www.cisco.huwww.cisco.hu

A Cisco távjelenléten, egységes kommunikáción, vállalati közösségi szoftvereken és hosztolt e-mail technológián alapuló megoldásai megújítják az üzleti kommunikációt és együttműködést.

 www.cisco.huwww.cisco.hu

A Cisco távjelenléten, egységes kommunikáción, vállalati közösségi szoftvereken és hosztolt e-mail technológián alapuló megoldásai megújítják az üzleti kommunikációt és együttműködést.

A Cisco a 2009. november 9-én  számottevő újdonságokat mutatott be a cég együttműködési termékportfóliójának valamennyi kategóriájában. Bejelentette továbbá belépését két új területre: nevezetesen a vállalati közösségi szoftverek és a hosztolt e-mail szolgáltatások piacára. A Cisco célja, hogy az online közösségekben rejlő lehetőségeket az üzleti szféra számára is elérhetővé tegye.

Az új együttműködéses technológiák közös ismérve, hogy a videó- és hangkommunikációra építenek és így biztosítják a személyes és vállalatközi együttműködést átviteli közegtől és eszköztől függetlenül.

A ma bemutatott új TelePresence, Cisco Unified Communications és Cisco WebEx megoldások a hálózatban rejlő lehetőségek kihasználásával segítik elő vállalatok közötti és vállalaton belüli közös munkát. Az új egységes kommunikációs technológiák biztonságos együttműködést tesznek lehetővé a cégek között, bármely IP hálózaton.

A Jabber XMPP alapú új, üzleti szintű azonnali üzenetküldési (IM) és jelenléti információt (presence) biztosító megoldások révén a munkatársak gyorsan megtalálhatják a megfelelő szakértőket és felvehetik egymással kapcsolatot. Az új megoldásoknak köszönhetően a vállalati szakemberek a tűzfalon belül és kívül egyaránt gyorsan és könnyen hozzájuthatnak a szükséges szaktudáshoz és információkhoz, bármilyen átviteli közeget használjanak is (pl. e-mail, azonnali üzenetküldés, Cisco WebEx csoportmunka-alkalmazás, egységes kommunikációs rendszer, távjelenlét).

A Cisco-által hosztolt Cisco TelePresence címtár leegyszerűsíti a cégek közötti telepresence megbeszélések szervezését.

A Cisco új, vállalati közösségi szoftverei között elérhető közösségi videomegoldás alkalmazásával a cégek biztonságos keretek között oszthatnak meg videókat.

A Postpath akvizíció eredményeképpen kifejlesztett Cisco hosztolt email lehetővé teszi az informatikai osztályok számára, hogy kihasználják a „cloud" nyújtotta hatékonysági előnyöket, figyelembe véve a Microsoft Outlook kliensre fordított beruházásaikat is.

A hálózati alkalmazások előnyeire építve a frissen bevezetett termékek lehetővé teszik médiahálózatok kialakítását, elősegítve a különféle eszközöket, alkalmazásokat és klienseket használó végfelhasználók együttműködését. A médiahálózat multimédiás alkalmazásokra optimalizált intelligens hálózat.

A ma bemutatott új termékeket a Cisco telepített, szolgáltatásként kínált, illetve hibrid megoldásként is elérhetővé teszi ügyfelei számára. Az informatikai korlátozások megszűnésével az alkalmazások üzembe állítása az üzleti folyamatokból eredő szükségletek alapján történik lépésről lépésre.

A BEJELENTÉS LEGFONTOSABB PONTJAI

Az új telepresence (távjelenléti) és egységes kommunikációs megoldások új távlatokat nyitnak a szervezeti határokon átívelő vállalatközi kommunikációban.

 • Az Intercompany Cisco TelePresence Directory olyan, a Cisco által hosztolt címtár, amelyben megtalálható a végpontok, szervezetek és a Cisco TelePresence-hez hozzáférő személyek listája. A címtár virtuális segédje segítséget nyújt az értekezletek ütemezésében a Cisco TelePresence alközpontokhoz kapcsolódó 75 cég és több mint 1000 Cisco TelePresence tárgyaló között.
 • A Cisco TelePresence WebEx Engage alkalmazásával a Cisco TelePresence és a Cisco WebEx értekezletek egyszerűen, egy gombnyomással megszervezhetők és kezdeményezhetők. A Cisco TelePresence WebEx Engage egyesíti a Cisco TelePresence és a Cisco WebEx Meeting Center könnyű kezelhetőségét és széles körű alkalmazhatóságát.
 • A Cisco Intercompany Media Engine a hálózat hatékonyságának maximalizálása és a költségek csökkentése mellett biztosít vállalatközi kommunikációt, bármely IP hálózaton. A Cisco az alkalmazást a mai nap folyamán nyújtja be engedélyeztetésre az internetes szabványokért felelős Internet Engineering Task Force-hoz. A videón és a CD minőségű hangon alapuló vállalatközi kommunikáció mellett az Intercompany Media Engine funkciói közé többszintű beépített biztonsági szolgáltatások is tartoznak. A szolgáltatások köre a jövőben további együttműködési funkciókkal fog bővülni. A szolgáltatók a jövőben a Cisco Intercompany Media Engine-re építve számos új üzleti kommunikációs szolgáltatást és menedzselt szolgáltatást tudnak nyújtani.
 • A Cisco Unified Communications rendszer 8.0 verziója a végpontok széles körét támogatja, így például az új videoátvitelre képes és WiFi-kompatibilis Cisco Unified IP-telefonokat és a Cisco Unified Mobile Communicator megoldásnak köszönhetően különböző okostelefonokat. A Cisco UC 8.0 többféle telepített, szolgáltatásként kínált, illetve hibrid rendszerbe állítási modellt is kínál az ügyfelek számára.
 • A Unified Communications 8.0 verziójával kapcsolatos mai bejelentésekről részletesebben itt olvashat.

Levelezési, üzenetküldési és jelenlétkövető (presence) eszközök

 • A Cisco WebExTM Mail a Cisco új, vállalati szintű, hosztolt e-mail megoldása, amely natív Microsoft Outlook-kompatibilitással, optimalizált mobileszköz-támogatással és böngészőfüggetlen AJAX 2.0 webeléréssel rendelkezik. A PostPath akvizíción alapuló technológiának köszönhetően a Cisco WebEx Mail infrastruktúrája rendkívül jól méretezhető, így kiküszöbölhetők a hagyományos e-mail postafiókok méretkorlátozásai. A szolgáltatásként elérhető Cisco WebEx Mailt nagyfokú rendelkezésre állás jellemzi. A megoldás révén a vállalatok információtechnológiai részlegei megszabadulhatnak az e-mail infrastruktúra kezelésének és működtetésének terhétől.
 • A Cisco ma nyilvánosságra hozta, hogy a Jabber felvásárlásán alapuló technológia felhasználásával a Cisco WebEx Connect Instant Messaging és a Cisco Unified Presence 8.0 megoldásokkal kezdődően áttér az XMPP-szabvány használatára annak érdekében, hogy a teljes együttműködési portfólióra kiterjedően biztonságos, összevont jelenlétkövetést tudjon biztosítani. Ez a bejelentés is jelzi a Cisco a szabványokra épülő megoldások iránti elkötelezettségét, amelynek köszönhetően nagyobb kompatibilitás hozható létre a különböző kliensek, eszközök és alkalmazások között. Az XMPP nyílt szabvány rendszerfüggetlen, egységes jelenlétkövetést tesz lehetővé, valamint támogatja más cégek azonnaliüzenet-küldő klienseit és alkalmazásait is.

