2024.július.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Londontól Békéscsabáig

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/58481"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Sajto%201.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="78" /></a></span> A 35. Utazás kiállítást három szám jellemzi: 22 országból, 22 ezer négyzetméteren, ötszáznál több kiállító mutatja be ajánlatát március 1. és 4. között a HUNGEXPO területén.  Bár a főszerep a nyári Olimpiáé, a külföldi díszvendég Lengyelország, a hazai Debrecen lesz.

sajto%201.thumbnail A 35. Utazás kiállítást három szám jellemzi: 22 országból, 22 ezer négyzetméteren, ötszáznál több kiállító mutatja be ajánlatát március 1. és 4. között a HUNGEXPO területén.  Bár a főszerep a nyári Olimpiáé, a külföldi díszvendég Lengyelország, a hazai Debrecen lesz.

sajto%201.thumbnail A 35. Utazás kiállítást három szám jellemzi: 22 országból, 22 ezer négyzetméteren, ötszáznál több kiállító mutatja be ajánlatát március 1. és 4. között a HUNGEXPO területén.  Bár a főszerep a nyári Olimpiáé, a külföldi díszvendég Lengyelország, a hazai Debrecen lesz.

knott.thumbnail A kiállítást bemutató sajtótájékoztatónak ezúttal a budapesti Brit Nagykövetség adott otthont – joggal. Bőven volt mit ismertetniük. Jonathan Knott nagykövet magyarul köszöntötte a meghívott vendégeket és először arról számolt be, hogy a Nagykövetség a Hungexpo kiemelt partnereként támogatja az Utazás kiállítást. London az első és eddig az egyetlen város, amelyik 1908. és 1948. után az idén harmadik alkalommal lehet házigazdája a modern Olimpiának. Minden idők legakadálymentesebb olimpiája és paralimpiája nyílik meg százötven nap múlva. Az olimpiának otthont adó városok közül elsőként London hozott létre látogatói chartát, melynek aláírói, utazási irodák, bárok, éttermek, múzeumok, szállodák vállalták, hogy etikusan, tisztességesen működnek a játékok ideje alatt és nem hajtják fel mesterségesen az árakat.

ganzer.thumbnail Az utazni vágyó látogatók mellett a kiállítás az idegenforgalmi „szakma" képviselőinek is gazdag programot kínál – mondta el a Hungexpo vezérigazgatója, Ganzer Gábor. Megerősítette, hogy a központi téma az olimpiák világa lesz. Az F pavilonban 39 sportágból mintegy százötven sportoló tart különféle bemutatót, közöttük 90 olimpikonnal, negyven olimpiai bajnokkal is találkozhat a közönség. A pavilonban kialakított küzdőtereken ismertetik saját sportágukat, lehetőség lesz arra is, hogy az érdeklődők önmagukat is próbára tehessék némelyikben, akár a bajnokokkal szemben is. Érdemes lesz ellátogatni ebben az évben is az Utazás kiállításra, hiszen a négy nap alatt képet kaphatunk arról, milyen tájak várnak, milyen érdekességek történnek a világban, ha úgy tetszik, Londontól Békéscsabáig.

rapolthy.thumbnail Az olimpiai programsorozat mellett számos egyéb látványosság is lesz. Az ország és a város mellett most először kulturális díszvendég is szerepel a kiállításon – hívta fel a figyelmet Rápolthy Edit, a Hungexpo kiállítási igazgatója. Valószínűleg kevesen tudják, hogy 2012 a halasi csipke éve. Idén ünnepli hivatalos elismerésének 110. évfordulóját és ma már védett szellemi örökségünk. Az Utazás kiállítással egy időben látható a Boat Show, melynek fő témája a katamarán flotta, díszvendége a Fertő tó lesz. A B pavilonban pedig a lakóautók tömkelegét felvonultató Karaván Szalon és a kerékpárosok érdeklődésére számot tartó Bringaexpo kapott helyet. Figyelembe véve a környezetvédelmi szempontokat, az idén nem lesz nyomtatott katalógusa a kiállításnak. Minden információ megtalálható a http://utazas.hungexpo.hu oldalon.

