2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Városrész-központ lehet a Határ út és az Örs vezér tér

3 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/34562"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/GoogleFöld_kép1.thumbnail.jpg" border="0" alt="Örs vezér tere - forrás Google Earth" title="Örs vezér tere - forrás Google Earth" width="100" height="66" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Örs vezér tere - forrás Google Earth</strong></span></span> <p>Sokkal több zöldet szeretnének látni a megkérdezettek Budapest két jelentős közlekedési csomópontjában. A REevolutio Consulting lakossági felmérése azt mutatja, hogy a fejlesztések során az emberek számára a közlekedési és kereskedelmi funkciók mellett kiemelkedősen fontos a rekreáció. </p><p>

  örs vezér tere - forrás google earthÖrs vezér tere – forrás Google Earth

Sokkal több zöldet szeretnének látni a megkérdezettek Budapest két jelentős közlekedési csomópontjában. A REevolutio Consulting lakossági felmérése azt mutatja, hogy a fejlesztések során az emberek számára a közlekedési és kereskedelmi funkciók mellett kiemelkedősen fontos a rekreáció.

  örs vezér tere - forrás google earthÖrs vezér tere – forrás Google Earth

Sokkal több zöldet szeretnének látni a megkérdezettek Budapest két jelentős közlekedési csomópontjában. A REevolutio Consulting lakossági felmérése azt mutatja, hogy a fejlesztések során az emberek számára a közlekedési és kereskedelmi funkciók mellett kiemelkedősen fontos a rekreáció.

A TÉR-erő projekt keretében a Főváros megbízásából a REevolutio Consulting arra kereste a választ, hogyan lehetne két nagyobb közlekedési csomópontból – a Határ út, valamint az Örs vezér tér környékéből – igazi városrész-központokat teremteni.

Az Örs vezér téren található Ikea, Árkád és Sugár hármasa különleges kereskedelmi jelleget ad a területnek, ezeket a bevásárlóközpontokat kifejezetten kedvelik a megkérdezettek. Sokan a köztes tereket már most találkozóhelyként használják, de a téren szívesebben látnának még több zöld területet, kávézókat és egyéb vendéglátóhelyeket. Mivel a lakosság nagy része átszállásra használja a teret, többen azt válaszolták, logikusabbá, átláthatóbbá tennék a tömegközlekedési eszközök megállói közötti gyalogos közlekedést. Ezen kívül a tömegközlekedést szolgáló eszközök érkező- , induló helyeinek racionalizálását szorgalmazták.

A Határ út kapcsán az emberek a tisztaságot, rendezettséget (rendszerszerűséget, strukturáltságot) hiányolják legjobban. A lakosság számára a rekreáció, a zöld területek fejlesztése itt is központi kérdés, hiszen a területen való áthaladás mindennapi életük része, szeretnék, ha mind esztétikailag, mind közbiztonsági szempontból egy rendezett, tiszta, zöld területen keresztül jutnának el a tömegközlekedési eszközökhöz, bevásárlóközpontokhoz. P+R parkolók építésével jelentően tovább lehetne növelni a terület kereskedelmi jellegét, valamint még kihasználtabbá tenni a már meglévő tömegközlekedési adottságokat.

A lakosság körében végzett kérdőíves vizsgálat tehát arra mutatott rá, az emberek igazi találkozóhelyeket, a zöld környezetet részesítik előnyben, azonban mind a Határ út, mind az Örs vezér tér területén megtartanák és továbbfejlesztenék a tömegközlekedési, valamint a kereskedelmi funkciókat, hogy összvárosi jelentőségű városrész-központok születhessenek!

http://www.ter-ero.info/  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.