2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Sok az új szereplő a médiaipar legbefolyásosabb embereinek 2011-es toplistáján

4 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/49553"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image3_171.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="24" /></a></span>Tizenhárom új szereplőt és az élbolyban óriási meglepetéseket tartogat a Marketing&Média 2011. május 3-án megjelenő TOP 50-es listája. A magyar médiaipar legbefolyásosabb személyei között ismét csökkent a nők aránya: ezúttal mindössze hét hölgy található az 50-es listán, igaz, közülük egy új belépő rögtön az első 10 helyezett közé került. </p> <p><strong> </strong>

image3 171.thumbnailTizenhárom új szereplőt és az élbolyban óriási meglepetéseket tartogat a Marketing&Média 2011. május 3-án megjelenő TOP 50-es listája. A magyar médiaipar legbefolyásosabb személyei között ismét csökkent a nők aránya: ezúttal mindössze hét hölgy található az 50-es listán, igaz, közülük egy új belépő rögtön az első 10 helyezett közé került.

 

image3 171.thumbnailTizenhárom új szereplőt és az élbolyban óriási meglepetéseket tartogat a Marketing&Média 2011. május 3-án megjelenő TOP 50-es listája. A magyar médiaipar legbefolyásosabb személyei között ismét csökkent a nők aránya: ezúttal mindössze hét hölgy található az 50-es listán, igaz, közülük egy új belépő rögtön az első 10 helyezett közé került.

 

Az immáron negyedik alkalommal elkészült „50 legbefolyásosabb ember a magyar médiaiparban lista" a május 3-án megjelenő Marketing&Médiában olvasható. 2009-ben tíz, 2010-ben pedig tizenegy új szereplő érkezett a listára, idén még ennél is több az új szereplő. „Az idei listán tizenhárom új név szerepel, ami jelzi, hogy milyen komoly változások történtek a hazai médiaiparban az elmúlt évben" – mondta el Simon Krisztián, a Marketing&Média főszerkesztője.

Az eddigi három évben Dirk Gergens biztos első helyezett volt, kérdés, az idei listán is megőrizte-e pozícióját. Az RTL Klub vezérigazgatója természetesen az egyik legkomolyabb összeg felett rendelkezik ebben az iparágban, de egyre több kihívója akad, ezért nem garantált az első hely. „Nem árulhatom el, hogy hányadik helyen, de az élbolyban biztos helye lesz az RTL vezérnek." – mondta el Simon Krisztián.

Annyi biztos, hogy az élen ismét lesznek változások, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan az első tíz közé idén is két új szereplő került. Kérdés, hogy milyen területről érkezett az a 13 ember, akiket idén a Marketing&Média szerkesztőségéből és szerkesztőbizottságából álló zsűri beválasztott a legbefolyásosabbak közé. „Természetesen a 2010-es választások utáni hatalomváltás átalakította a médiapiacot, ezért lehet számítani rá, hogy az új nevek közül lesz, aki a szabályozói oldalról érkezik" – mondta el a lap főszerkesztője. Már a tavalyi listán is érezhető volt a politikai változás előszele: akkor az új bekerülők között több, a jobboldalhoz köthető befektető is szerepelt. Így a 2010-es belépők között volt Fellegi Tamás (aki a lista megjelenése után távozott az Infocenter.hu Zrt. vezérigazgatói székéből), Vitézy Tamás (Helyi Téma) és Liszkay Gábor (Magyar Nemzet, Hír Tv). Kérdés, hogy az idei listán szereplő új nevek tovább erősítik-e a jobb oldalhoz köthető befolyást.

Érdekes tendencia, hogy a korábbi évekhez hasonlóan ismét csökkent a nők aránya: ezúttal 7 hölgy szerepel 43 férfi mellett a befolyásosak között. Közülük egyetlen van a top 10-ben – ő egyben új szereplője is a Marketing&Média toplistájának.

A hagyományt folytatva az első tíz helyezettről idén is ismert szakemberek, médiaszemélyiségek készítettek személyes hangvételű bemutatókat. Mint eddig minden évben, a listát ezúttal is a Media Hungary első napján, május 3-án este ünnepélyes díjátadó keretében, filmvetítéssel egybekötve mutatja be a Marketing&Média.

Az idei évben a díjátadóval egy időben a Marketing&Média Facebook oldalán (http://www.facebook.com/pages/MMonline/120861487964415) is közzéteszi a listát. A közösségi oldalon a lista megjelenését megelőzően és azt követően háttér-információkat, további érdekességeket olvashatnak a rajongók.

A Marketing&Media 2008-ban készítette el először az összeállítást, amit eddig minden alkalommal a Media Hungary konferencián mutatott be egy – a lista első tíz helyezettjéről szóló – film kíséretében. Mint ahogy az eddigi években, úgy most is azokat a személyeket keresték, akik a médiaiparág szempontjából a legmeghatározóbbak. Így az idén is bekerültek a rangsorba médiatulajdonosok, médiavállalatok első emberei, ügynökségi vezetők vagy éppen nagyvállalatok marketingigazgatói.


www.mmonline.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.