2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Diákok szedik, kötik, osztják a nárciszokat Debrecenben

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/111052"><img class="image image-preview" src="/files/images/diákok.preview.jpg" border="0" width="478" height="307" /></a></span>Az a több ezer szál nárciszból készült több száz virágcsokor, melyet az április 6-i jubileumi Nárcisz futás napján osztanak majd Debrecenben, diákok keze munkáját dicséri. A Dienes László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola 11 tanulója szedte és kötötte csokorba a tavasz sárga hírnökeit, így fejezve ki együttérzésüket a rákbetegségben szenvedők iránt.</p> <p> 

diákok.previewAz a több ezer szál nárciszból készült több száz virágcsokor, melyet az április 6-i jubileumi Nárcisz futás napján osztanak majd Debrecenben, diákok keze munkáját dicséri. A Dienes László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola 11 tanulója szedte és kötötte csokorba a tavasz sárga hírnökeit, így fejezve ki együttérzésüket a rákbetegségben szenvedők iránt.

 

diákok.previewAz a több ezer szál nárciszból készült több száz virágcsokor, melyet az április 6-i jubileumi Nárcisz futás napján osztanak majd Debrecenben, diákok keze munkáját dicséri. A Dienes László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola 11 tanulója szedte és kötötte csokorba a tavasz sárga hírnökeit, így fejezve ki együttérzésüket a rákbetegségben szenvedők iránt.

 

„A nárcisz szerte a világon a rákbetegeket, rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma; az életnek, a reménynek, a halál legyőzésének, a szeretetnek, a ragaszkodásnak a kifejezője" – fogalmazott Porkoláb Gyöngyi, a 10 éves Méltóság Mezeje szemléletformáló program igazgatója. Hozzátette: „a nárciszokat szedő és kötő diákok az emberi méltóság iránti tisztelet, a gondoskodásra nevelés fontosságára hívják fel figyelmet ezzel az önkéntes megmozdulással, mely jelzi, hogy hasznos volt az elmúlt évtized munkája Debrecenben."

 

10 évvel ezelőtt indult Debrecenben a Méltóság Mezeje Program útjára Debrecenben azzal a céllal, hogy segítse az elmúlás, a veszteség és a halál feldolgozását az óvodás, általános és középiskolás korosztály körében és egyúttal gondoskodó felnőtteket neveljen a fiatokból

18 oktatási és nevelési intézmény, köztük a Dienes László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola is csatlakozott a mentális szemléletformáló kezdeményezéshez, melynek keretein belül idén jubileumi alkalommal kerül megszervezésre Debreceni Nagyerdei Stadion körül a több ezer embert megmozgató Nárcisz futófesztivál. Az ünnepi év alkalmával a Méltóság Mezeje Program diákjai több száz nárciszcsokrot osztanak majd szét a cívisvárosban.

 

„A Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében elindított Méltóság Mezeje szemléletformáló program a gondoskodásra nevelést tűzte zászlajára és azt hangsúlyozza, hogy az élet minden perce értékes. A sárga nárcisz szimbolikáján keresztül szakemberekkel évek óta közösen dolgozunk azon, hogy minél többen ismerjék meg a hospice és palliatív szemlélet lényegét; az elkísérés, az elengedés folyamatának szomorú és felemelő érzését. Az elmúlt tízéves munka legjelentősebb eredménye a fekvőbeteg szakellátási osztály létrehozása a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben, valamint az otthonápolási háttér elérhetőségének biztosítása. Jövőbeni célunk a debreceni hospice ellátás támogatása, az önkéntes és egyéb képzések, továbbá nemzetközi és hazai konferenciák szervezése, valamint adománygyűjtési tevékenység elindítása. Az emberi méltóság iránti tisztelet mindannyiunkat kötelez." – fogalmazott Porkoláb Gyöngyi, a program vezetője, a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

 

https://www.facebook.com/hospicedebrecen/?ref=bookmarks

https://www.facebook.com/events/1918329538396778

www.debrecenihospicehaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.