 150 pályázó támogatását teszi lehetővé.</p> <p>

image1 335.thumbnailCsaknem 6,5 milliárd forinttal nőtt az a keret, amelyre kulturális intézmények pályázhatnak tanórán kívüli nevelési feladatok ellátására. Az így már összesen 8,58 milliárd forint az eddigi 136 projekt mellett további közel 150 pályázó támogatását teszi lehetővé.

image1 335.thumbnailCsaknem 6,5 milliárd forinttal nőtt az a keret, amelyre kulturális intézmények pályázhatnak tanórán kívüli nevelési feladatok ellátására. Az így már összesen 8,58 milliárd forint az eddigi 136 projekt mellett további közel 150 pályázó támogatását teszi lehetővé.

Újra megnyílt a Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában című pályázat azáltal, hogy a kormány korábbi döntése értelmében 6,46 milliárd forinttal megnövelte a rendelkezésre álló keretet. A korábbi 136 projekt mellett így lehetőség nyílik közel 150 új pályázó, valamint a forrás szűkössége miatt korábban tartaléklistára került pályázatok támogatására is.

A konstrukció célja, hogy a kulturális intézmények – beleértve a kulturális civil szervezeteket is – szélesebb körben kapcsolódhassanak be az iskolán kívüli oktatásba, így segítve a közoktatásban résztvevők óvodai, tanórai és szabadidős oktatását, nevelését. A kiírásra működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények, közművelődési intézmények és civil szervezetek, könyvtárak, levéltárak, valamint előadó-művészeti és alkotóművészeti szervezetek pályázhatnak. Az elnyerhető támogatás pályázatonként 5-30 millió forint lehet.

Pályázni 2012. október 24-től 2012. november 30-ig lehet. Az első két napon a kormányrendeletben nevesített, hátrányos helyzetű kistérségekben székhellyel, vagy telephellyel rendelkező intézmények pályázatait fogadják be, október 26-tól pedig minden, a kiírásnak megfelelő kulturális intézményét.

A pályázati kiírás http://www.nfu.hu/doc/3424 honlapon érhető el.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.