2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vallásszabadság vagy keresztényellenesség?

2 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/13020"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kep.thumbnail_33.jpg" border="0" alt="Demetrio Fernandez, Tarazona püspöke" title="Demetrio Fernandez, Tarazona püspöke" width="88" height="100" /></a><span style="width: 86px" class="caption"><strong>Demetrio Fernandez, Tarazona püspöke</strong></span></span>Keresztényellenességet rejthet a vallásszabadságról szóló spanyolországi törvény tervezett reformja - figyelmeztet Demetrio Fernandez, Tarazona püspöke.</p><p>

demetrio fernandez, tarazona püspökeDemetrio Fernandez, Tarazona püspökeKeresztényellenességet rejthet a vallásszabadságról szóló spanyolországi törvény tervezett reformja – figyelmeztet Demetrio Fernandez, Tarazona püspöke.

demetrio fernandez, tarazona püspökeDemetrio Fernandez, Tarazona püspökeKeresztényellenességet rejthet a vallásszabadságról szóló spanyolországi törvény tervezett reformja – figyelmeztet Demetrio Fernandez, Tarazona püspöke.

Körlevelében a főpásztor megerősíti: a spanyol püspökök egyetértenek abban, hogy meg kell változtatni a vallásszabadságról szóló törvényt, de attól tartanak, törvénymódosítás ürügyén olyan szélsőséges szekularizmust kényszeríthetnek a társadalomra, amely mindenféle vallási megnyilvánulást kitilt a közéletből – írja a CNA.

„Nem amiatt aggódunk, hogy más vallások is polgárjogot nyernek, hiszen ezt az igényt már a II. Vatikáni Zsinat is megfogalmazta. Mindenkinek joga van saját hite szerint élni, saját meggyőződése szerint nevelni a gyermekeit, és hitét nyilvánosan terjeszteni. Ehhez az állam részéről bizonyos egészséges szekularizmusra, azaz a közjót szem előtt tartó, autonóm törvénykezésre van szükség. Az államnak részrehajlás nélkül kell támogatnia a vallásokat, és egyiket sem szabad hátrányosan megkülönböztetnie" – írja Fernandez püspök.

„A püspökök azért aggódnak – hangsúlyozza a spanyol főpásztor -, mert a szocialista vezetők által tervezett törvénymódosítások abból a szándékból fakadnak, hogy a hit minden nyilvános megnyilvánulását elfojtsák. Az efféle szekularizmus ellentétes azzal, amely nemcsak hogy elviseli, hanem értéknek tekinti a különféle vallási megnyilvánulásokat. Ha a módosító javaslatok hátterében ez utóbbi típusú szekularizmus állna, nem volna mitől tartanunk. Ám ha az előbbi, radikális szekularizmusban gyökereznek, akkor félő, hogy a parlament lábbal fogja tiporni az alkotmányos jogokat, ami nagy visszalépést jelenthet a szabadságjogok terén.

Magyar Kurir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.