A Cisco közzétette a skóciai Aberdeenben valamint a kaliforniai San Joséban folyó Cisco HealthPresence program eredményeit, amelyekből kiderül, hogy a betegek több mint 90%-a elégedett a programban alkalmazott távorvoslási szolgáltatással, és másoknak is ajánlaná azt.

 

A Cisco közzétette a skóciai Aberdeenben valamint a kaliforniai San Joséban folyó Cisco HealthPresence program eredményeit, amelyekből kiderül, hogy a betegek több mint 90%-a elégedett a programban alkalmazott távorvoslási szolgáltatással, és másoknak is ajánlaná azt.

A Cisco HealthPresence megoldásáról:

  • A Cisco HealthPresence olyan betegellátási modell, ahol az orvos és betege különböző – egymástól több száz, vagy akár több ezer kilométerre található – helyszínen tartózkodik.
  • A konzultációra egy valósághű találkozást idéző videokonferencia keretében kerül sor, miközben az orvos – a HealthPresence-hez kapcsolódó távdiagnosztikai eszközök (pl. sztetoszkóp, vérnyomásmérő, pulzoximéter) segítségével – valós idejű információkat, adatokat kap a páciens állapotáról.
  • A Cisco HealthPresence megoldásával az egészségügyi szolgáltatók hatékonyabb módon – és akár országhatárokat átívelően – nyújthatnak szolgáltatásokat a sok esetben szűkös klinikai erőforrások optimális felhasználása révén, olyan betegeknek is, akik a földrajzi távolság miatt ezeket egyébként nem vehetnék igénybe.
  • A Cisco HealthPresence egységet egy orvosi eszközök kezelésében jártas személy működtetheti, aki az élő, valós idejű kapcsolat révén a központban dolgozó orvos instrukció alapján kezeli a felszerelt műszereket.

A skóciai Aberdeenben végzett kísérleti programról

  • A Scottish Centre for Telehealth, a Cisco, valamint az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálata (NHS) a Cisco HealthPresence rendszer tesztelését a skóciai Aberdeen Royal Infirmary kórházban végezte, nem életveszélyes betegségben vagy sérüléstől szenvedő betegek körében.
  • A 2008 januárjában indított vizsgálatban 16 és 75 év közötti betegek (51% férfi, 49% nő) vettek részt.

A kaliforniai San Joséban végzett kísérleti programról:

  • o A UnitedHealth Group (UHG), a Cisco és a HealthCare Partners a Cisco san josé-i központjában foglalkoztatott munkavállalók körében végezte el a felmérést. A kísérlet során azt vizsgálták, hogy a megoldás a személyes orvosi vizsgálatok használható alternatíváját jelenti-e.

Távlati lehetőségek

A Cisco a dolgozók és orvosok pozitív visszajelzéseit követően valamennyi egyesült államokbeli irodájára ki szeretné terjeszteni a Cisco HealthPresence szolgáltatást.

A Cisco, és a vele szorosan együttműködő Gen-i nevű vállalat 2008 júliusában az új-zélandi West Coast District Health Boarddal együttműködve megkezdte a Cisco HealthPresence tesztelését a további felhasználási lehetőségek feltérképezésére. Elsősorban azt vizsgálják, hogy a megoldás révén növelhető-e az orvosi erőforrások elérhetősége, valamint megoldható-e az orvosi ellátás kényelmes és időben történő biztosítása. Az ápolószemélyzet nem hivatalos beszámolói szerint a Cisco HealthPresence felgyorsítja és hatékonyabbá teszi az orvosi döntések meghozatalát.Általánosságban elmondható, hogy ez az újfajta betegellátási modell mind a klinikai, mind az adminisztratív személyzet jelentős támogatását élvezi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük