2022.november.29. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vásárlásra buzdító hangos spamek a láthatáron – avagy amikor a levél megszólal

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/6360"><img class="image thumbnail" src="/files/images/azelsohangospam.thumbnail.jpg" border="0" alt="Az első beszélő spam - feladó az USA-ban..." title="Az első beszélő spam - feladó az USA-ban..." width="100" height="82" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Az első beszélő spam - feladó az USA-ban...</strong></span></span> <p align="left">A kéretlen levelek sajnos ma már elválaszthatalanok az e-mailezéstől, mind az üzleti, mind az otthoni felhasználók postafiókját elárasztják az idegen címről érkező reklámok, tőzsdei tippek. A legtöbb operációs rendszer és levelezőprogram tartalmaz ugyan spamszűrőt, ám ezek vagy „biztosra utaznak" és sok spamet is beengednek, vagy olyan szigorúak, hogy sok jó levél is a szűrők áldozatául eshet. </p><p align="left">

 az első beszélő spam - feladó az usa-ban...Az első beszélő spam – feladó az USA-ban…

A kéretlen levelek sajnos ma már elválaszthatalanok az e-mailezéstől, mind az üzleti, mind az otthoni felhasználók postafiókját elárasztják az idegen címről érkező reklámok, tőzsdei tippek. A legtöbb operációs rendszer és levelezőprogram tartalmaz ugyan spamszűrőt, ám ezek vagy „biztosra utaznak" és sok spamet is beengednek, vagy olyan szigorúak, hogy sok jó levél is a szűrők áldozatául eshet.

 az első beszélő spam - feladó az usa-ban...Az első beszélő spam – feladó az USA-ban…

A kéretlen levelek sajnos ma már elválaszthatalanok az e-mailezéstől, mind az üzleti, mind az otthoni felhasználók postafiókját elárasztják az idegen címről érkező reklámok, tőzsdei tippek. A legtöbb operációs rendszer és levelezőprogram tartalmaz ugyan spamszűrőt, ám ezek vagy „biztosra utaznak" és sok spamet is beengednek, vagy olyan szigorúak, hogy sok jó levél is a szűrők áldozatául eshet.

Ez eddigi képeket, pdf-fájlokat tartalmazó kéretlen levelekkel szemben most egy új típus, a hangos spam tűnt fel, ami mp3-as fáljokat tartalmaz, s lejátszáskor egy robothang buzdít tőzsdei vásárlásra (1. számú ábra). A robothang röviden ismerteti a kiszemelt cég fényes jövőjét, majd többször lebetűzi a vásárlandó részvény kódját. Az új típusú kéretlen levél azonnal fennakadt a magyar fejlesztésű MPP Desktop Ultimate szűrőjén, amely eddig is kimagasló kéretlen-levél szűrési teljesítményével tűnt ki, amit több összehasonlító teszten is bizonyított. Az egyik jelentős hazai szaklap által 17 szoftver közül a legjobb spamszűrőnek minősített program 99% feletti spamszűrési teljesítményéhez 0,4%-nyi téves azonosítás társult, vagyis az MPP Desktop 1.000 levélből 992-t minősített spamnek, és a konkurenseinél sokkal megbízhatóbbnak bizonyult. Az MPP Desktop magyar fejlesztői a napokban tovább tökéletesítették a programot, és az eddigi négy spamszűrő és két antivírus – köztük Magyarország legismertebb és legkedveltebb antivírusa, a NOD32 – mellé a Commtouch RPD szűrőmotort illesztettek a program szűrőrendszerébe, amely így még pontosabb, gyakorlatilag 100%-os szűrési hatékonyságot eredményez a korábbi megbízhatóság megtartása mellett. Az új spamszűrő program az MPP Ultimate nevet kapta, s a Windows Vista operációs rendszerrel megjelent Windows Mail levelezőklienst teljes mértékben támogatja.

Az MPP Desktop szolgáltatását azt teszi különlegessé, hogy míg a piacon elérhető összes spamszűrő és biztonsági csomag egyetlen spamszűrő megoldást, úgynevezett motort  alkalmaz, az MPP Desktop Ultimate egyidőben 7 gyártó termékével szűri a leveleket, így a program minden összehasonlításban jelentős helyzeti előnyből indulhat. Az MPP Desktop Ultimate ráadásul költséghatékony megoldás, hiszen a 7 beépített terméket mindössze egyetlen termék áráért elérhető.

Magyar spamszűrőn akadt fenn először a hangos spam

A szoftverben a korábbi MailShell SpamCompiler, valamint Cloudmark Authority prémium spamszűrő termékek mellé a Commtouch megoldása társult, s amely világméretű hálózatával azt képes megállapítani mindegyik levélről, hogy hány példányban küldték még ki, így a több millió számban kiküldött spameket azonnal beazonosítja. Ez történt az új hangos spammel is, amelyet egy zombi hálózatról küldtek ki milliós nagyságrendű e-mail címre. Ezt a spamet egy olyan szűrő, amely a tárgyban, vagy a levélben szereplő szöveget figyeli, valószínűleg nem vette volna észre, hiszen a fájl neve snoring, vagyis horkolás, egyéb szöveget pedig nem tartalmaz az e-mail. „A hangos spam annyira újdonság, hogy az MPP amerikai fejlesztői is tőlünk értesültek a létezéséről. A hét termék összepárosításának létjogosultságát pedig a hangos spam kiszűrése tökéletesen visszaigazolta." – mondja Bódis Ákos, a fejlesztő Yellow Cube 2000 Kft. ügyvezetője.

Az új MPP Desktop Ultimate változat a program Professional kiadását váltja le, míg a korábbi MPP Anti-Spam helyett a fejlesztők mától az MPP Desktop Lite verzióját kínálják. A korábbi előfizetések természetesen továbbra is érvényesek maradnak, a Professional előfizetők évi 750 forintért, az Anti-Spam előfizetők pedig 1750 forintért frissíthetnek az új Ultimate kiadásra. Ezzel együtt az új termékek árazása is kedvezőbbé válik: míg az Anti-Spam 5.988 forintba került, az új Lite változat ára mindössze 4.990 forint egy éves előfizetés esetén, a Professional 7.188 forintos árával szemben az új Ultimate 6.990 forintba kerül.

www.mpp.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.