2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Duna party

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51328"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/a_14.thumbnail.jpg" border="0" width="71" height="100" /></a></span>Duna party - a magyar soros EU-elnökség záróeseménye. 3 nap, tizenegy helyszín, közel száz program! Nagyszabású, vidám programokkal búcsúzik az EU-elnökség a fővárosban. A Duna mindkét oldalán óriási Duna partyt szervez a Hungarofest 2011. június 24-26. között, melynek keretein belül három napon át, tizenegy budapesti helyszínen, közel száz program szórakoztatja majd a kikapcsolódni vágyókat.

a 14.thumbnailDuna party – a magyar soros EU-elnökség záróeseménye. 3 nap, tizenegy helyszín, közel száz program! Nagyszabású, vidám programokkal búcsúzik az EU-elnökség a fővárosban. A Duna mindkét oldalán óriási Duna partyt szervez a Hungarofest 2011. június 24-26. között, melynek keretein belül három napon át, tizenegy budapesti helyszínen, közel száz program szórakoztatja majd a kikapcsolódni vágyókat.

a 14.thumbnailDuna party – a magyar soros EU-elnökség záróeseménye. 3 nap, tizenegy helyszín, közel száz program! Nagyszabású, vidám programokkal búcsúzik az EU-elnökség a fővárosban. A Duna mindkét oldalán óriási Duna partyt szervez a Hungarofest 2011. június 24-26. között, melynek keretein belül három napon át, tizenegy budapesti helyszínen, közel száz program szórakoztatja majd a kikapcsolódni vágyókat.

b%20%281%29 1.thumbnailBátran elmondhatjuk tehát, a magyar soros EU-elnökség hivatalos és ünnepélyes lezárása izgalmas és emlékezetes élmények hosszú sorát kínálja. Hatalmas látványosságnak ígérkezik a dunai hajófelvonulás. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében megvalósuló különleges sárkányhajók versenyén a kajak-kenu sportág olimpikonjai is lapátot ragadnak. A több mint kétszáz legkülönfélébb vízi jármű – kajak, kenu, tutaj, sárkányhajó – felvonulása pedig minden bizonnyal a programsor egyik kiemelkedő momentuma lesz.

b%20%283%29 1.thumbnailA programok túlnyomó többsége a Duna fővárosi partjainál lesz, aminek szimbolikus üzenete is van, hiszen a Duna ugyanúgy összeköti az érintett európai nemzeteket és az embereket, mint a közös politikai és gazdasági érdekek.

c%20%281%29.thumbnailA rendezvénysorozat nyitóeseménye egy különleges és látványos ősbemutató, a Tűztánc című produkció lesz, amit tűzzsonglőrök és vizuális élményt fokozó VJ-k tesznek tejessé. Nagy érdeklődésre számíthat a Kapcsolat koncertre érkező, világsztár Kesha, de minden műfaj rajongói megtalálják a kedvükre való koncerteket. Könnyűzene, népzene, musical, jazz, spirituálék, operett, filmslágerek, a Budapestre jellemző, nosztalgikus kávéházi cigány-, tánc- és szalonzene – a választék zavarba ejtően bőséges.

c%20%282%29.thumbnailA fesztiválra látogatókat számos színházi és táncbemutató, szabadtéri Olvasóliget, kézműves foglalkozások várják, a legkisebbeket pedig interaktív játszóházak, Csoki koncertek szórakoztatják, valamint 3D-s aszfaltrajzverseny.  A 12 év alattiak „saját 3 D-s filmjüket" készíthetik el, ha neveznek. Újbudán az Öböl Feszt keretében kétnapos kulturális piknik várja a családosokat, ahol szintén minden korosztály megtalálhatja a kedvére való szórakozást.

c%20%284%29.thumbnailKülön említést érdemel a Múzeumok Éjszakája és a Templomok Éjszakája, amelyek idén a Duna party eseménysorhoz csatlakozva tárlatvezetésekkel, bemutatókkal, koncertekkel és szórakoztató formában tálalt ismeretekkel kiegészítve mutatják meg közös kulturális kincseinket. A programsor látványos zárásaként a Paint Up! Visualpower épületfestő verseny győztesei óriási fényerejű projektorokkal, fények és árnyékok segítségével bemutatják, átértelmezik és virtuálisan „megmozgatják" a Magyar Tudományos Akadémia székházát.

c%20%285%29.thumbnailHazánk legújabb szuperprodukciója a TűzTánc! Hagyományos magyar zenei motívumok,világzenei tánc-show, kultúrák, stílusok misztikus találkozása. A különleges zenei anyag szerzői és egyben a produkció szólistái, Bársony Bálint & Németh Gábor "Némo". A könnyűzenei életből jól ismert duó vendégei zenészbarátaik, világzenei szólisták és Bognár Szilvia népdalénekesnő. Koreográfus Zsuráfszky Zoltán, a Honvéd Táncszínház művészeti vezetője.

A Duna Party rendezvénysorozat nyitányaként, a Lánchíd budai oldalán 2011. június 24-én 21 óra 30 perckor lép először színpadra hazánk legújabb szuperprodukciója, a TűzTánc.

A Hungarofest által rendezett Duna Party egyben a magyar soros Eu-elnökség záróeseménye is. A TűzTánc a kultúrák és stílusok találkozásaként magyar népzenei motívumokban és afrikai ritmusokban, rigmusokban egyaránt gazdag. A zenei anyag szerzői arra törekedtek, hogy kifejezzék mindazt, amit a világzenéről gondolnak. A TűzTánc ilyen, határokat átívelő ereje van. A produkció hosszú évek munkája, a résztvevők tehetségének, tudásának ötvözésével valósult meg és kerül most színpadra. A táncosoknak, tűzzsonglőröknek köszönhetően a TűzTánc egy látványos bemutatkozással készül, melyet a visual jockey (VJ) elemek még inkább fokoznak. A hazánkban még nem látott koncerten egyedülálló módon afrikai vokál, néptáncosok, kortárs táncművész és tűzzsonglőrök együtt lépnek fel.

A csapat 2011. június 22-én tartotta meg bemutatkozó sajtótájékoztatóját a Honvéd Táncszínház székhelyén, ahol Az én szemem című új számukat is eljátszották.

Egyedülálló látványvilágával, komoly művészeti értéket képviselő hangzásvilágával a TűzTánc új színfoltot teremt a hazai zenei palettán. Együttműködő partner a Honvéd Együttes.

www.dunaparty2011.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.