2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új kategóriákkal bővül a CSR Hungary Díj pályázata

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51326"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/csr.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="78" /></a></span>2011. június 20-án  CSR Hungary Díj szervezői tájékoztatták a médiát;   megnyílt a lehetőség a Vállalati felelősség Díja.Pályázatra ez évben is,  a nagy jövő előtt álló kezdeményezéshez indulásakor nemzetközi modell adta a mintát, mára  támogatásra lelt a társadalom különböző érdekcsoportjai és a nemzetközi szakmai világ részéről is.

csr.thumbnail2011. június 20-án  CSR Hungary Díj szervezői tájékoztatták a médiát;   megnyílt a lehetőség a Vállalati felelősség Díja.Pályázatra ez évben is,  a nagy jövő előtt álló kezdeményezéshez indulásakor nemzetközi modell adta a mintát, mára  támogatásra lelt a társadalom különböző érdekcsoportjai és a nemzetközi szakmai világ részéről is.

csr.thumbnail2011. június 20-án  CSR Hungary Díj szervezői tájékoztatták a médiát;   megnyílt a lehetőség a Vállalati felelősség Díja.Pályázatra ez évben is,  a nagy jövő előtt álló kezdeményezéshez indulásakor nemzetközi modell adta a mintát, mára  támogatásra lelt a társadalom különböző érdekcsoportjai és a nemzetközi szakmai világ részéről is.

Az új pályázatok  2011. október 17-ig adhatók be.

Takács Júlia a CSR Hungary alapítója rámutatott, a CSR Hungary Díj  eddigi díjazottjai közül többen nemzetközi szinten is elismerést szereztek:  az InterContinental Budapest csr  tevékenységét nemzetközi csr díjjal jutalmazták, New Yorkban, Washingtonban a Béres Egészség Hungarikum Programja szakmai workshop témája.

Nagyon fontos, hogy a csr és fenntartható fejlődés nemzetközi szinten kialakított alapelvei csak akkor töltik be igazi funkcióikat, ha helyi szinten a helyi társadalmi problémákra is megoldások születnek. S ehhez éppen megfelelő eszköz lehet a csr!  Akár egy magyar kisvállalkozás kezdeményezése is értéket adhat a társadalomnak és a vállalkozás saját eszközeivel hozzáadott értéket nyújthat gazdasági és társadalmi környezetünknek.

A példa:  a  Hotel Panda, amely CSR Hungary díjazott és az Európai Vállalkozói Díj birtokosa.

A vállalat munkavállalóinak 95 százaléka megváltozott munkaképességű személy.  Minden dolgozót a végzettségének és a képességeinek megfelelő munkakörben foglalkoztatnak. Minden esetben a foglalkoztatás terén az egyént, az egész humánumot nézik, és arra törekszenek, hogy megerősödött, illetve visszanyert önérvényesítéssel és stabilan alkalmazható szaktudással rendelkezzenek a munkavállalóik.

Takács János, az Electrolux Csoport Kelet-Közép Európai Régiójának holding vezetője, a CSR Hungary Díj Bíráló Bizottságának elnöke elmondta, a pályázat új kategóriáit a fentiek jegyében alakították ki.

A CSR menedzsment kategóriában ösztönzőként szolgál az állami érdekeltségű cégek külön csoportban való értékelése.

Magyarország három nagy társadalmi problémájára példaértékű megoldásokat mutathatnak számunkra a pályázók a Közös felelősség – közös ügyek három alkategóriájában:

az Egészség, a Sokszínűség-esélyegyenlőség, valamint a Kultúra-oktatás csoportjában.

Magyarország büszke lehet változatos ökoszisztémáira, természeti környezetére, saját környezetünk védelmével a globális problémák megoldásához is hozzájárulnak.Így 2011-ben a Környezet-zöld kiválóság kategóriában is pályázhatnak a cégek.

A CSR Kiválóság címet pedig személy nyerheti el;   újságíró, vezérigazgató, csr vezető…

www.csrhungarydij.eu  

 Harmat Lajos

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.