2024.július.16. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az első hazai elektromos repülőgép gyártásának helyzete 2017-18 fordulóján

2 perc olvasás

bes_4988_masolata.jpgA számos megrendelésre alapozva döntöttek a pécsi gyárépítésről, amely több mint évi kétszáz repülőgép előállítására lesz alkalmas. A Pécs-Pogány központ és összeszerelő üzem alapkövét 2017 augusztusában tették le, az 5 milliárd forintot is meghaladó beruházáshoz 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad a kormány.

 

A Magnus Aircraft Zrt. az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerint a TÜV Rheinland által tanúsított minőségirányítási rendszert vezette be, emellett megszerezték az S-LSA minősítést az amerikai légügyi hatóságtól.

z amerikai leányvállalat immár Magnus Aircraft Inc.-ként működik (székhelye 8300 Boone Boulevard, Suite 450, Tysons Corner, VA 22182 USA), illetve bejegyezték a Magnus Aircraft Hebei Tianshan Manufacturing Co.-t, vagyis a Magnus Aircraft és a Hebei Tianshan Group joint venture vállalatát Kínában.

A kontraktus értelmében a jövőben felsőfokú képzettséget igénylő duális képzéseket indítana el együtt Magyarország első egyeteme és a pécsi nagyberuházást a közelmúltban bejelentő cég, de olyan területeken is kooperálnak majd, mint az alternatív és hibrid meghajtás, a külső formatervezés vagy a szimulátorszoftver-fejlesztés.

 

Sikeresen folytatódik a Siemens Zrt-vel közös projekt, a Magnus eFusion, melynek eredményeként Immár három teljesen elektromos hajtású gép repül szerte a világban, összesen több, mint 15.000 perc üzemidővel – ez elsőrangú eredménynek számít!

 

2018 januárjában végre minden feltétel adottá vált ahhoz, hogy a cég megkezdhesse a gyár építését a Pécs-Pogányi Repülőtér szomszédságában.

A keleti irányú kereskedelem megnyitásához szintén az év első negyed évében várható a kínai engedély megadása.

Ez év folyamán az európai tanúsítvány, az EASA megszerzése is esedékessé válik.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.