Az imagePROGRAF iPF815 / iPF825Az imagePROGRAF iPF815 / iPF825

A nagy nyomtatási sebességet, kiemelkedő teljesítményt és élénk színű nagyformátumú nyomtatást biztosító új modellek költségfigyelő funkcióval, rendszergazda móddal, nagyobb merevlemezzel, nagyobb közvetlen fájlfeldolgozási hellyel és javított HP-GL/2 támogatással egészültek ki.

 Az imagePROGRAF iPF815 / iPF825Az imagePROGRAF iPF815 / iPF825

A nagy nyomtatási sebességet, kiemelkedő teljesítményt és élénk színű nagyformátumú nyomtatást biztosító új modellek költségfigyelő funkcióval, rendszergazda móddal, nagyobb merevlemezzel, nagyobb közvetlen fájlfeldolgozási hellyel és javított HP-GL/2 támogatással egészültek ki.

A Canon Europe bejelentette, hogy két új 44 hüvelykes nagysebességű, színes, nagyformátumú nyomtatóval – az ötszínű imagePROGRAF iPF815 és iPF825 modellekkel – bővíti CAD és GIS termékcsaládját. A nagy nyomtatási sebességet és kivételes képminőséget biztosító új nyomtatókat az építészeti, mérnöki és kivitelezési (AEC), a gépészeti CAD (MCAD), az elektronikai tervezésautomatizálási (EDA), a térinformatikai rendszerek (GIS) és az egyéb piacok alkalmazásaihoz fejlesztették.

Az imagePROGRAF iPF815 és iPF825 az iPF810, illetve iPF820 modelleket váltják fel. A nagy nyomtatási sebességet, kiemelkedő teljesítményt és élénk színű nagyformátumú nyomtatást biztosító készülékek költségfigyelő funkcióval, rendszergazda móddal, nagyobb merevlemezzel, nagyobb közvetlen fájlfeldolgozási hellyel és javított HP-GL/2 támogatással egészültek ki.

Az új költségfigyelő szoftver a költségek nyomon követésével a munkanaplók és más információk pontos vezetéséhez hatékony eszköz a felhasználók számára. Segítségével begyűjthetők a nyomtatási munkák adatai, kiszámolhatók a nyomtatási költségek és minimalizálható a pazarlás. A beépített gazdaságos nyomtatási üzemmód ideális az ábrák és próbanyomatok gyors ellenőrzéséhez, valamint a termelés összköltségének, és a festékfelhasználásnak a csökkentéséhez.

A rendszergazda mód bevezetése hálózati környezetekben nagyobb biztonságot, szabályozhatóságot és hatékonyságot nyújt. Mindkét nyomtatóban legfeljebb 29, jelszóval védett felhasználói beérkező mappa található.

A 160 GB merevlemez kapacitása kétszer akkora, mint az előző modellekben, és egy biztonságos törlési segédprogrammal is rendelkezik. Az iPF815 és iPF825 nyomtatókban található 32 GB memória látványos növekedést jelent az elődökben működő 3 GB memóriához képest, így még hatékonyabbá teszi a nagy nyomtatási munkák feldolgozását.

Mindkét modellhez egy nagy kapacitású hordozható kimeneti kosár tartozik, a csatlakozás pedig a nagy sebességű USB 2.0 és a 10/100 Base-T/TX felületeken keresztül lehetséges. A javított HP-GL/2 támogatásnak köszönhetően hatékonyabbá vált a legnépszerűbb CAD-alkalmazások által előállított HP-GL/2 nyomtatási feladatok feldolgozása is.

Az új, 44 hüvelykes Canon nyomtatóknak kivételes a vonal reprodukálása: a minimális vonalvastagság 0,02 mm. A valódi 1200 dpi nagyfelbontású nyomtatásnak köszönhetően pedig az imagePROGRAF iPF825 és iPF815 modelleknek kiváló a képminősége.

Mindkét modell 24 másodperc alatt képes egy teljes A1 méretű színes ábra kinyomtatására, és óránként akár 120 A1 méretű nyomat készíthető. Az A0 méretű nyomatok elkészítési ideje 45 másodperc.

Az iPF825 modell dupla papírtekercs adagolója még nagyobb termelékenységet és rugalmasságot biztosít a felhasználók számára. Nagy mennyiségű nyomtatás esetén a két tekercs ugyanolyan papírt vagy akár két különböző nyomathordozót is tárolhat.

Az új eszköz segítségével – mely 3 mm szegélyt hagy minden oldalon – megnőtt a nyomtatási terület is. A fényes/félfényes papírtípusokkal szegély nélküli nyomtatás esetén akár 42 hüvelykes nyomatok is készíthetők. Ezzel a befejező munkálatok során idő takarítható meg, amelyet tovább gyorsít a nyomtatás befejezésével azonnal elinduló vágókés.

A nyomtatási munka megszakítása nélkül cserélhető nagy kapacitású festéktartályok – amelyek mindkét modellben megtalálhatóak – további termelékenység növekedést biztosítanak. Az új nyomtatókat 330 ml vagy 700 ml pigmentalapú matt fekete és fekete, valamint festékalapú ciánkék, bíbor és sárga festékkazettákkal szerelték fel.

„A 24 hüvelykes iPF650 és iPF655 és a 36 hüvelykes iPF750 és iPF755 modellek már most is nagyon sikeresek, és népszerűségük egyre nő a CAD és GIS piacokon. Az új, 44 hüvelykes modellek ezeken a piacokon bővítik kínálatunkat, és olyan, áttörést jelentő új szolgáltatásokat tartalmaznak, amelyek biztosítják a lehető legnagyobb termelékenységet, illetve növelik a használhatóságot és csökkentik az  összköltséget. A szolgáltatások és a funkcionalitás megfelelő kombinációjával CAD termékcsaládunk legújabb tagjai a legnagyobb nyomtatási sebességgel, a legjobb pontossággal és az elérhető legszélesebb körű szolgáltatásokkal büszkélkedhetnek az A0 méretű CAD és GIS nyomtatási piacon" – mondta Shane Burchett, a Canon Europe nagyformátumú nyomtatókért felelős európai marketingszakértője.

Az imagePROGRAF iPF815 és iPF825 Európában 2010. november 1-től elérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük