http://www.pandasecurity.com/homeusers/downloads/wot/http://www.pandasecurity.com/homeusers/downloads/wot/

A Panda Security új, ingyenes kiegészítőjével a böngésző felkészíthető arra, hogy a veszélyes weblapokat magától jelezze.

  http://www.pandasecurity.com/homeusers/downloads/wot/http://www.pandasecurity.com/homeusers/downloads/wot/

A Panda Security új, ingyenes kiegészítőjével a böngésző felkészíthető arra, hogy a veszélyes weblapokat magától jelezze.

Új, ingyenesen letölthető,  böngészőbe beépülő modult adott ki a Panda Security az Against Intuition-nel, a Web of Trust (WOT) honlapminősítő alkalmazás készítőivel együtt. A modul segítségével az Internet Explorer és a Mozilla Firefox is képes lesz arra, hogy jelezze: melyik honlap biztonságos, és melyik nem megbízható.

– A webkettes fordulat egyik legjobb eleme, hogy összeköti a felhasználókat – kommentálta a bejelentést Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. – A WOT pontosan ezt használja ki: az itt regisztrált felhasználók jelenthetik, ha valamelyik webhelyről támadásnak voltak kitéve, így az egyes oldalak megbízhatósági értéke megjelenik a böngészőben.

A WOT honlapminősítő honlapon csak regisztrált látogatók alkothatnak véleményt, a frissen regisztráltak véleménye pedig nem nyom annyit a latban, mint egy régebbi tagé – így kiküszöbölhető, hogy valaki csak úgy lehúz egy oldalt, alapos indok nélkül.

– A Panda eleve arra törekszik, hogy az internet biztonságosabbá tételéért folytatott harcban minden lehetséges segítséget igénybe vegyen – tette hozzá Sándor Zsolt. – Mondhatjuk úgy is, hogy decentralizálunk. Eleve a cloud-technológia is ezen alapul; a Panda Cloud Antivirus már távoli szerverekre helyezi ki a vírusellenőrzéssel járó munkafolyamatokat, és a kollektív intelligenciának hívott technológiánk az egyes felhasználók klienseinek visszajelzéseit is figyelembe veszi az egyes veszélyek értékelésekor. A WOT-modulnál sincs ez másként: ahelyett, hogy egy kis elemzőcsoport minősítgetné a weboldalakat lassan, hagyjuk, hogy a felhasználók figyelmeztessék egymást a veszélyre, hiszen így sokkal hatékonyabb. Az IMDb estén ez a működési modell már bejött, biztosan itt is sikeres lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük