www.tv2.huwww.tv2.hu

Javuló üzleti eredményt mutat a harmadik negyedévben, a ProSiebenSat.1 Media AG a kihívásokkal teli gazdasági környezetben is.

 www.tv2.huwww.tv2.hu

Javuló üzleti eredményt mutat a harmadik negyedévben, a ProSiebenSat.1 Media AG a kihívásokkal teli gazdasági környezetben is.

A ProSiebenSat.1 csoport fedezete (EBITDA marginja) 2009 harmadik negyedévében 1,6 százalékponttal, 16,9 százalékra javult a tavalyi év hasonló időszakához képest. Az első 9 hónapban a javulás 2,5 százalékpontos volt, elérve a 20,7%-os fedezeti hányadot. Bár a német vállalatcsoport konszolidált árbevétele 7,9 százalékkal, 559,4 millió euróra csökkent, az alacsonyabb árbevételt következetes költséggazdálkodással ellensúlyozni tudta a cégcsoport. A működési költségekre a harmadik negyedévben 49,6 millió euróval (9,6%-kal), az első kilenc hónapban pedig összesen 193,2 millió euróval (11,4%-kal) kevesebbet fordítottak, mint az előző évben.

A műsorok minőségét nem érintő költségcsökkentést és hatékonyságnövelést már 2008 negyedik negyedévében megkezdte a médiavállalat. Ennek része volt az is, hogy a cégcsoport a Sat1 berlini részlegét a müncheni központba költöztette.

Az EBITDA 2009 harmadik negyedévében 94,4 millió eurós értékével 1,8 százalékkal volt magasabb az előző évi 92,7 millió eurós értéknél. 2009 első kilenc hónapjában pedig 4,1%-kal volt magasabb az EBITDA a tavalyi 373,9 millió eurós értéknél.

„A harmadik negyedévben meg tudtuk őrizni versenypiaci pozíciónkat, mert időben és megfelelő módon reagáltunk a piaci környezetre. A jövőben is elsődleges célunk marad a megfelelő befektetési politika és a következetes költséggazdálkodás" – mondta Thomas Ebeling, a ProSiebenSat.1 Media AG vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük