A Sasad Liget lakópark első ütemének átadására kerül sor ma Újbudán. „Szakítva az uniformizált megoldásokkal kompromisszumok nélkül tudtuk megvalósítani elképzelésünket." emeli ki Hajnal István a Biggeorge's-NV vezérigazgatója.

 

A Sasad Liget lakópark első ütemének átadására kerül sor ma Újbudán. „Szakítva az uniformizált megoldásokkal kompromisszumok nélkül tudtuk megvalósítani elképzelésünket." emeli ki Hajnal István a Biggeorge's-NV vezérigazgatója.

A Sasad Liget lakópark első ütemének átadására került sor ma Újbudán. A 215 lakást tartalmazó öt épület mellett a komplexumhoz tartozó tetőkertek, belső zöldfelületek, járdák és közlekedőrészek is elnyerték végleges formájukat. A Sas-hegy déli oldalán fekvő területen kialakuló új városrész – a természeti adottságokra is építve -, a zöld felületek háromnegyedes arányát megőrizve biztosítja a vonzó környezetet az újonnan beköltözők számára. „A Sasad Liget első üteme a legjelentősebb fejlesztésnek számít a budai kerületekben, ezzel is tanújelét adva, hogy a minőségi környezet továbbra is meg tudja őrizni vonzerejét. Az egyedi és a lakáspiacon eddig példa nélkül álló építészeti koncepció, térhasználat teszi érdekessé, egyúttal élhetővé a lakásokat.

 A 'nyitott házak' és a térrendezési alapelvek, valamint az üvegfelületek bátor kombinációja miatt ez a fejlesztés mindenképpen kiemelkedik a lakóparkok korábbi vonulatából." összegezte Molnár Gyula, Újbuda polgármestere. 

A felhőtlennek nem nevezhető piaci környezet ellenére a fejlesztő Biggeorge's-NV Zrt. sikeres évet tudhat maga mögött, hiszen az idén adta át a Garibaldi 4 luxus társasházat is. A százéves műemlék épület teljes átépítése komoly szakmai kihívást jelentett, hasonlóképpen a Sasad Liget lakópark első üteméhez, mely a modern újbudai lakókörnyezetet megteremtő lakóövezet-fejlesztési program első nagy állomása.  A megépült lakások több mint 90 százaléka már gazdára talált. A tulajdonosok a következő napokban már használatba veszik az ingatlanokat, s a közös használatú tereket. A második ütem értékesítése is előrehaladott állapotban van, az elkelt lakások aránya megközelíti az ötven százalékot.

Bizton állítható, hogy a Zoboki Gábor és építészcsapata által tervezett emblematikus házak és a Sasad Liget építészei alap-irányvonalai elnyerték az új tulajdonosok tetszését, bár koncepciója egyedülálló a tekintetben, hogy szakít az uniformizált megoldásokkal. Ez a Sasad Liget lakásainak egyik legnagyobb értéke, mindamellett, hogy a környezettel harmonizáló természetes anyagok és megoldások alkalmazására is figyelmet fordított a tervező, a fejlesztő és a kivitelező.

Az épületeken túl a közösségi terek „megkomponálása" is újszerű: a híd, a játszótér, a napozó- és pihenőterasz, vagy a nagy közös park – a minőségi élettér megteremtői, mely a közterületeken is folytatódik. A fejlesztő a zöldterületek megőrzése és helyreállítása mellett a tágabb környezetet is zöldebbé tette azzal a több mint 800 facsemetével, melyet a Sasad Liget környékén, illetve a kerületben telepített.

„Őszintén örülünk, hogy a piaci környezet ellenére kompromisszumok nélkül tudtuk megvalósítani elképzelésünket, hiszen a zöldövezeti piacon megerősíti pozíciónkat a konkrét eredmények felmutatása." jelentette ki Hajnal István a Biggeorge's-NV vezérigazgatója.

Sasad Liget alapadatok:

Építész: Zoboki Gábor

Fejlesztő: Biggeorge's-NV Zrt.

Kivitelező: Hérosz Zrt.

Lakásszám: 215 lakás – 170 különféle alaprajzzal

Építkezés kezdete: 2007. június 6.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük