2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Összefogással a kultúráért

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/18203"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kerdoivbannerkep.thumbnail.jpg" border="0" width="49" height="100" /></a></span> <p>4 új taggal bővült a kulturális munkacsoport, melyet a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. és a Művészetek Palotája indított még májusban a fővárosi kulturális turizmus élénkítésére.</p><p>

 kerdoivbannerkep.thumbnail

4 új taggal bővült a kulturális munkacsoport, melyet a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. és a Művészetek Palotája indított még májusban a fővárosi kulturális turizmus élénkítésére.

 kerdoivbannerkep.thumbnail

4 új taggal bővült a kulturális munkacsoport, melyet a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. és a Művészetek Palotája indított még májusban a fővárosi kulturális turizmus élénkítésére.

A 9 tagú kulturális csoporthoz ez alkalommal a Budapesti Történeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, az Iparművészeti Múzeum és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum csatlakozott. A munkacsoport következő akciója – melyben már az újonnan társult kulturális intézmények is részt vesznek – a londoni WTM-en történő közös megjelenés a 2009-es kulturális kínálattal.

A kulturális együttműködés jelenleg is futó kérdőíves megkérdezésének első szakasza hamarosan lezárul, részletes kiértékelése pedig november végére várható.

Az eddig kitöltött mintegy 2000 kérdőív előzetes értékeléséből kiderül, hogy a Budapestre látogató turisták döntő többségének fő motivációja a városlátogatás és a kultúra. A válaszadók több mint 90%-a 1-2 múzeumot biztos, hogy meglátogat egy utazás alkalmával, de ezek harmada 3-4 múzeumot is szívesen megnéz. A kiállítási témák közül a három legjelentősebb érdeklődési köre a turistáknak a klasszikus művészet, a történelmi témájú kiállítások, valamint a modern művészet. A válaszadók 80%-át érdekelné olyan kulturális csomag, melyben koncertek is benne vannak.

A kérdőívek kitöltését egy nyereményjáték is ösztönzi, melyen egy két személyre szóló decemberi Budapesti hétvégét lehet nyerni. A nyeremény tartalmazza a Malév repülőjegyet, a szállást, Budapest kártyát, belépést a Szépművészeti Múzeumba, ízelítőt a Budapesti Karácsonyi Vásárból, koncertjegyet a Zeneakadémiára, operajegyet a Magyar Állami Operaházba, valamint egy gyertyafényes vacsorás hajóutat a Dunán a Legenda Kft.-vel.

Az on-line kérdőív az alábbi link alatt megtekinthető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.