borkai.thumbnail A Magyar Olimpiai Bizottság számára rendkívül fontos, hogy a sportot népszerűsítse. Borkai Zsolt, a MOB elnöke szerint az eddig megszerzett 160 olimpiai arany, közel 150 ezüst és szintén 160 bronzérem mutatja, hogy a magyar sport még ma is figyelmet érdemel. A megjelenés az Utazás kiállításon nagy lehetőség a Bizottságnak. Eddig nyolcvanhat versenyző szerzett részvételi jogosultságot az olimpiára, de a lehetőség még további sportolók, csapatok számára is nyitva áll. Érezhető, hogy amint közeledik a megnyitó napja, úgy nő az érdeklődés is a játékok iránt. Lehetőleg minél többen látogassanak Londonba, bíztatni a csapatokat – kérte a NOB elnöke.

agata.thumbnail Lengyelország már másodszor lesz a kiállítás díszvendége – mondta el Agata Zajega, a lengyel nagykövetség első tanácsosa. Ezt a megtisztelő címet avval érdemelte ki, hogy az elmúlt 35 évben minden Utazás kiállításon részt vett, és az idén az EURO 2012TM házigazdája is. Négy városban új stadionok épültek, Varsó, Wroclaw, Poznan, Gdansk utcáit kicsinosították, ezekben a városokban – még Krakkóban is – a szurkolóknak a városok központjában „szurkolói táborokat" alakítanak ki. Akik nem tudtak jegyet venni a mérkőzésekre – így a magyar turisták is – közösen élvezhetik nagy kivetítőkön a játékot. Mindenki, aki az UEFA EURO 2012TM- idején látogat Lengyelországba, kiválthat egy Polish Pass nevezetű okmányt, amivel közlekedési jegyeket, idegenforgalmi szolgáltatásokat nagyon kedvezményes áron kaphatnak a turisták. Részletes felvilágosítást lesz ezekről a szolgáltatásokról, a www.lengyelorszag.travel oldalon.

pajna.thumbnail Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere büszke arra, hogy a város már többször nyerte el az Utazás kiállításon a legszebb pavilon címet. Számukra fontos volt, hogy magukra irányítsák a figyelmet, a látogatók olyan élményt kapjanak, amire szívesen emlékeznek vissza. Most 154 négyzetméteres területen mutatkoznak be és a kiállítás nagyszínpadán is gyakori vendégek lesznek. Az Ady Endre Gimnázium drámatagozatos növendékei látványos, zenés műsort adnak és bemutató is lesz a 19. század végi debreceni, cívis polgár viseletéből. A rendezvény négy napja alatt kézművesek kínálják portékájukat, a látogatók megkóstolhatják a debreceni aprópecsenyét, a páros kolbászt, kézműves sajtkészítők kecskesajtjait.

horv ger 6.thumbnail Az elmúlt évekhez hasonlóan most is tíz standdal vesz részt a kiállításon a Magyar Turizmus Zrt. – jelentette be a vezérigazgató, Horváth Gergely. Külön jelenik meg például a Mecsek, az Őrség, a Hortobágy és az egyes idegenforgalmi szolgáltatók is bemutatkozási lehetőséget kapnak. Az idén is nagyszabású nemzetközi tanulmányutat szervez a Magyar Turizmus Zrt. az Utazás kiállítás kapcsán. Ennek keretében közel 30 országból mintegy 100 szakmai vásárló, ún. hosted buyer érkezik a magyar fővárosba, március 1-jén. A hagyománynak megfelelően, idén is az Utazás kiállítás megnyitóján adják át a Magyar Turizmus Minőségi Díjakat a 2011. évben nyertes szállodáknak és éttermeknek. A vásár látogatói a turisztikai régiók egyes kiadványait okostelefonjukon is megjeleníthetik, ha felkeresik a társaság regionális standjait, és készülékük segítségével „megfejtik" az oszlopokon, világító kockákon elhelyezett QR kódokat.

A kiállítás rendezői bejelentették, a jegyárak a tavalyihoz képest változatlanok, az ÁFA emelést sem érvényesítik. A VOLÁN és MÁV féláron adja a menettérti jegyeket a látogatóknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.