A 8. Gyerek ARC pályázati kiírás az ARC hagyományaihoz híven Biox, a kis űrlény levele nyomán született, aki ezúttal arra kérte a gyerekeket, meséljenek neki rajzaik által, hogy miért rágnak lufit a földi gyerekek, mitől maradnak egészségesek a fogaik.

 

A 8. Gyerek ARC pályázati kiírás az ARC hagyományaihoz híven Biox, a kis űrlény levele nyomán született, aki ezúttal arra kérte a gyerekeket, meséljenek neki rajzaik által, hogy miért rágnak lufit a földi gyerekek, mitől maradnak egészségesek a fogaik.

 

A pályázatra beérkezett alkotások zsűrizésére 2016. április 22-én került sor.

A zsűri tagjai Bakos Gábor, ARC, Barabás Zsófi, képzőművész, a "Mindenki tud rajzolni" c. könyv egyik alkotója, Kolozs Rita, Orbit Brand Manager, Kovács Patrícia, színművész, Szabó Diána, Orbit Junior Brand Manager valamint Tóth Andrej, képzőművész, grafikus voltak. A Hegyvidék Bevásárlóközpont a Legkülönlegesebb rajz c. különdíjának elbírálásakor a zsűri kiegészült Nyári Margittal, a Hegyvidék Bevásárlóközpont igazgatójával, valamint Jakab Renátával, a Hegyvidék Bevásárlóközpont marketing munkatársával.

 

Idén is szép számmal érkeztek pályaművek, közel ezer darab. A zsűri hosszas tanakodás után 72 pályaművet választott be a kiállításra, valamint a 6-9 éves és a 10-14 éves korcsoportokban kiválasztotta a helyezetteket. Az ARC hagyományaihoz híven, a megnyitón hirdeti ki a győztesek nevét.

 

 „Szerintem az nagyon megható, hogy ennyi beérkezett műből lehetett válogatnunk. Igazán fontos tapasztalás nekünk is és szerintem a pedagógusoknak is, hogy vajon mi minden van a gyerekek fejében korosztályosan és azt milyen formában tudják megjeleníteni. Itt nem képzőművészeket kerestünk, hanem gondolkodó alkotó gyerekeket és szerencsére találtunk is." – mondta Kovács Patrícia a zsűrizés után.

 

„Zsűritagként évről évre rácsodálkozom a gyerekek világára, mennyire szabadon, bevett sémák nélkül képesek alkotni, átadni gondolataikat, érzelmeiket. Kívánom, hogy ez a szabad alkotásvágy megmaradjon nekik, gazdag lelkivilágú, izgalmas emberkék válhassanak belőlük. Krétát, ecsetet gyermekeink kezébe! – tette hozzá Tóth Andrej, képzőművész, grafikus.

 

A kiállításon a legtöbb pályaművel szereplő iskolát megjutalmazza az ORBIT, valamint vállalja, hogy az iskola 30 tanulóját a Budapesten megrendezendő Gyerek ARC kiállítás megnyitójára/díjátadójára utaztatja.

 

„A beérkezett pályamunkák kiemelkedően magas száma mutatja, hogy sikerült aktivizálnunk a gyerekeket, számukra is érdekes témát kínálva. Ezzel megvalósult a széles körű társadalmi összefogás, aminek részeként az Orbit minden beérkezett gyermekrajz pályázat után 500 Ft-ot ajánlott fel az SOS Gyermekfalvak részére. Megnyugtató volt látni a rajzokon keresztül azt is, hogy a gyerekek mennyire tudatosak a fogápolást tekintve és a 3 éve indított szájhigiéniai edukációs kampányunk üzenetei is célba értek. – mondta el Kolozs Rita, az Orbit Brand Managere.

 

A 8. Gyerek ARC kiállítás 2016. május 21. és június 21. között lesz megtekinthető Budapesten, a Millenáris Parkban.

 

http://www.facebook.com/ArcMagazin

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük