2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Bosch a második legvonzóbb vállalat a műszaki hallgatók körében

3 perc olvasás
<p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/23116"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/legvonzobb_vallalati_dij_bosch_2.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="71" /></a></span>A magyarországi Bosch a második legkeresettebb munkahely a diploma előtt álló műszaki egyetemisták és főiskolások körében - ez derült ki az AIESEC diákszervezet és a Develor személyzeti tanácsadó által végzett friss felméréséből. </p><p>

 legvonzobb vallalati dij bosch 2.thumbnailA magyarországi Bosch a második legkeresettebb munkahely a diploma előtt álló műszaki egyetemisták és főiskolások körében – ez derült ki az AIESEC diákszervezet és a Develor személyzeti tanácsadó által végzett friss felméréséből.

 legvonzobb vallalati dij bosch 2.thumbnailA magyarországi Bosch a második legkeresettebb munkahely a diploma előtt álló műszaki egyetemisták és főiskolások körében – ez derült ki az AIESEC diákszervezet és a Develor személyzeti tanácsadó által végzett friss felméréséből.

A Bosch hosszú távú stratégiája „ért be" a Legvonzóbb Vállalat Díj második helyezésének elnyerésével, hiszen vállalatcsoportunk évek óta kiemelt figyelmet és jelentős összegeket fordít a magas színvonalú mérnökképzés támogatására a magyar felsősoktatásban." – mondta el Thomas E. Beyer a díjátadó esemény alkalmából. A Bosch csoport magyarországi vezetője emlékeztetett: Vállalatuk nemrég akciótervet kezdeményezett – együttműködésben az Oktatási Minisztériummal, munkaadó vállalatokkal és oktatási intézményekkel – az innovatív területekre  szakosodott mérnökoktatás további fejlesztésére. „A felmérés megerősítette törekvéseinket a piac és az oktatás közös fejlesztésében, ezért idén is támogatni fogjuk a hazai felsőoktatást" – tette hozzá Beyer.

Sokoldalú Bosch-jelenlét a felsőoktatásban

A magyarországi Bosch csoport évek óta kiemelten támogatja a magyarországi felsőoktatást és mérnökképzést: a vállalat 2005-ben önálló tanszéket alapított a Miskolci Egyetemen, ahol azóta mechatronikai mérnök-jelöltek tucatjait oktatják a leginnovatívabb környezetben; 2007-ben, a Budapesti Műszaki Egyetemmel kötött hosszú távú szerződés keretében, modern autóelektronikai labort adott át az intézményben; tavaly ezt egy újabb 75 milliós támogatással toldotta meg, illetve egy 274 milliós szerződés keretében a Dunaújvárosi Főiskolán is új tanlabort nyitott.  A vállalat ezen kívül gyakornoki programokra, ösztöndíjakra, szakdolgozati konzultációkra, illetve TDK és PhD konzultációkra biztosít lehetőséget budapesti, hatvani és miskolci gyáraiban.

A szakemberek képzése a Bosch csoport Budapesti Fejlesztési Központja, a hatvani (Robert Bosch Elektronika Kft.) és a miskolci egységek (Robert Bosch Power Tool Kft. és Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.) támogatásával történik. „A tavalyi évben több mint 500 milliót fektettünk a felsőoktatásba, azaz magas színvonalú, több nyelvet beszélő fiatal mérnökök képzésébe" – összegezte a vállalatcsoport tevékenységét Thomas E. Beyer, a Bosch csoport magyarországi vezetője.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.