2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Epekő

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/90090"><img class="image image-preview" src="/files/images/ep_1.jpg" border="0" width="266" height="199" /></a></span>Sokan panaszkodnak a kórházi ellátásra. A hiba bennünk van, mert úgy gondolunk például egy epekő operációra, mint a középkori inkvizícióra. Pedig felfoghatnánk úgy is, mint egy kibővített wellness hétvégét. Gondoljuk csak meg: full ellátás, szobaszerviz éjjel-nappal, csinos ápolónők, gazdag programok.</p> <p> 

ep 1Sokan panaszkodnak a kórházi ellátásra. A hiba bennünk van, mert úgy gondolunk például egy epekő operációra, mint a középkori inkvizícióra. Pedig felfoghatnánk úgy is, mint egy kibővített wellness hétvégét. Gondoljuk csak meg: full ellátás, szobaszerviz éjjel-nappal, csinos ápolónők, gazdag programok.

 

ep 1Sokan panaszkodnak a kórházi ellátásra. A hiba bennünk van, mert úgy gondolunk például egy epekő operációra, mint a középkori inkvizícióra. Pedig felfoghatnánk úgy is, mint egy kibővített wellness hétvégét. Gondoljuk csak meg: full ellátás, szobaszerviz éjjel-nappal, csinos ápolónők, gazdag programok.

 

   Első nap. Transzfer a Sebészet Gyógyszállóhoz. Beutaló, TAJ-kártya, személyi igazolvány ellenőrzése, adategyeztetés. Kicsomagolás, elhelyezkedés a lakosztályban. Nyitóbuli. Megismerkedés a szobatársakkal. A fogadó orvos beszédének meghallgatása. Salaktalanítás.

 

   Második nap. Tudós orvosok áttekintik a problémát. Konzultáció a sebésszel. Az altatóorvos barátságosan elbeszélget az emberrel. Elmagyarázza, hogy végzik a műtétet. Szájtátva hallgatjuk. Jobb, mint egy közepes krimi. Aláírat egy papírt, hogy a továbbiakban minden kockázat a miénk, nem vállalnak semmiért felelősséget. 

 

   Harmadik nap. Betolnak a műtőbe. Csiribí-csiribá, eltávolítják az epekövet. Összevarrás. Vissza a kórterembe. Zenés ébresztés. Az ágyszomszéd bömbölteti a mini televízióját. Hurrá! Életben maradtunk, Sehol egy műhiba. Elalvás altatóval.

 

   Negyedik nap. Lábadozás, keresztrejtvény fejtés, sudoku. A kórház előtti tér megtekintése az ablakból. Látogatók jönnek. Mindenki a saját betegségéről beszél. Hosszasan. Végre távoznak. Séták a folyosón. Megismerhetjük a főorvosi szobát  kívülről, a mellékhelyiségeket belülről. Este kacsatánc verseny, közreműködik az Ultrahang Együttes.

 

   Ötödik nap. Szabad program. Ebéd választás: vagy megesszük, vagy nem. Utána cappuccino fogyasztás a kávéautomatából. Integetés az orvosoknak és ápolónőknek, akik külföldre mennek dolgozni a jelenlegi fizetésük ötszöröséért.

 

   Hatodik nap. Varratkivétel. Zártkörű búcsú ünnepség. Zárójelentés átvétele, paraszolvencia átadása. Hasznos életviteli tanácsok kezdőknek és haladóknak. Transzfer haza. Tanulság: Mindenütt jó, de legjobb otthon.

Láng Róbert

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.