2024.augusztus.13. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az USA Budapesti Nagykövetség közleménye:H-2A és H-2B (munkavállalói) vízum programok

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/46924"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_55.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>Az Egyesült Államok Állampolgársági és Bevándorlási Hivatala (USCIS) nemrégiben bejelentette, hogy Magyarországot is felvette annak az 53 országnak a listájára, amelyek állampolgárai számára lehetőség nyílik a H-2A és a H-2B programokban való részvételre.

images 55.thumbnailAz Egyesült Államok Állampolgársági és Bevándorlási Hivatala (USCIS) nemrégiben bejelentette, hogy Magyarországot is felvette annak az 53 országnak a listájára, amelyek állampolgárai számára lehetőség nyílik a H-2A és a H-2B programokban való részvételre.

images 55.thumbnailAz Egyesült Államok Állampolgársági és Bevándorlási Hivatala (USCIS) nemrégiben bejelentette, hogy Magyarországot is felvette annak az 53 országnak a listájára, amelyek állampolgárai számára lehetőség nyílik a H-2A és a H-2B programokban való részvételre.

A H-2A program engedélyezi amerikai munkaadóknak, hogy ideiglenes mezőgazdasági munkák elvégzésére idegen állampolgárokat hozzanak be az Egyesült Államokba, a H-2B program pedig azt engedélyezi amerikai munkaadóknak, hogy ideiglenes, nem mezőgazdasági munkák elvégzésére idegen állampolgárokat hozzanak be az Egyesült Államokba.

Mind a H-2A, mind a H-2B munkavállalói vízumhoz az szükséges, hogy az amerikai munkaadó először benyújtsa a „Form I-129" jelű, nem-bevándorló dolgozó kérvényezésére szolgáló formanyomtatványt az USCIS-nál. A reménybeli alkalmazott csak az után folyamodhat vízumért az Amerikai Nagykövetségen, ha ezt a kérvényt már jóváhagyták. A kérvény jóváhagyása nem garantálja a vízum kiadását.

Általában ahhoz, hogy valamely munka bekerüljön a H-2A vagy H-2B kategóriába, a munkaadónak bizonyítania kell, hogy a munka ideiglenes, hogy nem áll rendelkezésre elégséges számú, munkaképes, megfelelően képzett amerikai munkaerő, és hogy az idegen állampolgár alkalmazása nem befolyásolja károsan a hasonló alkalmazásban dolgozó amerikai munkásoknak sem a munkabérét, sem a munkakörülményeit. A H-2B kategóriát illetően a világ minden országára együttesen 66 000 személyre szóló éves felső határ van érvényben.

A H-2A vagy H-2B klasszifikációra érvényes tartózkodási idő hosszát az ideiglenes munkavállalói igazolvány határozza meg, de általában nem hosszabb egy évnél.

2009. óta most először nyílik magyar állampolgároknak lehetőségük arra, hogy H-2A vagy H-2B vízumért folyamodjanak.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az Amerikai Nagykövetség nem tud segíteni a vízumkérelmezőknek abban, hogy munkaadót találjanak az Egyesült Államokban.

A H-2A vagy H-2B vízumról szóló további információkért, kérjük, látogasson el Munkavállalói vízum oldalunkra.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.