2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Pálmalevél-biznisz

3 perc olvasás

palmalevel.jpgGyógyszervegyész és aurakutató. Jó benyomást tesz az emberre, empatikus, választékosan beszél, kapcsolatteremtő képessége elismerésre méltó. Névtelenséget kér. De hozzájárul ahhoz, hogy a tőle hallottakról cikket írjak. Sőt, biztatott is rá. Akkor lássunk neki! Az Indiai Pálmalevél Kéziratok Kutatószövetségéről van szó. Nem az aurakutatótól hallottam először erről. Talán öt évvel ezelőtt egy híradós interjúban Gauri Shankar Gupta, India magyarországi nagykövete tett említést a pálmalevelekről, de akkor átsiklottam rajta.

   Évezredekkel ezelőtt, amikor a papír még nem létezett Indiában, pálmalevelekre írtak az emberek. Egy különleges eljárással képesek voltak ezeket az írásokat úgy tartósítani, hogy máig olvashatóak maradjanak. Napjainkban féltve őriznek sok millió különleges pálmalevelet titkos könyvtárakban Indiában. Olyan titkokat rejtenek, amelyek minden képzeletet felülmúlnak.

   Ezek közül a legkiemelkedőbbek azok az írások, amelyek ma élő emberek részletes életútjáról íródtak születésüktől kezdve idős korukig. A könyvtárak őrei rejtőzködő emberek, sohasem reklámozzák magukat, sajátos jelek nyomán találhatjuk meg csak őket. De vajon hogyan juthatunk a pálmalevelünkhöz? Ma már nem kell elutazni értük Indiába, a technika révén idehozathatjuk a levelünket. Ehhez nincs másra szükség, mint internetes regisztrációra, majd a beazonosításhoz ujjlenyomatra és néhány adatra, amit bizalmasan kezelnek. Ha elfogadják a jelentkezést, három hónap türelmi időt kérnek a visszaigazoláshoz. Ezután juthatunk el egy kijelölt (szent) helyre, ahol tisztulási szertartáson kell részt venni. Így keresik ki a megfelelő lapot

   Hogy mi ebben a biznisz? Fizetni kell a pálmalevél kereséséért. Ha megtalálják, akkor kétszeres összeget. Kérhetnek a tisztító eljárásért is pénzt, ha a tamil nyelvű pálmalevél nehezen olvasható. Le kell fordítani háromszor, ez sincs ingyen. Tamilról hindire, hindiről angolra, angolról magyarra. Mindezekhez közvetítő szervezők kellenek, nekik is élni kell valamiből. Ha minden rendben van, akkor e-mailben megkapjuk pálmalevelünket és a fordításokat. Oklevelet is adnak mellé. Ezt már ingyen.

   Az európai ember kíváncsi természetén kívül más is élteti a pálmalevél bizniszt. Ráébresztenek arra, olyan fontos emberek vagyunk, hogy már két évezreddel ezelőtt számon tartották megszületésünket és sorsunkat, végzetünket, karmánkat.

   Mielőtt még valaki kíváncsi lenne a pálmalevelére, rossz hírt kell közölnöm. Sajnos az Indiai Pálmalevél Kéziratok Kutatószövetsége már évek óta szünetelteti tevékenységét.

 

 Láng Róbert

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.