Izgalmas gasztronómiai élményeket kínálnak a megújult Electrolux gőzsütők
4 perc olvasás
Az Electrolux megújult gőzsütői számos új és izgalmas megoldással gazdagodtak, melyek még közelebb viszik a fogyasztókat a gasztronómiai élményekhez. Az új gőzsütők a nyáron bemutatott Inspiration termékcsalád többi tagjával összhangban új dizájnt kaptak, mely minden ízében a kifinomult eleganciát képviseli. A különböző gőzprogramok mellett, a megnövelt, 74 literes sütőtérrel, húshőmérővel és kényelmi funkciókkal teszik elérhetővé az otthonokban a professzionális konyhák megoldásait. A minden eddiginél hatékonyabb energiafogyasztás pedig hab a tortán.
Az Electrolux megújult gőzsütői számos új és izgalmas megoldással gazdagodtak, melyek még közelebb viszik a fogyasztókat a gasztronómiai élményekhez. Az új gőzsütők a nyáron bemutatott Inspiration termékcsalád többi tagjával összhangban új dizájnt kaptak, mely minden ízében a kifinomult eleganciát képviseli. A különböző gőzprogramok mellett, a megnövelt, 74 literes sütőtérrel, húshőmérővel és kényelmi funkciókkal teszik elérhetővé az otthonokban a professzionális konyhák megoldásait. A minden eddiginél hatékonyabb energiafogyasztás pedig hab a tortán.
Az Electrolux már 90 éve látja el professzionális gépekkel a világ legjobb éttermeit és mosodáit. Az európai Michelin kalauzban szereplő konyhafőnökök fele Electrolux berendezéseket használ az éttermében. Ez a tapasztalat és szakértelem inspirálta a fejlesztőmérnököket az új gőzsütők megtervezésekor.
A vállalat 2000-ben mutatta be első kombi gőzsütőjét. A gőz és a forró levegő ötvözésével történő sütés igazi áttörést hozott az otthoni ételkészítésben. Ez a sütési mód hosszú évekig csak a professzionális éttermi konyhák sütőiben állt a hivatásos szakácsok rendelkezésére. A gőz és a forró levegő kombinálása segített az éttermeknek, hogy megszerezzék a Michelin csillagot. Amíg a kíméletes gőzsütés során az ételek megőrzik ínycsiklandó, szaftos állagukat, a forró levegő kívül ropogósra és aranybarnára süti őket.
Az új Electrolux gőzsütők a dizájn és a professzionális sütőprogramok mellett több olyan újítást is kínálnak, melyekkel a fogyasztók otthon még kényelmesebben és hatékonyabban készíthetik el az ételeket. Az egyedülállóan nagy, 74 literes sütőtérben 9 sütési szintet használhatnak a szakácsok. Ezzel együtt 25 százalékkal nagyobb tepsit is kapott a sütő, melynek alapvető előnye, hogy egyszerre több vagy nagyobb adag ételt lehet készíteni, ezért nem kell 2-3 adagban sütni pl. az aprósüteményeket. A megnövelt sütőtérhez új ventillációs rendszert is terveztek, így a sütőtér minden pontján egyenletesen sülnek a húsok vagy a linzer karikák.
Az Inspiration termékcsalád gőzsütőinél alapfelszereltség a húshőmérő. Ezzel a szakácsok gyakorlatilag belelátnak a hús belsejébe. A sütő kezelőfelületén be lehet állítani, hogy hány fokos maghőmérsékletnél van kész a hús, s amikor a húshőmérő érzékeli a megadott hőfokot, jelez és kikapcsolja a sütőt. Így a fogyasztóknak nem kell nyitogatniuk a sütőajtót, hogy késsel vagy villával ellenőrizzék, megsült-e az étel. Ez nem csak kényelmes, de energiatakarékos megoldás is, mert a sütőnek nem kell újra és újra felfűtenie a sütőteret.
Aprónak tűnő, ám annál hasznosabb fejlesztés az új, 20 százalékkal nagyobb ablak a sütőajtón és az ajtó fölé áthelyezett szpot világítás a sütőtérben. A két új megoldásnak köszönhetően minden pillanatban tökéletesen lehet látni, hogy áll az étel a sütőben.
Az új gőzsütők energiafogyasztása is csökkent. Az Inspiration modellek 10 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint egy A energiaosztályú készülék.
Az Electrolux Inspiration kombinált gőzsütők (EOB8751AOX, EOB8851AOX, EOB8851AAX) felszereltségtől függően 249 900 és 314 900 forint közötti ajánlott fogyasztói áron megvásárolhatók a szaküzletekben.