Pop-up kiállítás és beszélgetés a Budapesti Metropolitan Egyetem szervezésében a FISE Galériában 2016. április 27-én 18 órakor.

 

Pop-up kiállítás és beszélgetés a Budapesti Metropolitan Egyetem szervezésében a FISE Galériában 2016. április 27-én 18 órakor.

 

Humor, önirónia, különleges anyagok. Mi minden lehet ma alapanyag? Leginkább az, ami a klasszikus ékszerre a legkevésbé jellemző: papír, fa, Barbie cipő, céklapor, vagy akár mosogatószivacs. A trendektől eltérő gondolkodásmód, igazodni nem akaró, érzelmekkel teli kollekciók. Fontos rejtett üzeneteket hordozó kortárs ékszerek, objektek és öltözékek négy fiatal designer és egy gyűjtő értelmezésében.

 

Az egyetem 2013 tavaszán indult eseménysorozata, a Share Point tematikus estjei olyan projektekkel ismertetnek meg, amelyek a design, a művészetek és a kreatív ipar több területéhez is kapcsolódnak, lehetőséget adva a jelenlegi és egykori hallgatók bemutatkozására is.

Korábbi Share Point eseményekről bővebben itt olvashat:

http://www.metropolitan.hu/muveszet/aktualis/share-point

 

Résztvevők:

László Edina textiltervező; Lőrincz Réka, Vági Flóra és Vékony Fanni ékszertervező művészek. A beszélgetést vezeti Spengler Katalin műgyűjtő, újságíró.

A rendezvényen való részvétel ingyenes.

 

László Edina/ Lazlo textiltervező művész, a Budapesti Metropolitan Egyetem tanára

A Lazlo márkanév László Edina, a brand alapítójának vezetéknevéből származik. Edina a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett, 2009 óta vesz részt design vásárokon, elsősorban Ausztriában. Számtalan kollekció fűződik a nevéhez, amelyeket önállóan vagy kooperációban valósított meg. 2012-ben alapította saját márkáját, a Lazlo-t. Kollekciói nem a hagyományos, jól ismert márkák által diktált szezonokhoz illeszkednek, nem követik az aktuális trend színeket sem. Alapmotívumunk mindig egy ötlet, gondolat vagy koncepció, ehhez kapcsolódnak plusz művészi jegyek. Mivel modelljei függetlenek a trendektől, bármikor hordhatóak. Edina célja egy fiatalos, „csajos", vad, érzelmekkel teli márka megalkotása, mely egyszerű, friss és hordható.

http://lazlo.co.hu

 

Lőrincz Réka ékszertervező művész, a Budapesti Metropolitan Egyetem tanára

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett, emellett Erasmus-diákként Spanyolországban is tanult. 2007-ben a neves ékszertervező, Ted Noten workshopján vett részt Birminghamben, 2012-ben pedig az ausztrál ékszerlegenda, Gemma Draper munkamódszerével ismerkedhetett meg. Többször is eredményesen szerepelt a hazai Év Ékszere díjon. Munkái a müncheni Schmuck Show-n, a világ legnagyobb kortársékszer-kiállításán is szerepeltek.

http://www.rekalorincz.com

 

Vági Flóra ékszertervező művész, a Budapesti Metropolitan Egyetem tanára

 Budapesten, Mexikóban, Firenzében és Londonban tanult, ékszereit a legnevesebb galériák mutatják be Európa szerte és Amerikában is. 2013-ban elnyerte a World Crafts Council fiatal tehetségeknek járó Európai Iparművészeti Díját. Tárgyakat készít, amelyek intimek, és jelentéssel teli tartalmat hordoznak: ÉKSZEREK, amelyek nem csak díszítenek, de beszélnek, és néha suttognak. Munkája során olyan nyelvet használ, amely szavak nélkül is érthető, és a szavakba foglalható magyarázat másodlagossá válik. „Kutatás, felfedezés, átalakítás… meglepetés, azok a folyamatok, amelyeket munkám során alkalmazok. Az felhasznált anyagok 'retúrjegyet' kapnak tőlem, és új ruhába öltöztetett lelkükkel együtt küldöm vissza őket oda, ahonnan érkeztek."

http://www.floravagi.net

 

Vékony Fanni ékszertervező művész

2006-ban diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen fémműves formatervező szakán. Azóta készít ékszereket galériáknak, valamint formatervezőként is dolgozik, díjakat, érmeket tervez és kivitelez. A formatervezésben szereti a kötöttséget, a problémamegoldást, az ékszertervezésben viszont pont a szabadság vonzza, az önkifejezés lehetősége. Szeret kísérletezni, szokatlan anyagokat használni, de fontos számára a tartósság az anyag és a forma tekintetében egyaránt, ezért nem kötődik az aktuális trendekhez. Számára az ékszer: egy gondolat a térben.

http://vekonyfanni.hu

 

2016. április 27. 18:00

Share Point 12: 'YOU MAKE ME FEEL…'

FISE Galéria

Budapest, Kálmán Imre utca 16.

 

http://www.metropolitan.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük