2023.június.08. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Citi és a Financial Times globális innovációs díjat hozott létre

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56314"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_313.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="69" /></a></span>A Citi és a The Financial Times (FT) bejelentették a „The FT/Citi Ingenuity Awards: Urban Ideas in Action" (<em>„FT/Citi innovációs díj: városfejlesztési ötletek a gyakorlatban"</em>) elnevezésű díj létrehozását. A globális program célja olyan személyek teljesítményének elismerése, akik innovatív városfejlesztési megoldásaikkal szolgálják a nagyvárosokat, a nagyvárosi lakosságot és közösségeket az oktatás, az energia, az egészségügy és az infrastruktúra területén.</p> <p> 

images 313.thumbnailA Citi és a The Financial Times (FT) bejelentették a „The FT/Citi Ingenuity Awards: Urban Ideas in Action" („FT/Citi innovációs díj: városfejlesztési ötletek a gyakorlatban") elnevezésű díj létrehozását. A globális program célja olyan személyek teljesítményének elismerése, akik innovatív városfejlesztési megoldásaikkal szolgálják a nagyvárosokat, a nagyvárosi lakosságot és közösségeket az oktatás, az energia, az egészségügy és az infrastruktúra területén.

 

images 313.thumbnailA Citi és a The Financial Times (FT) bejelentették a „The FT/Citi Ingenuity Awards: Urban Ideas in Action" („FT/Citi innovációs díj: városfejlesztési ötletek a gyakorlatban") elnevezésű díj létrehozását. A globális program célja olyan személyek teljesítményének elismerése, akik innovatív városfejlesztési megoldásaikkal szolgálják a nagyvárosokat, a nagyvárosi lakosságot és közösségeket az oktatás, az energia, az egészségügy és az infrastruktúra területén.

 

Napjainkban a Föld népességének több mint fele városokban él, és ez az arány az elkövetkező évtizedekben várhatóan növekedni fog. Emiatt a városok számára egyre fontosabb feladattá válik szembenézni az urbanizáció jelentette kihívásokkal, és olyan megoldásokat találni ezekre, amelyek elősegítik az infrastruktúra modernizációját, a hatékonyság és az életminőség javítását, a fenntartható növekedést és fejlődést. A Citi és a Financial Times azért indította el globális kezdeményezését, hogy elismerje a jövő vezetőinek a teljesítményét, akik jobbá, gyorsabbá, hatékonyabbá teszik a nagyvárosok működését.

 

„A Citi nap mint nap minden tudását és tapasztalatát a világ száz országának városaiban jelentkező kihívások szolgálatába állítja" – mondta Vikram Pandit, a Citi vezérigazgatója. „Fennállásunk 200. évfordulója egybeesik a városiasodás felgyorsulásának időszakával, ezért nagy örömünkre szolgál, hogy e program keretében olyan lelkes emberek munkáját honorálhatjuk, akik ötleteikkel hozzájárulnak a nagyvárosok növekedéshez és gazdasági fejlődéséhez."

 

Globális jelenlétének köszönhetően a Citi egyedülálló ismeretekkel rendelkezik a komplex nagyvárosi környezetről. A „Citi for Cities" és egyéb kezdeményezései keretében az egész világon együttműködik az állami és a magánszektorban tevékenykedő ügyfeleivel és partnereivel, támogatja a kereskedelmet, a gazdasági integrációt, továbbá kihasználja a digitális, a mobil- és a bankkártya-technológiák fejlődésében rejlő lehetőségeket.

 

„Napjaink urbanizációs kihívásai lehetőségeket teremtenek a jövőről határozott elképzelésekkel rendelkező emberek számára, hogy kreativitásuk és a legújabb technológiák segítségével forradalmasítsák életünket" – mondta Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója. „Programunk célja, hogy azoknak az innovatív vezetőknek a teljesítményét díjazzuk, akik a városok fejlődéséért dolgoznak az Európa, Közel-Kelet és Afrika régióban, továbbá a világ többi részén."

 

A nagyvárosok átalakításán, modernizálásán dolgozó vezetők kiemelkedő teljesítményének elismerése érdekében a Citi a The Financial Times-szal közösen megbízta az INSEAD-et, a világ egyik legnagyobb és legjobb, innovációra szakosodott üzleti iskoláját, hogy dolgozza ki a díj odaítélésének feltételeit és módszertanát.

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Citivel közösen megjutalmazhatjuk azokat, akik a gyorsuló urbanizáció igényeire válaszoló, innovatív megoldásokkal segítik a piac működését" – mondta Ben Hughes, a Financial Times globális kereskedelmi igazgatója és vezérigazgató-helyettese. „Az egyre komolyabb kihívásokkal szembesülve, világszerte számos vállalkozás és egyén bizonyította be, hogy nagyfokú kreativitásra, találékonyságra és ambícióra képes, ha innovatív megoldásokkal kell előállni. Közülük a legjobbak teljesítményét díjakkal ismerjük el, és azzal, hogy hírt adunk róluk magazinjainkban, online jelentéseinkben és konferenciáinkon."

 

„Az új kihívások újfajta gondolkodásmódot kívánnak meg" – mondta Bruno Lanvin, az INSEAD eLab igazgatója. „Büszkék vagyunk arra, hogy a Citivel közösen létrehozhattuk ezt a globális programot, amelynek célja kellő elismerésben részesíteni az urbanizáció kérdéseire a legjobb megoldásokat nyújtó, kiváló elméket a világ minden táján."

 

A díj odaítélésének menete

Az FT/Citi Ingenuity Awards pályázatra 2011. november 17. és 2012. március 26. között lehet nevezni. A The Financial Times és az INSEAD megvizsgálja, hogy a pályázatok megfelelnek-e a követelményeknek, egy globális bírálóbizottság választja ki a legjobb pályázatokat, majd közülük a nyerteseket.

 

A The FT 2012-ben megjelenő magazinsorozatában közli majd a döntőbe került jelöltek névsorát, akik meghívást kapnak a 2012 folyamán megrendezésre kerülő urbanizációs témájú konferenciákra. Az egyes kategóriák nyerteseinek és a globális nyertesnek 2012 novemberében adják át a díjakat egy díszvacsora keretében. Az online jelentkezési lap a www.ft.com/ingenuity weboldalon található, ahol a jelentkezés feltételeiről és a programról is további tudnivalók olvashatók.

 

A „Citi for Cities" program célja, hogy a Citi legjobb szaktudására és páratlan globális hálózatára építve segítse a világ nagyvárosait a hatékonyabb működésben. A programban olyan pénzügyi megoldásokat nyújt a Citi, amelyek támogatják a kereskedelmet és a modernizációt, és olyan szolgáltatásokhoz kínál hozzáférést, amelyek a lakosság életszínvonalának növekedéséhez és a nagyvárosokban az élhetőség jobbításához is hozzájárulnak. A Citi támogatja a nagyvárosok törekvéseit az ökoszisztémához tartozó fontos területeken, amelyek hatékony működése elengedhetetlen, így a közigazgatás, az úthálózat és a közlekedés, a közművek és az energiaszolgáltatás, az egészségügy és a biztonság, a pihenés és a fejlesztés terén. A Citi együttműködése a nagyvárosokkal kiterjed a közszférára és a magánszektorra, a pénzügyi ágazatra, és hatással van a lakosságra és a közösségekre.

www.citiforcities.com

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.