Sok az utas? Majd csökkenni fog!Sok az utas? Majd csökkenni fog!

A BKV Zrt. közlekedési szakemberei, valamint az egyes kerületek polgármesterei augusztusban folyamatosan bemutatják az egyes kerületeket érintő változásokat, 2008. augusztus 14-én a X. kerületben mutatta be a BKV Zrt. az aktuális változásokat.

 Sok az utas? Majd csökkenni fog!Sok az utas? Majd csökkenni fog!

A BKV Zrt. közlekedési szakemberei, valamint az egyes kerületek polgármesterei augusztusban folyamatosan bemutatják az egyes kerületeket érintő változásokat, 2008. augusztus 14-én a X. kerületben mutatta be a BKV Zrt. az aktuális változásokat.

Évek óta nem volt ekkora változás a fővárosi közösségi közlekedésben, mint az augusztus végétől életbelépő új menetrend. Sok járat új számozást kap, néhánynak az útvonala, legtöbbnek pedig a menetrendje is megváltozik. A BKV minden utasát arra kéri, hogy időben tájékozódjon a változásokról, hogy a megállókban már senkit ne érhessen meglepetés.

A X. kerületet érintő főbb paraméterkönyvvel kapcsolatos változásokat röviden összefoglaljuk. A Keresztúr-busz és a 161-es autóbusz útvonalának összekötéséből létrejövő új, csak csúcsidőben közlekedő járat száma: 201E. Az autóbusz Kőbánya-Kispesttől Rákoskeresztúrig a Keresztúr-busz útvonalán közlekedik, onnan pedig a 161-es autóbusz hurokútvonalán halad végig Rákoscsaba felé. Csak munkanapokon, csúcsidőben jár, 15 percenként, csuklós autóbuszokkal. Kőbánya-Kispest és Rákoskeresztúr között összehangoltan közlekedik a 202E autóbusszal.

A Keresztúr-busz és a 162-es autóbusz útvonalának összekötéséből létrejövő új, teljes üzemidőben közlekedő járat száma: 202E. Az autóbusz Kőbánya-Kispesttől Rákoskeresztúrig a Keresztúr-busz útvonalán közlekedik, onnan pedig a 162-es autóbusz hurokútvonalán halad végig Rákoscsaba felé. Minden nap jár napközben 15 percenként, este 20 percenként, csuklós autóbuszokkal. Kőbánya-Kispest és Rákoskeresztúr között összehangoltan közlekedik a csak csúcsidőben közlekedő 201E autóbusszal. Az Expo-járat új száma: 100-as. A 61E három járattá válik szét, ezek egyike az új 261E (a másik kettő: 97E és 169E), mely az Örs vezér terétől Rákoskeresztúrig közlekedik, a megszűnő 61E útvonalán. A járat az Örs vezér tere és a Borsó utca (keresztúri Tesco) között megállás nélkül halad, onnan azonban minden megállóban megáll. Csak a reggeli csúcsidőben jár.

Az Örs vezér tere és Rákoskeresztúr között a 97E és a 169E járatokéval összehangolt menetrend szerint közlekedik. Az újhegy-busz új jelzése 185. Meghosszabbított útvonalon, Újhegyi út, Sportligetig közlekedik, a megszűnő Újhegy-busz útvonalán: Harmat utca – Sibrik M. út – Mádi utca – Újhegyi út -Harmat utca – Sibrik M. út – Mádi utca. Hétvégén is közlekedik, a megszűnő Újhegy-busz menetrendjét veszi át. A 9-es busz csak munkanapokon közlekedik, hétvégén a 109-es járat pótolja. A 17-es autóbusz új száma: 217-es. Menetrendje kissé módosul. Este 30 helyett 20 percenként jár. Hétvégén a Gergely utcán halad végig.

