2022.október.01. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A 2009. évi Magyar Termék Nagydíj Pályázat meghirdetése

8 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/23583"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/nagydij2.thumbnail.jpg" border="0" width="72" height="100" /></a></span> </p><table border="1" cellspacing="0" cellpadding="0"><tbody><tr><td width="247" valign="top"><p><em>Mottó: „Mi dolgunk a világon? Küzdeni</em></p><p><em>Erőnk szerint a legnemesebbekért...."</em></p><p><em>/: Vörösmarty Mihály :/</em></p></td></tr></tbody></table><p> 

nagydij2.thumbnail 

Mottó: „Mi dolgunk a világon? Küzdeni

Erőnk szerint a legnemesebbekért…."

/: Vörösmarty Mihály :/

 

nagydij2.thumbnail 

Mottó: „Mi dolgunk a világon? Küzdeni

Erőnk szerint a legnemesebbekért…."

/: Vörösmarty Mihály :/

 

A magyar termék nagydíj pályázat  2009.-ben tizenkettedik alkalommal kerül meghirdetésre.

A Pályázat kiírói:

az EXIMBANK Zrt.,

az Industorg Védjegyiroda Minőségügyi Kft.,  

az ITD Hungary np. Zrt., 

a Mehib Zrt., 

a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság,

a TERC Kft.  és

a TÜV-SÜD KERMI Kft.

A pályázat szakmai támogatói:

-Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium

-Önkormányzati Minisztérium

-Szociális és Munkaügyi Minisztérium

-Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

A pályázat meghirdetésének bejelentésén Kiss Károlyné, a Kiírói Tanács képviseletében elmondta, az 1998-ban első alkalommal kiírt pályázat gazdaságélénkítő céljai ma is aktuálisak, különös tekintettel a világ gazdasági állapotára.  Véleménye;  a válságból előre kell menekülni, aktív minőség-védelemmel.  Az eddig díjazott 171 pályázathoz idén újabbak csatlakozhatnak.

  A sajtótájékoztató képei:

1.1. 2.2.
3.3. 4.4.

Dr.Égeni Attila, az Exim Bank ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a kiutat az export szerepének erősítésében látja.

Váci András, az ITDH kommunikációs igazgatója hangoztatta; a nagy multinacionális cégek további idevonzásában és a magyar cégek tőkeimportjában megoldási lehetőségek rejlenek.

Hidas György, a TÜV Kft. képviseletében kifejezte;  a válság nagy lehetőség is lehet, mert „a verseny nem szűnik meg" ezalatt sem. Akik kivárnak, nem biztos, hogy jól jönnek ki belőle.

A jó ötletet a piacra kell vinni, de az adott piac lehetőségeinek figyelembe vételével. Ebben segíthet cégének 12 ezer munkatársa.

Schleiberné Molnár Erzsébet  a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság feladatát a fogyasztók anyagi biztonságának, védelmének képviseleteként fogalmazta meg.  Ezt szolgálta az elmúlt évben megejtett 51 ezer ellenőrzés, melyek során 49%-ban találtak hibákat. Ez a szám évek óta stagnál…

A magyar termék nagydíj pályázat gondozói hangsúlyozták, a pályáztatás a minőségtudatos szemlélet elterjesztését tűzte ki feladataként, elősegítendő a tudatos fogyasztói magatartás kialakulását.

A civil kezdeményezésű pályázat célja;  az emblémájukkal ellátott termékek és szolgáltatások tanúsítsák a fogyasztók számára az előírt és az önként vállalt gyártói, forgalmazói garanciákat.

A jelenlegi globális gazdasági válságból a kivezető utat az innováció és az aktív minőségpolitika alkalmazása jelenti. A gazdasági szervezetek kezdeményezései és a minőséggel kapcsolatos kormányzati intézkedések célja, hogy Magyarország lakói lehetőségeik és életminőségük szerint is az Európai Unió teljes jogú polgárai lehessenek.

A pályázat gondozói olyan jövő mellett kötelezik el magukat, melyben a versenyképesség fő hajtóereje a tudás, az innováció, a minőség.

Együttesen kell tenni azért, hogy a megbízható, kiemelkedő minőségű termék és szolgáltatás győzzön az értéktelenség felett, ezt hirdetik a kiírók mellett a pályázat szakmai támogatói is:

a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium,

az Önkormányzati Minisztérium,

a Szociális és Munkaügyi Minisztérium és

a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat a gazdaságélénkítés alternatív programjaként lehetőséget teremthet, hogy a felhasználók (fogyasztók) ne csak a reklámok alapján, hanem objektív követelményrendszer minősítése szerint is választhassanak a kínálatból. 

A Magyar Termék Nagydíj elnyerése nem csak a terméket, a szolgáltatást, de a gyártót, szolgáltatót,  ill. a forgalmazót is minősíti,  erősítve pozitív fogyasztói megítélését. 

Pályázni ez évben már 16 témakörben lehet a hazai és a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű, környezet-kímélő eljárással gyártott termékkel és szolgáltatással. 

Idén új, önálló pályázati főcsoportot jelentenek:

a gyógyhatású készítmények,

a szabadidő kulturált eltöltését segítő szolgáltatások, a turisztika,

a csomagolás és

a nevelési, oktatási, képzési módszertan, tankönyvek, segédletek.

A pályázatok benyújtási határideje: 2009. május 22. (péntek)

Az ünnepélyes eredményhirdetés, a nagydíjak és az elismerések átadása 2009. szeptember 02.-án,

a Parlament Felsőházi Termében lesz.

A „Magyar Termék Nagydíj"  kitüntető címet angol-magyar nyelvű kitüntető oklevél és a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Rt.  által készített egyedi trófea tanúsítja.   A díjat elnyert pályázóknak a kitüntető címet, a védjegyet s a díj elnyerésének évét fel kell tüntetniük a változatlan kivitelben forgalmazott terméken.

A védjegy használata az első évben díjmentes, azt követően a Kiírók Tanácsa által megállapított védjegyhasználati díjat kell fizetni.  A védjegy használatáról az un. Védjegyhasználati Szerződés rendelkezik.  A Kiírók Tanácsának joga van a nem nagydíjas, de magasra értékelt termékeknek és gyártóiknak, szolgáltatásoknak és szolgáltatóknak további elismeréseket is odaítélni.  Ők a „Magyar Termék Nagydíj Pályázaton Elismert Termék"  minősítő címet viselhetik, melyet kétnyelvű elismerő oklevél és a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Rt.  által készített plakett tanúsít.

A pályázat nagy nyilvánosságot kap idén is, a kiírókon kívül különböző intézmények is felajánlanak értékes különdíjakat.   A Magyar Termék Nagydíj Kiírói Tanácsának Különdíját jelenti  a „Gazdaságért Nívódíj" elismerés, melyet azon vállalkozások kaphatnak meg, melyek a Pályázati Rendszer első meghirdetésétől (1998), vagy a Gazdaságért Nívódíj legutolsó elnyerésétől számítva, legalább öt alkalommal elnyerték a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet, bizonyítva ezzel, hogy képesek tartósan kiváló minőségű termék előállítására.

A Kiírók Tanácsa Magyar Termék Nagydíj  „Klímabarát Nívódíj"  Különdíját  azon megoldások, termékek, rendszerek nyerhetik el, amelyek mérhető módon járulnak hozzá a széndioxid kibocsátás csökkenéséhez, az energiatudatos környezet alakításához, fejlesztéséhez.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2009-ben alapította az  „Elkötelezettség a Fogyasztóért" Különdíjat, melyet olyan gazdasági szervezet kaphat meg, amely tevékenysége során bizonyítja elkötelezettségét a legmagasabb szintű fogyasztói igények kielégítésében.

Ebben az esztendőben először adományoz (hagyományteremtő céllal) különdíjat az INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ.  A „Magyar Termék Nagydíj Pályázat Leginnovatívabb Terméke"  elismerő címet azok a gyártók nyerhetik el,  melyek pályázó terméke kiemelkedő innovációs teljesítménnyel jött létre. 

Idén is értékes különdíjat ajánl fel

a Hungexpo Zrt.,

a Magyar Újságírók Országos Szövetsége és

a SÉRÜLTEK.hu Magazin.

Ki pályázhat?

Pályázatot nyújthat be minden természetes és jogi személy, vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, egyéni vállalkozó, alkotó közösség. Egy pályázó több pályázattal is szerepelhet. Több pályázó is benyújthat közös pályázatot.

Egy pályázatban egy termék, vagy termékcsalád jelenhet meg. Egy termékcsalád maximum 6 termékből állhat. Lehetőség van a zsűrizett kézműipar remekeinek befogadására is.

Nem képezheti pályázat tárgyát olyan technológiai eljárás, mely nem testesült meg termékben, ill. olyan szolgáltatás, mely a pályázat benyújtásakor nem került piaci bevezetésre. 

A Magyar Termék Nagydíj szigorú sok-lépcsős minősítés végeredményét testesíti meg.

A díjazottak elismerésüket 2009. szeptember 02.-án a Parlament Felsőházi Termében vehetik át.

Az eredményhirdetés a Gazdaság Ünnepe, amelyen a gazdaság és közélet kiemelkedő személyiségei, a diplomácia vezető képviselői is részt vesznek. 

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat eseményei az MTI Gazdasági Főszerkesztőségén keresztül jutnak el a média központokba.  A pályázatról szóló információkat az Observer médiafigyelő rendszeresen szemlézi. 

A „Magyar Termék Nagydíj" egyedi trófeáit és a  „Magyar Termék Nagydíj Pályázaton Elismert Termék"  plaketteket  a Hollóházi Manufaktúra Rt. készíti.  Az elmúlt 11 év alatt 171 pályázat több, mint  kétezer terméke érdemelte ki a Magyar Termék Nagydíj  kitüntető címet,  melyek előállítójuk, forgalmazójuk megbízhatóságát tanúsítják.

A díj kiváló reklámhordozóként szolgál és nemcsak erkölcsi elismerést jelent, de hosszú távon kiszámítható gazdasági növekedést is indukál.

http://www.termeknagydij.hu/

http://www.kermi.hu/

http://www.mehib.hu/

http://www.terc.hu/

http://www.innostart.hu/

http://www.eximbank.hu/

Harmat Lajos

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.