A Cisco közösségi szoftvereket kínál vállalatok számára

A Cisco új üzleti szintű közösségi szoftvere lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy dinamikusan, és nagyfokú biztonság mellett hozzanak létre munkacsoportokat és közösségeket. A Cisco technológiája segítségével helyszíntől független csoportok hozhatók lére a résztvevők szakmai tapasztalata és annak relevanciája alapján. A megoldás emellett aszinkron eszközök, valamint valós idejű hang és videó alkalmazásával kommunikációs csatornát teremt egyazon téma szakértőinek számára.

 • A Cisco Show and Share közösségi videórendszer lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy biztonságos videó alapú szakmai közösségeket hozzanak létre, teljes körűen optimalizálják a videós együttműködést és megosszák a felhasználók által létrehozott tartalmakat. Lehetővé teszi a szervezetek számára a videók rögzítését, szerkesztését és kommentárokkal, értékelésekkel, címkézéssel, RSS-csatornákkal egybekötött megosztását. A könnyebb videókeresés és -megtekintés érdekében a videón található szöveg átirata is feltölthető.
 • A Cisco Enterprise Collaboration Platform olyan vállalati szintű közösségi szoftverportál, amely a vállalati címtárat közösségiháló-funkciókkal látja el. Lehetővé teszi, hogy a felhasználók és munkacsoportok virtuális közösségi tereket hozzanak létre, valamint testre szabható keretet biztosít a korábbi vállalati alkalmazások és a web 2.0 tartalom számára. Napjaink dokumentum-centrikus portáljaival ellentétben a Cisco Enterprise Collaboration Platform a felhasználót állítja a középpontba, és felgyorsítja az üzleti döntések meghozatalát azáltal, hogy a valós idejű video- és hangkommunikáció útján kapcsolatot teremt emberek, közösségek és információk között.

A Cisco új médihálózat-kész eszközöket kínál ügyfelei számára, amelyek optimalizálják a hálózatot a video- és hangkommunikáció, valamint az együttműködés területén.

A Cisco három új hálózatalapú eszközt mutatott be, amelyek segítik ügyfeleinket abban, hogy IP-hálózataikat video- és hangtovábbításra optimalizált médiahálózatokká alakítsák. A nemrég bemutatott Cisco Integrated Services Routers 2. generációjával együtt az ügyfelek új, hálózatalapú funkciókkal gazdagíthatják meglévő együttműködési megoldásaikat.

 • A Cisco Media Processing termékcsalád Cisco Media Experience Engine 3500 és 5600 termékei valós idejű videoátkódolást biztosítanak, amely lehetővé teszi bármilyen tartalom hálózati megosztását végponti eszköztől függetlenül. Az innovatív utómunka-funkciók, mint például szövegátirat-készítés, lehetővé teszik a video-keresést a hálózatokon, hasonlóan a mai szöveges kereséshez. Az MXE 5600 kompatibilitást biztosít a video-végpontok között, lehetővé téve a Cisco TelePresence és más gyártók videokonferencia-eszközei közötti együttműködést.
 • A Cisco Pulse olyan innovatív keresőplatform, amely elvégzi a tartalom dinamikus címkézését, amíg az keresztülhalad a hálózaton, így valós idejű, alkalmazásfüggetlen áttekintést nyújt. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megtalálják az igényeiknek leginkább megfelelő szakértőt, azonnal kapcsolatba lépjenek vele és megszerezzék tőle a szükséges információt.

 

A Cisco Collaboration Experience

Cisco WebEx webes értekezletek és igény szerinti együttműködés

Cisco TelePresence

Cisco Unified Communications

Cisco Unified Communications rendszer 8.0 egyéni videolejátszás.

A Cisco és szakosodott partnereinek globális közössége átfogó szolgáltatásokat kínál ügyfelei számára együttműködési megoldásaik optimalizálása érdekében.

A Cisco Capital különleges finanszírozási konstrukciót biztosít ügyfeleinek, amely megkönnyíti a vállalakozások számára a Cisco Unified Communications és a TelePresence megoldások beszerzését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük