2024.augusztus.03. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A határértéken belül van a Sziget fesztivál zajszintje

1 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52788"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image6_79.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="68" /></a></span>Az előírásoknak megfelelő a Sziget fesztivál zajszintje a hétfőn nem sokkal éjfél előtt a főváros három kerületében elvégzett mérések eredményei szerint.</p><p>

image6 79.thumbnailAz előírásoknak megfelelő a Sziget fesztivál zajszintje a hétfőn nem sokkal éjfél előtt a főváros három kerületében elvégzett mérések eredményei szerint.

image6 79.thumbnailAz előírásoknak megfelelő a Sziget fesztivál zajszintje a hétfőn nem sokkal éjfél előtt a főváros három kerületében elvégzett mérések eredményei szerint.

    Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője az MTI-nek elmondta: a méréseket három kerületben, a III.-ban, a XIII.-ban és a IV.-ben végezték több helyszínen; a zaj szintje sehol nem lépte túl a megengedett határértéket.

    A fesztiválon egyébként – a főszervező tájékoztatása szerint – az éjszaka üzemelő sátraknál, valamint az egész nap nyitva tartó, zenés vendéglátóhelyeknél komoly költségen úgynevezett limitereket szereltek fel. Ezek nemcsak arra képesek, hogy pontosan kiszűrjék, honnan szól a zene, de emberi beavatkozás nélkül is szabályozni tudják a hangszintet – tette hozzá.

    Millei Lajos, a mérést végző igazságügyi szakértő elmondta, hogy nyáron a szabályok értelmében éjjel 55 decibel, nappal pedig 65 decibel a megengedett érték.

bny \ bvz \ kpj

MTI 2011. augusztus 9., kedd 1:11

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.