Sárváron kiépült a Danubius paleo-bázisa
3 perc olvasás
A tematikus paleo hétvégék valamint a paleolit léböjtkúrák mellett a DHSR Sárvár szállodában állandó kínálat része lett a paleolit étrend.
A tematikus paleo hétvégék valamint a paleolit léböjtkúrák mellett a DHSR Sárvár szállodában állandó kínálat része lett a paleolit étrend.
A paleolit étkezésnek egyre több híve van országszerte, akik a szabadidejükben sem szeretnének lemondani a jól bevált étkezési formájukról. Ennek az igénynek eleget téve a Danubius sárvári szállodájában immár állandó kínálatként szerepel a paleo étrend.
A többi diétával ellentétben itt nem az ideig-óráig tartó fogyás, hanem a tartós egészségmegőrzés a lényeg, orvosi eredményekkel alátámasztva – érvelt a paleo mellett Katz Péter, a Danubius Health Spa Resort Bük és Sárvár szállodák igazgatója. Már az első paleolit hétvégére óriási érdeklődés mutatkozott: a minimális 15 fő helyett 117-en jelentkeztek, és vettek részt az evolúciós táplálkozást bemutató programon. Az egyre szélesebb körben népszerűvé és elfogadottá váló paleo program a szállodalánc sárvári egységében került bevezetésre, mivel a sárvári ház tipikus gyógyszálloda, melynek profiljába a már évek óta szervezett méregtelenítő léböjt kúrák mellé tökéletesen illeszkedik a gasztronómia általi gyógyítás is, az „Edd magad egészségesre" mottó jegyében.
A rendszeressé vált tematikus hétvégek paleolit panziós ellátást, orvosi előadásokat, mozgásprogramot, főzőtanfolyamot és egyéni tanácsadást is magukban foglalnak. Az érdeklődők fogyókúra helyett az egészség megőrzésére és a megelőzésre fókuszálnak. A siker kulcsát a hitelességben látják, ezt dr. Tóth Csaba paleo orvos részvételével biztosítják.
Az elvek más kúráknál is beköszönnek. Léböjt kúrájukat már másodszor alakították úgy, hogy paleo elvek szerint összeállított felvezető és -átvezető napokkal keretezték, a böjtös leveseknél ügyeltek az összetevőkre, sőt az 1000 kalóriás kúrájuknak is kidolgozták a paleo testvérét – tudtuk meg a szállodaigazgatótól.
Áprilistól a Danubius sárvári szállodájában hetente 2 alkalommal paleo doki rendel, és a vendégeknek lehetőségük lesz a félpanziós étkezésekhez fruktóz és laktózmentes, főként állati fehérjékből és zsírokból, valamit meghatározott zöldségekből álló paleo menüt választani, amely akár már néhány nap alatt könnyíti a civilizációs betegségek okozta panaszokat, segít a súlycsökkenésben és a testi-lelki jóllétet szolgálja.
Extra ajánlat egészségtudatos vendégeknek: 2500 Ft/fő/éj felár ellenében az evolúciós étkezésnek megfelelő, bővített paleo félpanziós étkezéseket lehet kérni.
(Paleo reggeli a büféasztalról, déli paleo leves, büfével kombinált főétel-választásos paleo vacsora)
Tökmagos Paleo kenyér – Zsoldos Antal a DHSR Sárvár séfjének receptje:
- 20 dkg tökmag darálva
- 1 közepes sárgarépa reszelve
- 2 ek szezámmag liszt
- 2 tojás
- 1 ek lenmagolaj
- fél sütőpor
- só, bors
- annyi víz, hogy önthető legyen
Elkészítés:
A fenti hozzávalókat összekeverjük és olívaolajjal kikent őzgerinc vagy akár muffin formába öntjük. 180 fokon 35 percig sütjük.
Vállalkozó kedvűek dióból vagy mandulából is elkészíthetik, esetleg keverve a tökmaggal.
Németh Krisztina