2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2007. évi Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny győztesei: Gyula és Tápiógyörgye

5 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/6362"><img class="image thumbnail" src="/files/images/viragos_magyarorszagert.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="58" /></a></span>  <p>Október 19-én délelőtt Gyula városában osztották ki a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny 2007. évi díjait. A díjkiosztó ünnepségre mintegy négyszáz önkormányzat képviselője kapott meghívást. A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt öt minisztérium, az Országgyűlés két bizottsága, Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Turizmus Zrt., több civil szervezet, közöttük a verseny szervezésében is tevékenyen részt vevő Virágzó Magyar Kertkultúráért Alapítvány  írja ki.</p><p>

viragos magyarorszagert.thumbnail 

Október 19-én délelőtt Gyula városában osztották ki a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny 2007. évi díjait. A díjkiosztó ünnepségre mintegy négyszáz önkormányzat képviselője kapott meghívást. A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt öt minisztérium, az Országgyűlés két bizottsága, Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Turizmus Zrt., több civil szervezet, közöttük a verseny szervezésében is tevékenyen részt vevő Virágzó Magyar Kertkultúráért Alapítvány  írja ki.

viragos magyarorszagert.thumbnail 

Október 19-én délelőtt Gyula városában osztották ki a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny 2007. évi díjait. A díjkiosztó ünnepségre mintegy négyszáz önkormányzat képviselője kapott meghívást. A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt öt minisztérium, az Országgyűlés két bizottsága, Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Turizmus Zrt., több civil szervezet, közöttük a verseny szervezésében is tevékenyen részt vevő Virágzó Magyar Kertkultúráért Alapítvány  írja ki.

 A fődíjat, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. nevében Dr. Róna Iván, az MT Zrt. vezérigazgatója nyújtotta át város kategóriában Gyulának, falu kategóriában Tápiógyörgyének és egyben felkérte a két települést, hogy képviseljék Magyarországot a 2008. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe).

gyulaGyulaMagyarország Miniszterelnöke minden évben két települést jutalmaz Virágos Magyarországért különdíjjal. Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége személyesen adta át a díjat Siófok valamint Ozora képviselőjének. Az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottsága Mosonmagyaróvárt és Szarvast díjazta. Az Országgyűlés Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottsága Nagyrákos község munkáját ismerte el díjával.

gyulaGyulaAz Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium díjazottjai a következők: Keszthely városa (ÖTM fődíj, város kategória), Szentpéterszeg (ÖTM Fődíj), Szombathely (ÖTM különdíj, város kategória), Szálka (ÖTM különdíj, falu kategória), Budapest IX. kerület, József Attila részönkormányzat (Miniszteri oklevél), Szekszárd (Miniszteri oklevél). Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter személyi elismerését Ágoston Ottóné, Eger város Önkormányzatának munkatársa kapta több mint egy évtizedes, a város szépítéséért végzett kiemelkedő munkájáért. Tevékenysége sokban járult hozzá ahhoz, hogy a 2007. évi Európai Virágosítási versenyben Eger arany érmet kapott.

gyulaGyulaA támogató minisztériumok közül a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium  Hídvégardónak és Tokajnak, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Vácnak (kulturális örökség díj) és öt oktatási intézmények, a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium Ceglédnek, Bábolnának és Budakalásznak adta át díjait.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Körösladányt jutalmazta. Budapest Főváros Önkormányzata ebben az évben a X. kerületet tartotta méltónak díjára.

A Magyar Turizmus Zrt. díját Zalakaros kapta, elismerve a város kiemelkedő munkáját a környezetszépítés területén, amely jelentősen hozzájárul a fürdőváros turisztikai vonzereje növeléséhez. Falu kategóriában Muhinak nyújtott át díjat Dr. Róna Iván, a település történelmi hagyománya szellemében végzett kiemelkedő környezetszépítő munkájáért.

gyulaGyulaA Virágos Magyarországért verseny fővédnöki díját Kunczené Fellegi Katalin nyújtotta át Gelse község képviselőjének a településfejlesztésben és szépítésben elért kimagasló eredményéért.

A Virágos Magyarországért Szervező Bizottságának legmagasabb díját, amelyet minden évben csak öt település kaphat meg, Kokics Tibor, a Szervező Bizottság elnöke nyújtotta át. Az Arany Rózsa díjban azok a települések részesülhetnek, amelyek évek óta kiemelkedő eredményeket mutatnak fel a környezetszépítésben. Ebben az évben az Arany Rózsa díjat a következők kapták: Csemő, Csesztreg, Makó, Nagyatád, Százhalombatta. A Szervező Bizottság arany diplomáját 13 településnek nyújtották át.

A gyulai díjkiosztó ünnepségen összesen 93 települést jutalmaztak, a kiosztott díjak száma 114 volt.

A „Virágos Magyarországért" versenyt 1994-ben hirdették meg először. Az első évben 69 település jelentkezett, azóta a verseny igazi mozgalommá vált. Nincs Magyarországon még egy olyan verseny, amely évente 2 millió embert képes mozgósítani a kulturált, virágokkal díszített, élhetőbb környezet megteremtéséért, a természeti és épített örökség megóvásáért, az új generációk környezettudatos neveléséért.

entente floriale europeA magyar verseny kapcsolódik az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyéhez, amely több mint három évtizedes múltra tekinthet vissza. Az Entente Florale Europe több mint verseny: kampány az európai közös környezeti és kulturális értékek megóvásáért, az élhetőbb környezet megteremtéséért az európai összetartozás szelleme jegyében. Az európai verseny 12 ország mintegy 25 ezer települését és több mint 50 millió lakosát tudhatja maga mögött, egyedülálló módon Európában.

A 2007. évi európai versenyben kiemelkedő magyar siker született: Eger arany, Noszvaj bronzérmet nyert.  Jövőre Gyula és Tápiógyörgye indul Magyarország képviseletében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.