66%-al befolyásolta negatívan a recesszió az egyéni adakozási kedvet 2010-ben. Ez derül ki a Mosolygó Kórház Alapítvány éves jelentéséből.

 

 

66%-al befolyásolta negatívan a recesszió az egyéni adakozási kedvet 2010-ben. Ez derül ki a Mosolygó Kórház Alapítvány éves jelentéséből.

 

 A nehéz pénzügyi helyzet azonban nem csak az össz adományokra volt hatással, hanem azok területi felosztására is. Míg 2009-ben az alapítványhoz érkező egyéni adományok 40%-t tették ki a külföldről érkező pénzek, addig 2010-ben ez az arány megfordult. Ekkora már több adomány jött be külföldről, mint Magyarországról. Ami valljuk be, elég szomorú.

2009-ben az alapítvány még 2.252.385 forintot kapott hazai és külföldi magánszemélyektől, míg 2010-ben ez a szám már csak 767.666Ft volt. A vállalatokra azonban pont ellenkezőleg hatott a válság. Legalább is a kórházban tengődő beteg gyerek jobb kedvre derítését megcélzó alapítvány így érzékelte a tavalyi évet. A nagy cégek 48%-al több pénzt juttattak a szervezetnek, de sajnos ez sem volt elég ahhoz, hogy az alapítvány összbevétele ne csökkenjen.  A Mosolygó Kórház Alapítvány 200 önkéntessel járja Budapest és 14 vidéki város összesen 19 kórházának gyermekosztályát. A csökkenő bevételek ellenére az alapítvány tavaly dupla annyi kisgyereknek (12.000) és szülőnek (6.000) okozott örömet művészeinek segítségével, mint az azt megelőző évben.

Dr. Albert RoyaardsDr. Albert Royaards„2011-re is nagy tervei vannak az alapítványnak. A már hat országban jelen levő intézményünk idén Jordániában, Marokkóban, Romániában és Hollandiában tervezi megindítani az alapítvány tevékenységeit. Természetesen a nemzetközi tervek nem szoríthatják háttérbe a magyar célkitűzéseket. Nyíregyházán önkéntesekre van szükség, Kecskeméten, Szolnokon és Cegléden mesefalfestésre. Szeretnénk elérni, hogy az ország minden gyermekkórházában naponta legyenek foglalkozások a kicsiknek, de legalább is egy jól felszerelt játszósarok könnyíthesse meg a betegséggel töltött napokat."-mondta Dr. Albert Royaards az alapítvány elnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük