2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Nokia és a Microsoft a határidő előtt végleges megállapodást írtak alá

5 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/49555"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images4.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="58" /></a></span>A Nokia (NYSE: NOK) és a Microsoft (NASDAQ: MSFT)  bejelentették, hogy megállapodást írtak alá egy társulásról, melynek eredménye egy új globális mobil ökoszisztéma lesz, amely hasznosítja mindkét vállalat egymást kiegészítő eszközeit, erősségeit. A határidő lejárta előtt aláírt végleges megállapodás megegyezik a 2011. február 11-i közös bejelentéssel.

images4.thumbnailA Nokia (NYSE: NOK) és a Microsoft (NASDAQ: MSFT)  bejelentették, hogy megállapodást írtak alá egy társulásról, melynek eredménye egy új globális mobil ökoszisztéma lesz, amely hasznosítja mindkét vállalat egymást kiegészítő eszközeit, erősségeit. A határidő lejárta előtt aláírt végleges megállapodás megegyezik a 2011. február 11-i közös bejelentéssel.

images4.thumbnailA Nokia (NYSE: NOK) és a Microsoft (NASDAQ: MSFT)  bejelentették, hogy megállapodást írtak alá egy társulásról, melynek eredménye egy új globális mobil ökoszisztéma lesz, amely hasznosítja mindkét vállalat egymást kiegészítő eszközeit, erősségeit. A határidő lejárta előtt aláírt végleges megállapodás megegyezik a 2011. február 11-i közös bejelentéssel.

 Amellett, hogy megegyeztek együttműködésük feltételeiben, mint például a közös hozzájárulás az új ökoszisztéma fejlesztéséhez, a Nokia és a Microsoft jelentős előrelépésről számolt be az első olyan Nokia termékek fejlesztésében, melyek tartalmazzák a Windows Phone-t. Az alkalmazottak közül már több százan bekapcsolódtak a közös tervezésbe, mivel a két vállalat együttműködik egy új Nokia készülék-portfolió fejlesztésében. A Nokia megkezdte továbbá a kulcsalkalmazások és szolgáltatások portolását, hogy azok működjenek Windows Phone-on is, emellett pedig közösen igyekeznek elérni a független alkalmazásfejlesztőket.

 „Egy mindkét fél számára előnyös együttműködést hoztunk létre – mondta Stephen Elop, a Nokia Corporation elnök-vezérigazgatója. – Az, hogy az erősségeink kiegészítik egymást, és hogy ez az egyesített ajánlat versenyképes, megalapozza a jövőbeni kapcsolatunkat."

„Megállapodásunk jó az iparágnak – mondta el Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója. – A Nokia és a Microsoft együtt gyorsabban fog fejleszteni, így még jobb lehetőségeket tudunk biztosítani a fogyasztóinknak és partnereinknek, hogy ők is osztozzanak ökoszisztémánk sikerében."

 

A két vállalat kapcsolata az alábbi négy átfogó terület köré rendeződik:

1. A kiegészítő szolgáltatások egyesítése, melyek igazán egyedülállóvá teszik az együttműködést, mint például:

– A Nokia biztosítja a térképszolgáltatást, a navigációt és bizonyos helyspecifikus szolgáltatásokat a Windows Phone ökoszisztémához. A Nokia a fejlesztését a Windows Phone platformra építi az olyan területeken, mint a képalkotás, miközben hozzáadja szakértelmét a hardvertervezés és a nyelvi támogatás területén, valamint segíti a Windows Phone platform fejlesztését. A Microsoft biztosítja a Bing search szolgáltatásokat a Nokia készülékportfoliójához, valamint egyesítik erőiket a hatékonyság, a reklám, a játékok, a közösségi média és számos más szolgáltatási területen is. A navigáció egyesítése a reklámmal és a kereséssel lehetővé teszi a Nokia navigációs eszközeinek jobb pénzügyi kihasználását, valamint a reklámbevételek teljesen új formáit jelenti majd.

– A fejlesztők közös megnyerése és közös alkalmazás kínálat az új helyi és globális alkalmazások létrehozáshoz, beleértve a Windows Phone fejlesztői regisztráció ingyenessé tételét minden Nokia fejlesztő számára.

– Egy új Nokia-márkanevű globális alkalmazás-áruház hasznosítja a Windows Marketplace infrastruktúrát. A fejlesztők megjelentethetik és terjeszthetik alkalmazásaikat egyetlen fejlesztői portálon keresztül többszáz millió fogyasztónak, akik Windows Phone-t, Symbiant és Series 40 készülékeket használnak.

– A Nokia szakértelmének kiaknázása a szolgáltatói számlázásban annak érdekében, hogy a Windows Phone ökoszisztéma résztvevői kihasználhassák a Nokia számlázási megállapodásait 36 piac 112 szolgáltatójával.

 2. A Microsoft folyamatos jogdíjban részesül a Nokiától a Windows Phone platformért, az első Windows Phone-t tartalmazó Nokia termékek szállításától kezdve. A jogdíj-kifizetések versenyképesek, és tükrözik a nagy mennyiségeket, melyeket a Nokia várhatóan leszállít, valamint egyéb, a tervezéssel kapcsolatos megfontolások sorát, mely mellett mindkét vállalat elkötelezett. Azzal, hogy a Microsoft biztosítja a Windows Phone platformot a Nokiának, lehetővé teszi a Nokia számára, hogy jelentősen csökkentse a működési költségeket.

 3. A Nokia és a Microsoft megállapodásának, valamint a Nokia hozzájárulásainak egyedülálló természetét elismerve, a Nokia több milliárd dollárnyi kifizetésben részesül majd.

 4. Szellemi tulajdonjog. A Nokia jelentős kifizetésekhez jut majd a megállapodás értelmében.

 Most, hogy aláírták a megállapodást, mindkét vállalat felveszi a kapcsolatot az operátorokkal, fejlesztőkkel és egyéb partnerekkel, hogy segítsék az iparági szereplőknek megérteni, hogy milyen előnyökkel járhat számukra, ha csatlakoznak az új ökoszisztémához. Ezzel párhuzamosan a Windows Phone-alapú Nokia termékek fejlesztése folytatódik, azért hogy biztosítsák a készülékek leszállítását 2012-ben. Mindkét vállalat részéről kölcsönös az elkötelezettség, és ez összhangban van azzal a szándékkal, hogy erre a hosszú távú, stratégiai partnerségre építve egy új ökoszisztémát hozzanak létre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.