A gyors 17-es autóbusz új száma: 217E. Útvonala mindkét irányban meghosszabbodik, Pestszentlőrincen a Fedezék utcától a 217-es útvonalán a Szarvas csárda térig közlekedik, a belvárosban pedig a 32-esek tere helyett a Baross utcától a 99-es autóbusz útvonalán a Blaha Lujza térig közlekedik. A 44-es busz este 15 helyett 20 percenként indul. A 45-ös autóbusz ideiglenesen szóló autóbuszokkal, sűrítve jár. Az 51-es autóbusz megszűnik; Csepel, Határ utcáig teljes üzemidőben a 151-es busz jár. A 67-es villamos menetrendje kissé módosul, hétvégén sűrűbben, 15 percenként jár. A 68-as busz csúcsidőben kissé ritkul. A 85-ös autóbusz napközben 12 percenként közlekedik, a 185-össel felváltva, amely szintén 12 percenként jár.

A gyors 85-ös új száma: 85E. Reggeli csúcsidőben sűrűbben, délután ritkábban jár. A 95-ös busz meghosszabbítva, a Keleti pályaudvarig közlekedik. 95A jelzésű betétjárata a Gyömrői úttól a Stadionokig jár. A 95-ös napközben 30 percenként közlekedik. A 95A csúcsidőben 5-7 percenként jár. Napközben közös sűrűségük munkanapokon és vasárnap 10, szombaton 7-10 perc. A 99-es autóbusz menetrendje kissé módosul, este 15 helyett 20 percenként jár. A 117-es Kőbánya városközponttól a Mélytó utcáig közlekedik, körforgalomban. Útvonala megváltozik: a Sibrik Miklós útról nem megy ki a Mádi utcáig, hanem a Harmat utcán éri el a Tavas utcát, ahonnan a Gergely utcába fordulva indul vissza a Liget tér felé. Az útvonalváltozás miatt menetrendje kissé módosul. A 151-es busz egész nap közlekedik, hétvégén is.

A 168-as autóbusz gyorsjárat lesz, új száma 168E. A Fehér úton és a Jászberényi úton csak a régi gyors 61-es megállóiban áll meg (7 megállópárt kihagy). Napközben 20 helyett 15, hétvégén 30 helyett 15 percenként közlekedik. A gyors 176-os autóbusz új száma: 176E. Útvonala megváltozik, az Örs vezér tere és Rákoscsaba-Újtelep, Tóalmás utca között közlekedik. A Cinkotai úttól a Gyöngytyúk utca – XVII. utca – XVIII. utca – Diadal utca – Bártfai utca – Szent Imre herceg útja – Tarcsai út útvonalon halad a Tóalmás utca végállomásig. Visszafelé a Szent Imre herceg útja – Liget sor – Ferihegyi út – XVII. utca útvonalon közlekedik. Továbbra is csak csúcsidőszakokban jár, reggel 10, délután 12 percenként. A 185-ös autóbusz meghosszabbított útvonalon, Újhegyi út, Sportligetig közlekedik, a megszűnő Újhegy-busz útvonalán: Harmat utca – Sibrik M. út – Mádi utca – Újhegyi út – Harmat utca – Sibrik M. út – Mádi utca. Hétvégén is közlekedik, a megszűnő Újhegy-busz menetrendjét veszi át. A 276E menetrendje kissé módosul.

Az 1-es és az 1A villamos menetrendje kissé módosul. A 3-as villamos menetrendje kissé módosul (a 62-es munkanap este is jár). A 28-as villamos jelentősen ritkábban, reggel 12, délután 15 percenként közlekedik. Ezt részben ellensúlyozza a Blaha Lujza térig meghosszabbított 62-es. A 37-es csak csúcsidőben közlekedik, egyéb időszakokban a 37A jár a Sörgyárig, a mainál ritkábban. A mogyoródi és kerepesi betétjáratok megszűnnek, minden vonat Gödöllőig jár. Az üzemidő hosszabbodik; Gödöllőre és Csömörre az első vonat korábban, az utolsó később indul. Munkanapokon este, valamint hétvégén sűrűbben jár. M2: Az üzemidő hosszabbodik; az első és az utolsó metró indulási ideje az Örs vezér terétől 4:28, illetve 23:19, a Déli pályaudvartól 4:33, illetve 23:24. Késő este, egészen üzemzárásig, 10 percenként jár. A Deák Ferenc tértől mindkét irányba 23:35-kor indul utoljára, a másik két vonalról átszállókat bevárva.

http://www.bkv.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük