2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Lencsevégen a kultúrák közötti párbeszéd – Indul az EU “Kultúrák a mi utcánkban” fotópályázata

3 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/11224"><img class="image thumbnail" src="/files/images/HU_080219_Pl_EYID_A1.thumbnail.jpg" border="0" width="71" height="100" /></a></span> <p>A kultúrák közti párbeszéd európai éve 2008 alkalmából Az Európai Bizottság "Kultúrák a mi utcánkban" címmel fotópályázatot hirdet, melyre a 27 tagállam valamennyi polgára jelentkezhet.</p><p> 

  hu 080219 pl eyid a1.thumbnail

A kultúrák közti párbeszéd európai éve 2008 alkalmából Az Európai Bizottság "Kultúrák a mi utcánkban" címmel fotópályázatot hirdet, melyre a 27 tagállam valamennyi polgára jelentkezhet.

 

  hu 080219 pl eyid a1.thumbnail

A kultúrák közti párbeszéd európai éve 2008 alkalmából Az Európai Bizottság "Kultúrák a mi utcánkban" címmel fotópályázatot hirdet, melyre a 27 tagállam valamennyi polgára jelentkezhet.

 

 A kezdeményezéssel az EU azt szeretné elérni, hogy az európaiak lencsevégre kapják és megosszák a világgal, hogyan látják a kultúrák közötti párbeszédet saját környezetükben. A nevezésre szánt fotóikat a pályázók a verseny honlapján adhatják be 2008. június 30-ig. A nyertesekre összesen 15 ezer Euro értékben várnak majd különböző díjak.

Ján Figel', az Európai Bizottság oktatásért, képzésért, kultúráért és ifjúságért felelős biztosa a pályázat meghirdetése alkalmával elmondta: "Európa az elmúlt néhány év alatt nagyon sokat változott. Tanúi lehettünk az Unió bővítésének, a határainkon belüli mobilitás megnövekedésének és a világ többi részével való kapcsolat kiszélesedésének. Európa maga a sokszínűség: az európaiak egyre több olyan embertársukkal kerülnek kapcsolatba, akiknek más a kulturális hátterük. Ezzel a fotópályázattal az Európai Unió arra ösztönöz minden európait, hogy mutassa meg, mit gondol a párbeszédről és a sokszínűségről. Kíváncsiak vagyunk, mit jelent ma a kultúrák közötti párbeszéd az európaiak számára, és hogyan élik meg ezt mindennapjaik során.

A "Kultúrák a mi utcánkban" fotópályázat március 3-án indult a http://www.street-cultures.eu/ weboldallal, melyen a jelentkezők június 30-áig nyújthatják be nevezéseiket. Minden európai polgár nevezhet függetlenül korától, származásától. Ahogy a képzeletnek sincsenek határai, a fotókat olyan sokféle motívumok inspirálhatják, mint az oktatás vagy a vallás, a tudomány vagy a kultúra, a migráció, a kisebbségi csoportok vagy a fiatalság – vagy egyszerűen a mindennapi élet.

A nyertesek kiválasztása és a díjak

Összesen négy győztes kerül ki a pályázók közül. Hármat a neves művészekből és interkulturális kérdések vezető szakértőiből álló zsűri fogja kiválasztani. Az értékelésnél fontos, hogy mennyire kreatív az alkotás, milyen a technikai minősége, és hogy hogyan sikerült a fotósnak leképeznie a kultúrák közötti párbeszéd témáját.   A negyedik győztes a "közönség kedvence" lesz – őt internetes szavazással választják ki a weboldal látogatói.

A győztesek szeptemberben Brüsszelben vehetik majd át a nekik járó díjakat: utazásokat európai fővárosokba és profi fényképezőgépeket – melyekkel folytathatják a kultúrák közötti párbeszéd "rögzítését".

A győztes és a döntős fotók Európa-szerte publicitást kapnak. Olyan információs anyagokon fognak majd megjelenni, melyek feladata a kommunikációs határok ledöntése és a kulturális sokszínűség elősegítése. Továbbá vándorkiállításon is részt vesznek, hogy ezzel is tovább terjesszék a kultúrák közti párbeszéd fontosságának üzenetét.

A "Kultúrák a mi utcánkban" fotopályázat:

http://www.street-cultures.eu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.