2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ajándékozzon 20 liter tiszta ivóvizet!

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/42094"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/unicef_logo.thumbnail.jpg" border="0" width="71" height="100" /></a></span> Az UNICEF akciót hirdetett az Úszó EB-hez kapcsolódóan. A tiszta ivóvízhez jutás jogát éppen a napokban nyilvánította emberi joggá az ENSZ Közgyűlése.    </p><p>

unicef logo.thumbnail Az UNICEF akciót hirdetett az Úszó EB-hez kapcsolódóan. A tiszta ivóvízhez jutás jogát éppen a napokban nyilvánította emberi joggá az ENSZ Közgyűlése.    

unicef logo.thumbnail Az UNICEF akciót hirdetett az Úszó EB-hez kapcsolódóan. A tiszta ivóvízhez jutás jogát éppen a napokban nyilvánította emberi joggá az ENSZ Közgyűlése.    

Napjainkban több mint 800 millió ember nem jut egészséges ivóvízhez; Ázsiában és Afrikában a legnagyobb a probléma. Félő, hogy ez a helyzet a klímaváltozással tovább romlik. A 2000-ben elfogadott Millenniumi Nyilatkozat arra hívta fel az államokat, hogy csökkentsék felére azok számát, akik nem jutnak iható vízhez, a cél elérése azonban egyelőre kétséges.

Az UNICEF számára az egészséges ivóvíz biztosítása azért is fontos, mert évente másfél millió gyerek hal meg hasmenéses megbetegedésekben, melyeket a szennyezett ivóvíz és a rossz higiénés körülmények okoznak.  

Partnerekkel az életmentő vízért — az  UNICEF számos partnerrel, így szervezetekkel, cégekkel működik együtt vízprogramjaiban. Az Európai Úszószövetség (LEN) például évek óta nyújt támogatást ahhoz, hogy Togóban biztosítsák az iskolák vízellátását és a gyerekeket megtanítsák a higiénia legfontosabb szabályaira. Ezt a programot 2007-ben, a debreceni Rövidpályás EB alkalmából magyar adományozók is támogatták mintegy 30 ezer dollár adománnyal.  

Az augusztus 4-15. között, Budapesten megrendezésre kerülő Úszó EB ismét szeretne az UNICEF-en keresztül segítséget, azaz vizet adni a gyerekeknek. A Magyar Úszószövetség minden eladott belépőjegy ára után 1 Euróval támogatja az UNICEF vízprogramjait. Augusztus 14-én magyar olimpiai bajnokok és helyezettek részvételével egy jótékonysági váltóúszásra is sor kerül, melyet adományaikkal cégek (Amway, Arena, EDF, Fővárosi Vízművek, Magyar Televízió, Nemzeti Sport, T-Mobile) szponzorálnak. A versenyhez kapcsolódóan az UNICEF közvetlenül is gyűjt adományokat.  1 SMS – 20 liter ivóvíz  

Aki augusztus 4. és 16. között elküldi az  UNICEF   szót a 06-90/643-143-as számra, 20 liter éltető vizet ajándékoz egy kisgyereknek. Az SMS díja: bruttó 500 Ft.

A fejlett országokban naponta 200 liternél több víz is elfogy egy-egy kisebb háztartásban. Ahol nehéz a vízhez hozzájutni, 20 liter víz napokig, háborúkban és természeti katasztrófákban akár két hétig is kitart.  

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.