2023.március.27. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A 2007. ÉV INTERNETES KERESKEDŐJE: VATERA.HU

4 perc olvasás
<font style="background-color: #edf5fa"><p align="left"><span class="inline left"><a href="/node/7054"><img class="image thumbnail" src="/files/images/vatera.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="www.vatera.hu" title="www.vatera.hu" width="100" height="42" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.vatera.hu/">www.vatera.hu</a> </strong></span></span></p><p><strong>Közönségszavazás, majd az azt követő szakmai zsűri döntése alapján az Inter-Európa Bank és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, valamint a Kirowski által életre hívott „Év Internetes Kereskedője Díj" 2007. évi nyertese az online piacteret működtető Vatera.hu  weboldal lett. Az Év legígéretesebb internetes kereskedője a Netpincer.hu.</strong></p><p>

www.vatera.huwww.vatera.hu

Közönségszavazás, majd az azt követő szakmai zsűri döntése alapján az Inter-Európa Bank és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, valamint a Kirowski által életre hívott „Év Internetes Kereskedője Díj" 2007. évi nyertese az online piacteret működtető Vatera.hu  weboldal lett. Az Év legígéretesebb internetes kereskedője a Netpincer.hu.

www.vatera.huwww.vatera.hu

Közönségszavazás, majd az azt követő szakmai zsűri döntése alapján az Inter-Európa Bank és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, valamint a Kirowski által életre hívott „Év Internetes Kereskedője Díj" 2007. évi nyertese az online piacteret működtető Vatera.hu  weboldal lett. Az Év legígéretesebb internetes kereskedője a Netpincer.hu.

Az Év Internetes Kereskedője Díj ünnepélyes kiosztására 2007. november 8-án a Corvinus Egyetenen került sor. A megtisztelő cím elnyerésével a VATERA.hu immáron második alkalommal jogot szerzett arra, hogy egy évig használhassa „Az Év Internetes Kereskedője 2007" megjelölését, valamint az alapítók és a médiatámogatók által felajánlott online kampányt, és számos további kedvezményt is igénybe vehet.. A fődíj mellett a szakmai zsűri kiválasztotta az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedőjét is, amit a Netpincer.hu nyert meg. Mind a két díjazottnak valamint a jelölteknek egyaránt gratulálunk!

VATERA.hu, az Év Internetes Kereskedője

A Vatera.hu Magyarország legnagyobb internetes piactere, a Medián Webaudit (www.webaudit.hu) mérése  alapján a leglátogatottabb e-kereskedelemmel foglalkozó oldal. A Vaterán regisztrált felhasználók  száma meghaladja a 400.000-et, míg az oldalon található egyedi aukciók száma a 840.000-et. Az össztermékek kínálata pedig eléri az 1,8 milliót.  Az oldalra naponta átlagosan több mint 107.000 termék kerül feltöltésre, 22 főkategóriában. A tavalyi átmenő forgalma megközelítette a 4,9 milliárd forintot, idén pedig  6,5 milliárd forint várható.

A Vatera.hu az elmúlt időben egyre inkább egy közösségi oldal szerepét is betölti.  A vaterázás a hatékony és biztonságos internetes adás-vétel szinonímájává vált. 

A Vatera.hu Kft.-t 2000. év végén magyar magánszemélyek alapították. Jelenleg pénzügyi befektetők és a helyi menedzsment tulajdonában van. "

NETPINCER.hu, az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedője

A Netpincér.hu saját jellemzése alapján nem más, mint a világ konyhaművészete a képernyőn. Az internetes felhasználók kényelmesen és egyszerűen válogathatnak Magyarország egész területén a házhoz szállító éttermek kínálatából. A világhálón lebonyolított vásárlások száma alapján a NetPincér.hu ma az egyik legszívesebben használt szolgáltatás a magyar internetezők között.

A választék megtekintéséhez csak meg kell adni a szállítási címet, és regisztráció nélkül kényelmesen végignézhetők az étlapok. A regisztráció a kiszállításhoz szükséges adatokat kéri el, a futárnak pedig csak annyit kell fizetni, mintha telefonon rendeltük volna az ételt.

A szavazásról

A szoros versenyben többen már többedik alkalommal kerülnek be a döntőbe: ilyen a Bookline.hu, az Edigital, a Surányihifi, a Netpincér, Vatera, akik tavaly is az élmezőnyben végeztek. A tíz döntősből több olyan online piactér, amelyeknek nincsenek saját termékeik, hanem ún. közvetítői munkát végeznek: ilyen az éttermi szolgáltatásokat egy helyen felvonultató Netpincér, a jellemzően műszaki cikkek kínálatát összegyűjtő Depo, illetve a két legkedveltebb virtuális piactér, az egyik a tavalyi nyertes Vatera, másik a Teszvesz.hu.

 A zsűri a döntéshez többek között értékelte a vállalkozások üzleti modelljeit, az elért üzleti eredményeket, a felhasználó-barátságot, fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ismertetők minőségét, az ismertséget, az alapkoncepció és ötlet egyediségét, a megvalósítás és a használhatóság minőségét is. Az igen szoros versenyben szinte fej-fej mellett versengtek az online piac legnagyobb képviselői, melyek közül a Vatera folyamatosan növekvő dinamikus fejlődésével tört az első helyre. Az Év Legígéretesebb Internetes kereskedőjét a TOP 30, legtöbb szavazatot kapott kereskedő közül választotta ki a zsűri.

A szakmai zsűri az alábbi szervezetek képviselőiből áll: Informatikai Vállalkozások Szövetsége; Inter-Európa Bank Zrt.; Kirowski Zrt., [origo], Index.hu Zrt.,Gazdasági és Közlekedési Minisztérium., Portfolio.hu; Central European University, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – Gazdaság – és Társadalomtudományi Kar – Információ és Tudásmenedzsment Tanszék, Budapesti Corvinus Egyetem – eBusiness Kutatóközpont, Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért. A díj médiatámogatói: [origo], az Index, a Portfolio.hu, a Google és az eBroker.

Az internetes közönségszavazás 2007. szeptember 15. és október 21. között zajlott le.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.