2023.március.29. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

„Szervezetek az Ipar 4.0 korában” konferencia az Óbudai Egyetemen

2 perc olvasás

ipar4.jpg2018. április 27-28-án rendezi meg idén 16. alkalommal a Management, Enterprise and Benchmarking (MEB) nemzetközi konferenciát az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara „Szervezetek az Ipar 4.0 korában” címmel

 

A nyugati világ eddigi három ipari forradalma után világszerte újabb korszakváltásnak lehetünk szemtanúi, melynek alapja a digitalizáció és az adat, a számítógép csupán egy eszköz. Az Ipar 4.0 esetén a technológiák fúziójáról van szó, amely elmossa a határvonalakat a fizikai, digitális és biológiai szférák között, ezzel magas szintre emelve a folyamatok átláthatóságát. Az internet és a technológia fejlődése az, ami megteremti az emberek, gépek és vállalatok folyamatos összeköttetésben lévő hálózatát, ennek köszönhetően integrálhatóvá válik a vállalati értéklánc és az ellátási hálózat, így a vevő számára egy teljesen testreszabott termék előállítása lesz elérhető.

 

A meghirdetett nemzetközi konferencia fórumot biztosít a tudomány, a gazdaság és az üzleti terület képviselőinek tapasztalataik megosztására és párbeszédre.

Az angol nyelvű szekció előadásaira a világ számos pontjáról érkeznek résztvevők: Vietnámból, Törökországból, Albániából, Oroszországból, Jordániából, Szerbiából, Koszovóból, Németországból, Fehéroroszországból, Lengyelországból, Horvátországból és Kanadából.

 

A konferencia célja idén is az, hogy a résztvevők értékeljék a különböző gazdasági területek jelenlegi helyzetét, valamint jövőben várható trendeket, a szektor előtt álló kihívásokat. A konferencia középpontjában elsősorban az Ipar 4.0-ban érintett szervezetek szerepelnek.

 

A programban szereplő szekciók a tervek szerint:

– Industry 4.0

– Klaszterek és hálózatok

– Szociális és gazdasági fenntarthatóság

– Regionális fejlesztés és politika

– Kis- és középvállalkozások

– Marketing

– Pénzügyek

– Humán erőforrás menedzsment

– Informatika

 

A MEB konferencia sorozat 2003-ban indult három hazai és három szomszédos országbeli egyetem összefogása és együttműködési megállapodása alapján, amelynek koordinátora a Keleti Károly Kar.

 

Az eseménnyel kapcsolatos további információk megtalálhatók a hivatalos honlapon.

 

  1. április 27-28.

„Szervezetek az Ipar 4.0 korában”

 

http://kgk.uni-obuda.hu/meb

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.