2024.július.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Dorothy a Boscolóban

4 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/43070"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/IMG_2631.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Idén a Boscolo New York Palace Budapest adott otthont az itbusiness hagyományos szezonnyitó fogadásának. Az itbusiness leadership award díjat idén a Vodafone Magyarország Zrt. és a HumanoIT Kft. pályázata érdemelte ki, különdíjat a MOHAnet Mobilsystems Zrt. kapott. Az év véleményformálója Doransky (Dobó Mátyás) lett.</p><p>

img 2631.thumbnailIdén a Boscolo New York Palace Budapest adott otthont az itbusiness hagyományos szezonnyitó fogadásának. Az itbusiness leadership award díjat idén a Vodafone Magyarország Zrt. és a HumanoIT Kft. pályázata érdemelte ki, különdíjat a MOHAnet Mobilsystems Zrt. kapott. Az év véleményformálója Doransky (Dobó Mátyás) lett.

img 2631.thumbnailIdén a Boscolo New York Palace Budapest adott otthont az itbusiness hagyományos szezonnyitó fogadásának. Az itbusiness leadership award díjat idén a Vodafone Magyarország Zrt. és a HumanoIT Kft. pályázata érdemelte ki, különdíjat a MOHAnet Mobilsystems Zrt. kapott. Az év véleményformálója Doransky (Dobó Mátyás) lett.

img 26291.thumbnailAz itbusiness évadnyitó partijaként jegyzett Inside itbusiness 2010 idén egy új funkciót is betölt az eddigieken túl.  Éadnyitásról van szó most is, és persze a környezet is ehhez méltó. 2010 májusában azonban hivatalosan véget ért a gazdasági recesszió. Jelentős változások és még nagyobb munkálatok folytak a nyáron, hogy a megváltozott piaci környezetben a cégek valóban felkészülten érkezzenek vissza az őszi piacindulásra.

Így az Inside gála és az erre az alkalomra készített Nagykönyv az első igazi „ict-esemény" a válság lezártát követően. Ki élte túl a válságot? Ki nem? Vagy ki az, aki nemcsak egyszerűen túlélte, hanem győztesen jött ki az elmúlt két év nehézségeiből? A Nagykönyv és az Inside erre is mutat egyfajta tükröt.

ict konyv borito.thumbnailMutatott is, hiszen minden eddiginél nagyobb érdeklődést, közel 330 főt vonzott Dorothy a Boscolóba. Az idei rendezvény az „Óz a csodák csodája" világát mint közgazdasági allegóriát idézte. Sziebig Andrea rövid, stratégiai prezentációja pedig az itbusiness megerősödését, az elmúlt évben realizált profitnövekedését és a kiadónál elindult ict alapú média-tudásközpont felállását mutatta meg.

Az immár hagyományosnak mondható fogadáson adták át a magazin kiadója által életre hívott itbusiness leadership award díjat; hetedik alkalommal talált gazdára ez az iparági elismerés.

A szerkesztőség ebben az évben hattagú, független szakmai zsűrit kért fel a bírálatra.

A zsűri tagjai

Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója;

Braun Péter, az OTP Bank igazgatósági tagja, elnök-vezérigazgatói főtanácsadó;

Detrekői Ákos akadémikus;

Kroó Norbert, az MTA alelnöke;

Sziebig Andrea, az itbusiness ügyvezető-főszerkesztője;

Z. Karvalics László, a Szegedi Tudományegyetem Könyvtártudományi Tanszékének tanszékvezetője

Az innovációs pályázatokat idén csak két kategóriában várta a szerkesztőség és a zsűri: lehetett pályázni projektekkel, illetve termékfejlesztésekkel.

A Projektfejlesztés kategória nyertese a Vodafone Magyarország Zrt. lett SmartOffice – Egy lépés a teljes körű kommunikációs szabadság irányába című pályázatával.

A Vodafone egy kifejezetten a kis- és középvállalatoknak szóló szolgáltatással nyert; a SmartOffice néven futó komplex irodai megoldással neveztek, amely a vezetékes és a mobilhálózat, illetve a vezetékes és mobilinternet előnyeit egyesíti, miközben csökkenti a kommunikációs költségeket. Ezzel az egyetlen eszközzel a Vodafone ügyfelei egyszerűen, gyorsan és hatékonyan tudják megoldani a különböző média- és egyéb eszközök, nyomtatók, szkennerek, dvd-k vezeték nélküli megosztását, a háttértárolók közös használatát.

A Termékfejlesztés kategória díját a HumanoIT Kft. kapta, mely az SLMbox szolgáltatásiszintfelügyelő megoldását nevezte a versenybe.

Termékük hathatós segítséget nyújthat olyan üzleti és it-problémákra, melyek megoldása eddig költséges és hosszúra nyúlt projektek keretei közt volt csak lehetséges. Megoldásuk segítségével megvalósítható az a szemlélet, mely segíti a vállalatokat hatékony, jól működő szervezetté válni; a vállalatok üzleti és informatikai területe most valóban képessé válhat a tökéletes összhangban való együttműködésre.

Különdíjban részesült a MOHAnet Mobilsystems Zrt. A mobilszolgáltatás új dimenziója pályázata. A vállalat a mobilinternet kedvező tulajdonságait felhasználva alkalmassá tette rendszerét a különböző alkalmazási területek távfelügyeleti szolgáltatásainak nyújtására, melyhez az alkalmazott technológia országos lefedettséget biztosít. A távfelügyelet az ország különböző pontjain megtalálható betörésjelző, tűzjelző, személyfelvonó, műszaki és technológiai rendszerek, valamint gépjárművek és személyek 24 órás távoli megfigyelését jelenti.

Az itbusiness 2007-ben írta ki első ízben Az év ict- véleményformálója díjat. Ez volt az az év, amikor a legtöbb (sok ezer) szavazat érkezett. Az iparági szereplők is igen nagy mennyiségű szavazatot kaptak, többen is több száz szavazatot értek el. De a magazin és annak online olvasótábora a független szakembereket preferálta erre a díjra, amelyet idén Doransky, azaz Dobó Mátyás nyert el, több ezer szavazattal, és több ezres szavazatelőnnyel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.