2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

München lett Európa legjobb repülőtere – gyors átszállás és gazdag gasztronómiai kínálat jellemzi a bajor főváros légikikötőjét

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/15339"><img class="image thumbnail" src="/files/images/2007-10-17-P1019994.thumbnail.jpg" border="0" alt="München Nemzetközi Repülőtér" title="München Nemzetközi Repülőtér" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>München Nemzetközi Repülőtér</strong></span></span> <p>Egymás után immár a negyedik alkalommal nyerte el a Müncheni Repülőtér a „World Airport" díjat. A díjat a független londoni légiközlekedés-kutató intézet, a Skytrax ítéli oda - ebben az évben világszerte 8,2 millió utast véleményét kérték ki a világ több, mint 190 repülőteréről. </p><p>

 münchen nemzetközi repülőtérMünchen Nemzetközi Repülőtér

Egymás után immár a negyedik alkalommal nyerte el a Müncheni Repülőtér a „World Airport" díjat. A díjat a független londoni légiközlekedés-kutató intézet, a Skytrax ítéli oda – ebben az évben világszerte 8,2 millió utast véleményét kérték ki a világ több, mint 190 repülőteréről.

 münchen nemzetközi repülőtérMünchen Nemzetközi Repülőtér

Egymás után immár a negyedik alkalommal nyerte el a Müncheni Repülőtér a „World Airport" díjat. A díjat a független londoni légiközlekedés-kutató intézet, a Skytrax ítéli oda – ebben az évben világszerte 8,2 millió utast véleményét kérték ki a világ több, mint 190 repülőteréről.

 A 2008-as szavazáson a repülőtér magas pontszámot ért el a „kínálat" és a „kényelem" kategóriában: az utasok szavazatai alapján az elmúlt évekhez hasonlóan a 2-es terminál ismét dobogós helyen végzett. München a „legjobb átszálló repülőtér" kategóriában a második, míg a „legjobb gasztronómiai kínálat" szavazáson a harmadik helyen végzett. A sikerszériához jelentős mértékben hozzájárult a Lufthansa, a Star Alliance és a partner-légitársaságok által is használt, illetve üzemeltetett 2-es terminál.

Európában a Müncheni Repülőtér 2-es terminálján lehet a leggyorsabban egyik repülőről a másikra átszállni. Az átgondolt építési koncepciónak köszönhetően az utasok akár 30 perc alatt is eljuthatnak egyik gép fedélzetéről a másikra. A gyorsasághoz hozzájárul a több, mint 300 információs képernyő, amelyek az érkező utasokat a csatlakozásaikról tájékoztatják. A gyorsasághoz egy ingyenes szolgáltatás is hozzájárul: ha a beérkező gép már a parkolóhelyén áll, az utasokat személyautóval viszik a csatlakozási járathoz, ezzel is értékes időt takarítva meg. Az épületen belül is gondoskodnak a gyorsaságról: ha szükséges, a reptér egyik munkatársa személyesen kíséri az utasokat a másik gép kapujához, így biztosítva a lehető leggyorsabb és legrövidebb átszállást.

A 2-es terminál mindemellett híres a bevásárlási és gasztronómiai kínálatáról. A légiutasokat több, mint 110 üzlet és étterem várja. A nemzetközi konyhát kedvelők mintegy 20 vendéglátóhely közül választhatnak, a szendvicsezőtől az ötcsillagos éttermekig mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

A Müncheni Repülőtér 2-es terminálját 2003. június 29-én nyitották meg, s a Flughafen München GmbH és a Deutsche Lufthansa AG közösen üzemelteti. A terminál megnyitása óta rendszeresen a legjobb értékeléseket kapja az utasok körében végzett közvélemény-kutatásokon.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.