2010. január 30-án bemutatót tart a Centrál Színház. Kern András és Básti Juli főszereplésével A 88. utca foglyai című Neil Simon darab kerül színre.

 

 

2010. január 30-án bemutatót tart a Centrál Színház. Kern András és Básti Juli főszereplésével A 88. utca foglyai című Neil Simon darab kerül színre.

 

Neil Simon talán minden idők legsikeresebb forgatókönyvírója, színpadi szerzője. Neve nem ismeretlen a színházat kedvelő közönség előtt, hiszen a Furcsa pár, a Mezítláb a parkban, a Napsugár fiúk, hogy csak néhányat említsek vagy a legutóbbi Pletykák nagy sikerrel szerepeltek és szerepelnek színházaink repertoárjában. Darabjai a hétköznapi emberek kisebb – nagyobb problémáival foglalkoznak együttérző humorral, fanyar iróniával és szellemes dialógusokkal. Mindezek A 88. utca foglyai-ra is jellemzőek. Néhány évtizeddel ezelőtt a Vígszínház már bemutatta a darabot, de az igazi aktualitása ma érződik igazán. Egy tipikus New Yorki házaspár, Mel és Edna Edison – akik New Yorkban a 88. utca egyik bérházának 14. emeletén laknak – életének egy válságos szakaszába pillanthatunk be. Mel, a gazdasági válság következtében elveszíti az állását. Edna mindent elkövet, hogy segítsen férjének kilábalni a csalódottságból, levertségből, de a helyzet kezd aggasztóvá válni. Mel testvérei anyagilag szándékoznak támogatni a szeretetreméltó házaspárt, és együtt keresik a kiutat, miként találnának megoldást Mel lelkiállapotának helyreállításához. Közben megismerhetjük hétköznapi életük mindennapos problémáit, amiben mi is benne élünk, hogy nincs lift, javítás miatt a vízszolgáltatás szünetel, a szomszédban éjjel énekelnek, kutya ugat és a szeméttároló bűze a lakásban is érezhető, a metrózajról nem is beszélve, amit úgy éreznek, mintha rajta lennének. Az előadás külön érdekessége, hogy a két főszereplő művész Básti Juli és Kern András most, ebben a darabban áll először együtt színpadra.

 

A vígjátékot Örkény István fordításában Ilan Eldad rendezte.

A szereposztás:

Edna: Básti Juli

Mel: Kern András

Pauline: Borbás Gabi

Jessie:Szabó Éva

Harry:Papp János

A Centrál Színház és az Orlai Produkciós Iroda közös előadása.

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük