2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Lízingszövetség az autófinanszírozási piac rendbetételéért

2 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/11226"><img class="image thumbnail" src="/files/images/audi_a6.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="96" /></a></span> <p>„A Magyar Lízingszövetség másfél éve elindított önszabályozási kezdeményezése az autólízing területén megfeneklett a Gazdasági Versenyhivatal ellenállásán." - hangsúlyozta Lévai Gábor, a szövetség főtitkára.</p><p>

  audi a6.thumbnail

„A Magyar Lízingszövetség másfél éve elindított önszabályozási kezdeményezése az autólízing területén megfeneklett a Gazdasági Versenyhivatal ellenállásán." – hangsúlyozta Lévai Gábor, a szövetség főtitkára.

  audi a6.thumbnail

„A Magyar Lízingszövetség másfél éve elindított önszabályozási kezdeményezése az autólízing területén megfeneklett a Gazdasági Versenyhivatal ellenállásán." – hangsúlyozta Lévai Gábor, a szövetség főtitkára.

Az autókereskedők által az új autók értékesítésekor realizált árrésének eltűnése, és a finanszírozási jutalékkal való helyettesítése mára kölcsönösen kiszolgáltatott helyzetbe hozta a gépjármű kereskedőket és finanszírozókat. Ez a körülmény az autóértékesítések csökkenő volumenével, az általános megszorító intézkedésekkel és a gazdasági növekedés megtorpanásával együtt nehéz helyzetbe juttatta a teljes gépjármű szektort.

A Lízingszövetség – a Bankszövetséggel egyetértve – átfogó, a finanszírozási szerződéseken messze túlmutató, összehangolt intézkedés-csomagban látja a kiutat, és úgy véli, hogy az elszigetelt intézkedések csak ronthatnak a helyzeten.

A Lízingszövetség szerint három területen kell előrelépni: megteremteni a gépjármű vásárlás tényleges költségeinek és kockázatainak transzparenciáját, megelőzni a lízingcsalásokat, és támogatni az ügyfelek tudatos hiteldöntéseit.

„A lízingcsalások visszaszorításával kapcsolatos munkát a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével közösen, az ügyfelek tudatos hiteldöntéseinek támogatását pedig saját erőforrásaira támaszkodva kezdte meg a Lízingszövetség, a költségek és kockázatok transzparenciájának megteremtése azonban széleskörű összefogást kíván." – fejtette ki Lévai Gábor.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.