Wine Orchestra Party – Bor, Étel & Zene – Egymásra hangolva
Szokatlan borvacsorát tartanak március 21-én a Hotel Nemzetiben, majd azt követően minden hónap harmadik csütörtökjén. A Wine Orchestra Party elnevezésű programsorozaton három menüsorra lehet számítani. Egy borsorral, egy ételsorral, a meghívott zenész pedig egy zenei sorral várja a vendégeket.
Szokatlan borvacsorát tartanak március 21-én a Hotel Nemzetiben, majd azt követően minden hónap harmadik csütörtökjén. A Wine Orchestra Party elnevezésű programsorozaton három menüsorra lehet számítani. Egy borsorral, egy ételsorral, a meghívott zenész pedig egy zenei sorral várja a vendégeket.
Az első Wine Orchestra Partyn a Jackfall Pincészet borai kerülnek terítékre. Bányai Gábor Botond, a pincészet és a BORIGO bormagazin alapítója két különleges bort is bemutat. Ezek egyike a Bauer névre keresztelt bor, melyet Gábor a villányi borvidék 2007-es kedvenc hordóiból állított össze. A 2009-es évjáratból pedig megszületett a kisöccs, a BGB. Illata gyönyörű, komplex, benne minimális hordós jegyek, rengeteg direkt gyümölcs, bors érett dohány, majd málna és eper. Kóstolva bordeaux-i jelleg, vidám savkészlet, komoly test, avaros-lekváros, majd áfonya, kevéske csillagánizs és szegfűszeg, szerecsendió. A lecsengése közepesnél hosszabb, és elképesztően összetett. Mindennap iható, mégis nagytestű bor.
Azt pedig, hogy a bort hogyan tudjuk zenével reprezentálni Szabó Balázs mutatja meg. Szabó Balázs korábban játszott a Suhancos zenekarban, volt bábszínész a kecskeméti Ciróka, a debreceni Vojtina és a pécsi Bóbita Bábszínházban, vezette az m2 Csudaszombat című gyermekműsorát, jelenleg pedig a Szabó Balázs Bandája tagja. A tavalyi évben Grecsó Krisztián, AEGON Művészeti Díjas író őt választotta az AEGON Művészeti Társdíj kitüntetettjének.
Bányai Gábor Boton és Szabó Balázs mellé egy harmadik férfiú, Pap Márk séf is betársul a Wine Orchestra Party-n. A borsor, és a zenei sor mellett egy különleges ételsorral készül a Hotel Nemzeti Budapest séfje.
Az első Wine Orchestra Party időpontja 2013. március 21. 19 óra, a program ára: 6.500 Ft / fő
Asztalfoglalás : +36-1-477-450
Németh Krisztina